معاون تبلیغ حوزه علمیه گلستان:
پاسخ به شبهات دینی نیازمند جهاد علمی روحانیت است
خبرگزاری رسا ـ معاون تبلیغ حوزه علمیه گلستان با بیان این که گسترش بی حدو اندازه شبهات از سوی دشمنان نظام رسالت مبلغان دینی را چند برابر کرده است، افزود: امروز مبلغان باید همه توان خود وارد عرصه شده از اندیشه ناب اسلامی حراست کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در گرگان، حجت الاسلام محمد علی فارقی، معاون تبلیغ وآموزش های کاربردی حوزه علمیه گلستان، امروز در گردهمایی بزرگ روحانیان بلندمدت و کوتاه مدت طرح هجرت استان که در امامزاده عبدالله گرگان برگزار شد به نقش روحانیت در خنثی سازی توطئه های دشمنان اسلام اشاره کرد و با بیان این که روحانیت همواره در دفاع از مبانی دینی ثابت قدم بوده است، گفت: این قشر تأثیر گذار جامعه اسلامی امروز هدف اصلی توطئه های دشمنان است.
حجت الاسلام فارقی با بیان این که دشمنان ابتدا سعی در تخریب چهره روحانیت و یا حداقل بی خطر کردن آنان برای منافع خود بودند، گفت: یکی از مهم ترین پروژه نظام سلطه به خصوص در سه دهه اخیر تضعیف جایگاه روحانیت اصیل بوده است.
وی با اشاره به این که طرح موضوع «اسلام منهای روحانیت» از سوی دشمنان پیگیری میشود و با بیان این که اسلام منهای روحانیت همان اسلام آمریکایی است، خاطرنشان کرد: خروجی چنین تفکری دوری مردم از گرایش به مبانی اسلام و علما خواهد بود.
معاون تبلیغ و آموزش های کربردی حوزه علمیه گلستان با بیان این که تفکر انحرافی اسلام منهای روحانیت طرح غرب برای منزوی کردن روحانیت بود، گفت: این تز انگلیسی در طول تاریخ از سوی استعمار پیر در جامعه ترویج می شد و برخی روشنفکران منحرف غربی نیز این اندیشه انحرافی را ترویج میکنند.
وی با بیان این که نظام سلطه همه تلاش و سرمایه گذاری خود را برای تضعیف جایگاه روحانیت به کار بسته است، افزود: کمرنگ کردن نقش روحانیت در عرصه های مختلف نظام اسلامی و جدایی مردم از روحانیت را از توطئه های شوم دشمنان نظام اسلامی اعلام کرد.
حجت الاسلام فارقی با اشاره به شبهات ایجاد شده از سوی دشمنان در جهت تضعیف اعتقادات دینی امت اسلامی، گفت: روحانیت بهترین قشر برای پاسخگویی به این شبهات است و باید با جهاد علمی وارد میدان شده و شبهه زدایی کند.
وی در بخش دیگری ازسخنان خود به وظیفه تبلیغی روحانیت اشاره کرد وبا بیان این که گسترش بی حدو اندازه شبهات از سوی دشمنان نظام رسالت مبلغان دینی را چند برابر کرده است، افزود: امروز مبلغان باید همه توان خود وارد عرصه شده از اندیشه ناب اسلامی حراست کنند.
حجت الاسلام فارقی با بیان این که ابزار و هدف تبلیغی تأثیرگذاری این مسأله مهم را دو چندان خواهد کرد، بیان داشت: امروز یکی از مهمترین مسائلی که باید مورد توجه برنامهریزان باشد، ابزار و هدف تبلیغ است که بدون این دو پشتوانه مهم نباید به فکر تأثیرگذاری تبلیغی باشیم.
معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه علمیه گلستان به مسأله تبلیغ در دین مبین اسلام اشاره کرد و گفت: تبلیغ اسلامی همان رساندن پیام الهی به شیوه روشنگرانه از طریق ایجاد ارتباط و تشویق به پذیرش محتوای مورد نظر با استفاده از ابزارهای مشروع هر عصر است.
حجت الاسلام فارقی همچنین به دیدگاه امام خمینی(ره) در خصوص تبلیغ اشاره کرد و ادامه داد: امام راحل در صحیفه نور میفرماید که تبلیغات که همان شناساندن خوبیها و تشویق به انجام آن و ترسیم بدیها و نشان دادن راه گریز از آن است از اصول بسیار مهم اسلام عزیز است.
وی با اشاره به این که مبلغان به عنوان سفیران عرصه تبلیغ احکام دینی باید با ترویج احکام اسلامی ارزش های ناب شریعت محمدی را در جامعه گسترش دهند، گفت: جامعه در هر زمانی نیازمند آموختن مبانی دینی است و این مسأله در طول تاریخ وجود داشته است.
معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه علمیه گلستان در ادامه سخنان خود به انواع مختلف تبلیغ دین در طول تاریخ اشاره کرد و با بیان این که با تأکید براین که تبلیغ چهره به چهره یکی از تأثیرگذارترین نوع تبلیغ در ترویج دین بوده است، خاطرنشان کرد: ارتباط چهره به چهره تأثیرگذاری تبلیغ را دو چندان می کند و تنها بیان مسائل به صورت تئوری در امر تبلیغ دین تأثیرگذاری چندانی ندارد.
حجت الاسلام فارقی با بیان این که تبلیغ چهره به چهره تأثیرگذاری آن بر افکار عمومی جامعه را بیشتر خواهد کرد، ادامه داد: بزرگان حوزه بهترین شیوه تبلیغ و پاسخگویی را شیوه چهره به چهره می دانند و تاثیرگذاری و نفوذ در روشهای دیگر نسبت به روشهای حضوری و چهره به چهره به یقین کمتر است.
معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه علمیه گلستان در ادامه سخنان خود با اشاره به پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی در عصر حاصر، تجهیز مبلغان به ابزار تبلیغی مناسب در کنار ارتباط چهره به چهره را نیز ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در گذشته شاید این ابزار به حضور در پای منابر و مجامع وعظ و خطابه خلاصه می شد و مبلغ دینی نیز برنامه های دینی را تنها به جمعیتی که چندان هم گستره وسیعی نداشتند عرضه می کرد.
حجت الاسلام فارقی با بیان این که تبلیغ و اطلاع رسانی دین با ابزار مناسب تسهیل خواهد شد، ادامه داد: امروز بهرهگیری از برخی ابزار نرمافزاری و سخت افزاری در حوزه تبلیغ دین یک ضرورت مهم است که باید بیشتر مورد توجه متولیان امر تبلیغ قرار گیرد.
معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه علمیه گلستان در بخش پایانی سخنان خود، تبلیغ هدفمند و ضابطه مند را در رسیدن به اهداف تبلیغی بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: انسجام و یکپارچه سازی فعالیت های تبلیغی در کشور یک ضرورت مهم است که باید از سوی متولیان امر تبلیغ دنبال شود./950/پ202/س
ارسال نظرات