عضو پارلمان مصر در جمع اعضای جامعه مدرسین:
خواستار استفاده از ظرفیت های قانون اساسی ایران برای تدوین قانون اساسی مصر هستیم
خبرگزاری رسا ـ عضو پارلمان مصر با حضور در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در تحلیل از شرایط حاکم بر این کشور برگزاری انتخابات قبل از تدوین قانون اساسی را به خودکشی سیاسی تشبیه کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، عاطف المغاوری از اعضای پارلمان مصر، پیش از ظهر امروز در دیدار هیأت مذهبی و سیاسی این کشور با شماری از اعضای جامعه مدرسین و مسؤولان حوزه که در محل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، بر ضرورت تدوین قانون اساسی مصر بر اساس آموزه های دینی تاکید کرد.
عضو شورای عالی حزب تجمع برای پیشرفت مصر خواستار بهرهگیری از ظرفیت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در تدوین قانون اساسی مصر شد و گفت: زیرساختهای یک ساختمان از خود ساختمان مهمتر است و در تدوین قانون اساسی مصر باید به این نکته توجه شود.
وی با بیان اینکه چالش اساسی این است که با حوادث روزآمد مصر چگونه برخورد کنیم، اظهار داشت: انقلاب مصر یک انقلاب کاملا مردمی است که تمام مردم در آن نقش و تأثیر داشته اند، نه یک جریان سیاسی و گروه خاص.
این فعال سیاسی مصری تاکید کرد: مردم مصر انقلابی را به وجود آوردند که باعث اعجاب و حیرت شرق و غرب شد، اما متاسفانه عده ای برای چیدن میوه آن عجله و قبل از تشکیل قانون اساسی، برگزاری انتخابات را درخواست کردند.
وی با اشاره به خواسته مردم مصر افزود: مبنای اعتقادی، دوستان انقلاب مصر را در میدان تحریر دور هم جمع کرد، اما این انتخابات تلاش برای به دست آوردن منافعی است که دوستان انقلابی را از هم جدا میکند و اگر بخواهیم قبل از اینکه اهداف انقلاب را محقق کنیم آن را در یک دعوای انتخاباتی وارد کنیم، در حقیت اقدام به قتل انقلاب کرده ایم و متاسفانه این همان اتفاقی است که امروز در مصر رخ می دهد.
این فعال سیاسی مصر نبودن مشروعیت سیاسی برای نهادهای سیاسی را از دیگر اشکالات در مصر دانست و گفت: ما نهادهایی را در مصر تاسیس کردیم بدون اینکه قانون اساسی داشته باشیم.
وی با اشاره به الزامات قانون اساسی جدید مصر، تاکید کرد: قانون اساسی مصر باید حقوق اقلیتها را محترم بشمارد، حقوق شهروندی را تامین کند و در حقیقت بین شهروندان در عقیده، رنگ و نژاد و جنیست هیچ گونه تفاوتی وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه انقلاب مصر انقلاب یک گروه خاص سیاسی نیست، اظهار داشت: مردم قبل از انقلاب نیز با دین مشکلی نداشتند، در حقیقت انقلاب 25 ژانویه انقلاب دینی نیست، مردم در میدان تحریر بارها خواستههای خود را از انقلاب بیان کردهاند، مردم مصر برای عدالت اجتماعی و سیاسی، کرامت انسانی قیام کردند و از این حیث با انقلاب اسلامی ایران مشترک هستند.
المغاوری با بیان اینکه همان گونه که انقلاب ایران حقایقی را به تمدن اسلامی افزود، مصر نیز نشانه های روشنی را به تمدن اسلامی اضافه کرد، گفت: نتایج و دستاوردهای انقلاب مصر این بود که ما به ایران آمده ایم و ارتباطات بین دو کشور باید در دوران معاصر برقرار شود. /924/پ202/ج
ارسال نظرات