اگر علامه مجلسی زنده بود از امکانات رایانهای برای سهولت دسترسی به منابع استفاده میکرد
![غلامعلي حداد عادل](/Original/1389/10/09/IMAGE634293221765468750.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، غلامعلی حداد عادل، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در مراسم رونمایی از دانشنامه قرآن و حدیث که صبح امروز در تالار علامه مجلسی مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث قم برگزار شد، گفت: عصر حاضر در ایران را بعضی از اهل فضل، عصر دائرة المعارف نامیده اند و حقیقتا این اسم با مسمی و برازنده این دوران است.
وی در ادامه افزود: بر اساس آمار موجود در حدود 200 دائرة المعارف تألیف شده یا در دست تألیف است و این از برکات و ثمرات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
حداد عادل اظهار داشت: به طور نمونه 28 سال پیش با اندیشه و نیت خیر مقام معظم رهبری در دوره نخست ریاست جمهوری ایشان، نوشتن دانش نامه جهان اسلام آغاز شد و امروز مؤسسه دانشنامه جهان اسلام تبدیل به یک مؤسسه علمی معتبر شده و 15 جلد از آن پدید آمده و به بیش از 50 جلد خواهد رسید.
وی در ادامه با اشاره به رونمایی از دانشنامه قرآن و حدیث خاطر نشان کرد: دانشنامه قرآن و حدیث نیز یک عضو دیگر از خانواده پر برکت دانشنامهها است که در ارتقای سطح علمی کشور تأثیر بسزایی خواهد داشت.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس یادآور شد: مجاهدتها، برنامهریزیها و مدیریتهایی که در سه دهه گذشته برای تألیف دانشنامه ها صورت گرفته است به ثمر خواهد نشست و در سال های آینده نتیجه آن مشخص خواهد شد.
وی تأکید کرد: همانگونه که در صنعت، صنایع مادر و بالادستی، میان دستی و پایین دستی داریم و در نتیجه فعالیت های صنایع بالادستی، صنایع میان دستی و پایین دستی شکوفا خواهند شد، با انتشار دانشنامهها زیر ساخت لازم برای شکوفایی علمی این نسل و نسل های آینده فراهم می شود.
حداد عادل با اشاره به رشد امکانات موجود در کشور تصریح کرد: آثار انتشار این دانشنامه با امکاناتی که در فضای مجازی برای نشر علم فراهم شده است، به مراتب گستردهتر از انتشار یک کتاب خواهد بود.
وی ادامه داد: در کنار قرآن کریم مجموعه احادیث اهل بیت(ع) رکنی از ارکان هویت اسلامی مسلمانان و به ویژه ما شیعیان است، هر نوع اقدامی در جهت گردآوری، تنظیم و تصحیح این مجموعه معارف بشود قدمی در راه تثبیت هویت اسلامی و شیعی ما است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: انتشار دانشنامه قرآن و حدیث در ادامه راه علمای سلف ما همچون علامه مجلسیها، علامه امینیها و مرحوم آیت الله مرعشی نجفی است و نشان دهنده رنج و مرارتی است که علمای ما در راه حفظ معارف اهل بیت(ع) تحمل میکردند.
وی با اشاره به مجاهدتهای علامه مجلسی در گردآوری گنجینه حدیثی شیعه گفت: علامه مجلسی متناسب با امکانات زمان خود فعالیت میکرده است، امروز روز دیگری است و با امکانات و امتیازاتی که داریم باید کارهای گستردهتری انجام شود.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس خاطر نشان کرد: از ظواهر امر بر می آید که علامه مجلسی یک مؤسسه را اداره میکرده و دهها نفر زیر نظر او در تألیف و گردآوری کتاب دخیل بودهاند، اگر علامه مجلسی امروز زنده بود از امکانات رایانه ای برای سهولت استفاده از منابع حدیثی استفاده می کرد.
وی تأکید کرد: امیدوارم انتشار این نوع آثار، دسته بندی صحیح و گستردگی مطالب سبب شود نویسندگان، وعاظ و گویندگان، گفتمان مذهبیشان گفتمان قرآن و حدیث باشد و مجالس مذهبی بر اساس قرآن و حدیث شکل بگیرد و فضای مجالس دینی ما از برخی مباحث همچون خرافات، غلو و افراط و تفریط خالی شود./919/پ202/ع