به زودی از سوی معاونت پژوهش حوزه های علمیه؛
سند نیاز سنجی پژوهشی دانش فقه به جامعه علمی ایران ارائه می شود
خبرگزاری رسا ـ معاون پژوهش حوزه های علمیه خبر داد: هم اکنون سندی برای پاسخ گویی به نیازهای جامعه و نظام اسلامی در دست تکمیل است که در نخستین ماه سال 1391 به جامعه علمی ایران عرضه می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام سید علی عماد، مسؤول معاونت پژوهش حوزه های علمیه کشور، در نشست با اساتید، نخبگان و پژوهشگران مدارس علمیه خوزستان که شب گذشته در اهواز برگزار شد، با تسلیت به مناسبت ارتحال آیت الله امامی فر، به رشد چشم گیر علمی حوزه های علمیه در سطح جهان اشاره کرد و اظهار داشت: خوشبختانه در این دهه اخیر جهانیان شاهد تحولات چشم گیر و قابل توجه حوزه های علمیه کشور بوده اند.
وی با بیان این که نرخ رشد فعالیت های علمی، اهتمام حوزه های علمیه به تولید علم و اهتمام حوزویان به بهبود فعالیت ها و تحولات علمی در حوزه دانش، چشم گیر و قابل ملاحظه است، تصریح کرد: هم اکنون نرخ رشد فعالیت های علمی حوزه های علمیه با هیچ جای دنیا قابل قیاس نیست در حال حاضر بهترین و برجسته ترین آثار علمی در حوزه علوم انسانی مرتبط با علوم اسلامی در مدارس علمیه شکل می گیرد؛ به گونه ای که بیش از 90 درصد آثار جشنواره های معتبر علمی در قالب کتاب از تولیدات مدارس حوزه های علمیه است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به انتشار سند نیازسنجی پژوهشی دانش فقه تا ابتدای سال 1391 اظهار داشت: هم اکنون سندی در دست تکمیل است که در نخستین ماه سال 1391 به جامعه علمی ایران عرضه خواهد شد و در این سند « نیاز سنجی پژوهشی دانش فقه » که در آن بیش از پانصد شخصیت علمی مشارکت داشته و بیش از 60 دستگاه، و نهاد علمی و اجرایی کشور از سطح نظارت خانه های و معاونان ریاست جمهوری، رؤسای قوا و دستگاه قضا در روند تدوین آنها شرکت داشته اند، برای پاسخ گویی به نیازهای جامعه و نظام اسلامی تدوین شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که رشد این چنینی حوزه های علمیه در مباحث گوناگون علمی قابل تقدیر است، تأکید کرد: نظام آموزشی و پژوهشی حوزه های علمیه همچنان دچار عقب ماندگی هایی است و باید برای جبران این عقب ماندگی ها و توسعه روز افزون تلاش ها جدی و مستمری صورت گیرد که این مسأله همت راسخ و استوار نخبگان حوزوی را می طلبد.
یکی از عمده مشکلات حوزه های علمیه کشور عدم ارایه جلوه ای از علم اصیل حوزوی به جامعه علمی جهان است
معاون پژوهش حوزه های علمیه کشور با تأکید بر انتقال مفاهیم و ادبیات ناب حوزوی به سایر کشورها و دولت های جهان گفت: نظام حوزوی ایران هنوز نتوانسته است دانش های خود را که سرمایه ای ملی تلقی می شود را به جامعه علمی جهان معرفی کند؛ از این رو اساتید، نخبگان، پژوهشگران و سایر دست اندرکاران مسائل حوزوی و دینی وظیفه دارند دانش «اصول فقه» را که از قدیمی و کهن ترین دانش های روشی شناختی تولید بشر است و خدمات شایانی به دیگر علوم مختلف دینی همچون دانش فقه ارایه کرده است را برای جامعه علمی جهان تببین و آن را در دیدگاه عمومی اندیشمندان جهان نمایان سازد.
حجت الاسلام عماد در ادامه افزود: این مسأله که ما همچنان نتوانسته ایم جلوه ای از علم اصیل حوزوی خود را به منصه ظهور رسانیم، یکی از عمده مشکلات و ضعف های جدی مسؤولان در سطح حوزه های علمیه کشور است.
این مقام مسؤول با بیان این که هم اکنون سی و سه سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران می گذرد، بیان داشت: پس از این چندین سالی که از عمر با برکت نظام اسلامی می گذرد، آیا تا کنون توانسته ایم نظام تربیتی، اجتماعی، سیاسی، اتقصادی، سلامت و نظام فرهنگی بر مبنای اسلام را در این کشور راه اندازی کنیم؟ ، و این مسأله ای است که همه حوزه های علمیه می بایست به جد آن را پیگیری کنند.
حوزه های علمیه باید پاسخ گویی متغن به نیازهای روز جامعه نوین بشری باشند
وی با قدردانی از مسؤولان حوزوی خوزستان نسبت به رشد چشمگیر حوزه علمیه خوزستان در چند سال اخیر گفت: ما این رشد حوزه علمیه خوزستان را به فال نیک گرفته و از همه دست اندرکاران مسائل حوزوی خوزستان کمال تقدیر و تشکر را داریم و آنها نیز می بایست به خود افتخار کنند که با دستان توامند خود قادر به ایجاد این تحول عظیم شدند.
معاون پژوهش حوزه های علمیه کشور در پایان سخنان خود با اشاره به این که حوزه های علمیه باید پاسخ گوی نیازهای علمی جامعه باشد، اظهار داشت: امروزه جامعه نوین نظام اسلامی نیاز دارد که برای پرسش های نوین خود، پاسخ های علمی قانع کننده ای را دریافت کند و این پاسخ ها جز از دل حوزه های علمیه بیرون نمی آید؛ از این رو اگر مسؤولان حوزه های علمیه سراسر کشور خواهان پاسخ گویی به نیازهای نوین جامعه هستند، باید در زمینه پژوهش و تحقیق گام محکم و استواتری را بردارند./9465/پ202/س
ارسال نظرات