اقامه امر به معروف ضریب امنیت اجتماعی را بالا میبرد
حجت الاسلام سیدحسن ضیایی، دبیر هیات علمی پاسخگویی به سوالات شرعی حرم امام رضا(ع) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: امر به معروف و نهی از منکر از فروع دین اسلامی است که تاکید فراوانی بر آن در روایات شده است.
وی با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر مقدمه اجرایی شدن سایر فرایض دینی است، بیان داشت: اگر امر به معروف در جامعه احیا شود، بایدها و نبایدهای شرعی در جامعه احیا میشود و جامعه ایمانی شکل می گیرد.
دبیر هیات علمی پاسخگویی به سوالات شرعی حرم امام رضا(ع) اظهار داشت: تربیت اسلامی نیز دارای جوهره امر به معروف و نهی از منکر است و اگر امر والدین به نماز و نهی از سهل انگاری نسبت به آن نباشد، فرزند نمازخوان نخواهد شد.
وی با اشاره به جایگاه رفیع امر به معروف و نهی از منکر در منابع اسلامی اظهار داشت: طبیعت انسانی به سمت منکرات میل دارد و چون منکرات در دنیا غالب است و نفس و شیطان فعال هستند، اگر انسان رها شود و بازدارندهای نداشته باشد در دام گناه و طغیان گرفتار خواهد شد.
وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر به معنای چشم ناظری است که حرکت انسان را به سمت گناه کاهش میدهد.
این محقق حوزه علمیه خراسان بیان داشت: امروز امر به معروف و نهی از منکر از هر زمان دیگر اهمیت بیشتری یافته است و باید در مقابل معضلات اجتماعی، مظاهر فساد و تباهی در جامعه و بی موالاتیهای اخلاقی جبهه گیری شود.
وی گفت: امر به معروف ونهی از منکر ضریب امنیت اجتماعی را بالا برده و مصونیت فردی و اجتماعی از کج رفتاری ها را به ارمغان می آورد.
محقق حوزه علمیه گفت: فریضه نهی از منکر دارای مراتب و شرایطی است که کمترین درجه آن اعراض قلبی از گناه است یعنی انسان در درجه اول از بدیها کنده شده باشد و فرد سالمی باشد که داعیه اصلاح جامعه را نیز دارد.
وی امر به معروف و نهی از منکر را موجب از بین رفتن غفلت انسانها برشمرد و گفت: اقامه این فریضه الهی، یاری رسانی مسلمان به مسلمان است تا سایه غفلت که ناشی از بی توجهی، جوزدگی و عوامل محیط است بر فرد حاکم نشود. /909/ت302/ع