حادثه عاشورا پیامد حریمشکنی و قداستزدایی از دین است
حجت الاسلام سید جلال حسینی، معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین، در گفتوگو با با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به در پیش بودن ماه محرم، قیام عاشورا را پیامد قداستزدایی و حریمشکنی دانست و گفت: یزیدیان امام حسین را خارجی خواندند تا یزید را امام مسلمانان معرفی کنند، احکام خدا را منزوی کردند تا اهداف شوم خود را پیاده کنند.
وی اظهار داشت: این همان شبیخون فرهنگی است که به صورت جریان مستمر در فعالیت بوده و امروز نیز بدخواهان اسلام با زیر سؤال بردن عزاداری امام حسین(ع) سعی دارند تا پرتو عظمت قیام حسینی را از مسلمانان بگیرند، غافل از آن که عاشورا تجلی عبادت، توحید، معنویت، عزت، عدالت، ایثار و تبلور ایمان و ارزشها است.
حجت الاسلام حسینی با بیان این که هفته اول ماه محرم با عنوان امر به معروف و نهی از منکر نامگذاری و اعلام شده است، گفت: جامعه شیعه به دلیل احیای امر به معروف به خویش میبالد، بنابر این باید آیینه یکدیگر باشیم و به منافع جامعه فکر کنیم.
وی اظهار داشت: در زمان حاضر تبلیغات ضد فرهنگی دشمن مانند ماهوارهها، سایتها و سایر رسانهها اهداف استکبار را دنبال میکند و این جنگ شدیدتر از جنگ نظامی است و مقابله با تهدید نرم هوشیاری و بصیرت بالایی را میطلبد.
حجت الاسلام حسینی در ادامه سخنان خود به وظیفه مداحان در ماه محرم اشاره کرد و افزود: مداحان باید در ماه محرم تذکر لسانی را احیا کنند و فرهنگ علوی را به مردم بشناسانند.
وی یکی از وظایف مهم مداحان را تبلیغ اهمیت نماز دانست و تصریح کرد: فرهنگ امام حسین(ع) فرهنگ نماز است و کسی که برای امام حسین(ع) عزاداری میکند باید اقامه نماز اول وقت به ویژه نماز جماعت را سرلوحه کارهایش قرار دهد.
حجت الاسلام حسینی اظهار داشت: دشمنان همواره مترصد سوء استفاده از سخنان خطیبان و مداحان هستند، بنابر این مداحان باید بسیار مراقب بوده و از اشعار بی محتوا و غیر واقعی استفاده نکنند و بیش از هر چیزی به ترویج فرهنگ عاشورایی امام حسین(ع) پسند بپردازند.
وی افزود: دشمنان اسلام در نظر دارند با تحریف در فرهنگ عاشورا وقایع و حوادث عاشورا را آنگونه که خود میخواهند بیان کنند که بر همین اساس وظیفه مسؤولان هیأتهای مذهبی و مبلغان بسیار سنگین است.
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی قزوین تشریح نکردن فلسفه قیام عاشورا را یکی از آسیبهای جدی مجالس عزاداری برشمرد و ادامه داد: مبلغان دینی به عنوان ترویج کنندگاه فرهنگ اهل بیت(ع) در جامعه رسالت سنگینی در این خصوص بر عهده دارند.
وی، برگزاری مراسم های سخنرانی و عزاداری را بستری مناسب برای ارتقای دانش و بینش عمومی مردم نسبت به نهضت عاشورا و اهداف والای امام حسین(ع) دانست و ادامه داد: این مهم محقق نمیشود مگر با بهرهگیری از سخنرانان آگاه و مطلع که توانایی تبیین دقیق و صحیح فلسفه قیام عاشورا را داشته باشند.
حجت الاسلام حسینی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر ضرورت افزایش بصیرت جامعه نسبت به اهداف واقعه کربلا اظهارداشت: مبلغان باید با بهرهگیری از تبلیغ چهره به چهره در راستای نشر و توسعه فرهنگ عاشورا و ارتقا سطح آگاهی معارف دینی و بصیرت نسل جوان به کار بگیرند./950/ت302/س