مدیر کل ارشاد سیستان و بلوچستان:
مبلغان از نقش تأثیرگذار خود در عرصه تبیین خانواده اسلامی غفلت نکنند
خبرگزاری رسا ـ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: خانواده بستر تربیت انسانهای بزرگ و تأثیرگذار جهان است و همه انسانهایی که به واسطه فضائل، کمالات و امتیازات بزرگی که کسب کردهاند در جهان درخشیده اند، شخصیت اول آنها در خانواده رقم خورده است.
حجت الاسلام عباس دانشی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در زاهدان، نهاد خانواده را یکی از مؤثرترین نهادهای اجتماعی بشر عنوان و بیان کرد: سعادت و شقاوت همه انسانها در خانواده رقم می خورد.
حجت الاسلام دانشی با بیان اینکه اسلام برای خانواده جایگاه و منزلت بالایی قائل است، گفت: برای تشکیل خانواده سالمی که مایه آرامش و تامین سعادت ما باشد و برای اینکه بتوانیم فارغ از خستگیهای عرصههای دیگر، لحظات خوبی در خانواده خود داشته باشیم، لازمه آن حساسیت و دقت کافی در بنیان خانواده است.
وی با اشاره به آمار بالای طلاق در جامعه اظهار داشت: اگر امروز شاهد فروپاشی خانوادههای بسیاری پس از اندک مدتی زندگی مشترک در جامعه هستیم، علت آن نداشتن دقت کافی در بنیانگذاری کانون خانواده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نقش روحانیون در هدایت خانوادهها را بسیار مهم برشمرد و ادامه داد: روحانیان به عنوان افراد مطلع از معارف اسلامی و مطلع از معیارها در اندیشههای دینی می توانند در وهله اول اسوه های بزرگ تاریخ اسلام را معرفی کنند.
حجت الاسلام دانشی افزود: روحانیون اگر بتوانند معیارهایی که در دین مقدس اسلام برای سعادت و کمال یک جامعه بیان شده را به درستی تبیین کنند و با زبان رسا و فصیح، زیبایی های دین را معرفی کنند، جامعه استقبال خوبی از دین خواهد کرد و دیگر نیازی به مکاتب و ادیان دیگر و تمسک به الگوهای نادرست نخواهند داشت.
وی اظهار داشت: روحانیت مبلغ مفاهیم بلند دینی در جامعه اسلامی است و افزون بر بیان و تبلیغ باید با عمل به سیره و رفتار ائمه اطهار(ع)، الگوهای عملی جهان اسلام را به جامعه معرفی کنند.
وی با اشاره به 24 ذی الحجه، سالروز انجام مباهله از سوی پیامبر اکرم(ص) گفت: علت نامگذاری روز مباهله به عنوان روز خانواده، همین جریان بزرگ تاریخی است که طی آن، مسیحیان نجران قصد انجام مباهله با پیامبر گرامی اسلام را داشتند ولی پس از آنکه مشاهده کردند، پیامبر(ص)، حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) را با خود به عرصه مباهله آورده، از انجام مباهله منصرف شدند چرا که می دانستند حق با پیامبر(ص) است و اگر اهل بیت پیامبر(ص)، مسیحیان را نفرین کنند، اثری از آنان باقی نخواهد ماند.
حجت الاسلام دانشی افزود: به لحاظ نقش مهم خانواده پیامبر(ص) در تاریخ و بنیان بسیار مستحکم آن، زن و مرد این خانواده، برترین انسان های عالم بودند و در واقع حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) برترین و کامل ترین زوج عالم و مستحکم ترین خانواده عالم را تشکیل دادند.
وی ادامه داد: این خانواده به عنوان یک الگو و اسوه برای بشر مطرح است و در همه معارف روایی و تاریخی، با عظمت تر از این خانواده، خانواده ای یافت نمی شود. به همین جهت انتخاب روز مباهله مناسبترین انتخاب برای روز خانواده بوده است.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان از همه جوانان خواست در انتخاب همسر، دقت کافی را داشته و به این نکته توجه داشته باشند، همسری که انتخاب می کنند، محور همه زندگی آنها خواهد بود و سعادت دنیا و آخرتشان در دستان او است.
حجت الاسلام دانشی تأکید کرد: همسران ما همه هستی ما و کانون و محور سعادت و شقاوت ما هستند. پس جوانان، قبل از هر تصمیم و انتخاب باید اگاهی و بصیرت کافی از ازدواج داشته باشند و نهایت دقت را به کار گیرند و البته فراتر از این بصیرت و دقت، توکل و توسل به ذات باری تعالی و ائمه اطهار(ع) داشته باشند چرا که همسر خوب، نعمت خوبی است و خداوند، نعمت خوب را به بندگان خوب و شایسته اش اعطا میکند.
وی با اشاره به این روایت که پیامبر(ص) از حضرت علی(ع) سوال کردند فاطمه(س) برای تو چگونه همسری است؟ و حضرت علی(ع) در پاسخ فرمودند من در کنار فاطمه(س)، بهتر بندگی خدا را میکنم، اظهار امیدواری کرد: جوانان ما با الهام گرفتن از الگو و اسوههایی که در روز مباهله به بشریت عرضه شده است، به یک خانواده کامل، آرامش بخش و پویا رسیده و از آفات طلاق و جدایی و درگیری به دور باشند. /940/ت302/س
ارسال نظرات