حجت الاسلام عالی:
در غربت کنونی امام زمان ما هم مقصریم
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه گفت: امام زمان(عج) در بین مسلمانان و شیعیان خودش هم شناخته شده نیست، ما سر سفره ایشان هستیم ولی میزبان را نمیشناسیم و این خود نوعی کفران نعمت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مسعود عالی با اشاره به این که محدث نوری در کتاب نجمالثاقب هجده لقب برای امام زمان ذکر کرده است که هرکدام از این اسامی برای شناخت آن حضرت است، گفت: یکی از این القاب غریب است. امام کاظم(ع) میفرماید: وصفی از اوصاف حضرت مهدی(عج) وحید یعنی تنها و غریب یعنی دچار غربت است.
وی در پاسخ به این سوال که غربت امام زمان(عج) به چه معناست و آیا ما در این غربت نقش داشته ایم، اظهار داشت: غریب به سه معناست؛ یکی معنای لغوی به معنای کسی که دور از وطن و خانوادهاش است که این در مورد امام زما ن(عج) صدق میکند، ایشان از 5 سالگی که غیبت صغرا آغاز شد بر اساس توصیه پدربزرگوارشان در محلهای دور زندگی میکنند.
حجت الاسلام عالی ادامه داد: حضرت صاحب(عج) می فرمایند: پدرم با من عهد کرد که جایی سکنی نگزینم مگر در دورترین و مخفیترین جاها. پس از ابتدای زندگی غریب به معنای لغوی در مورد ایشان صادق است، در این غربت به این معنا ما نقشی نداشتیم. ولی در اینکه الان هم غریبانه زندگی میکنند ما نقش داریم بخاطر این که هنوز امنیت کامل برای ایشان به وجود نیامده است.
وی بیان داشت: گاهی غریب به کسی یا چیزی اطلاق می شود که مجهول القدر است، یعنی کمالات او شناخته نشده تا دیگران او را بشناسند و از او بهره بگیرند، مثل عالمی که از علمش استفاده نکنند یا قرآن که قدرش شناخته نشده است که این مساله طبیعتا کفران نعمت هم هست.
استاد حوزه علمیه با بیان این که این نوع غربت هم شامل حضرت ولیعصر(عج) میشود، گفت: امام زمان(عج) در بین مسلمانان و شیعیان خودش هم شناخته شده نیست، ما سر سفره ایشان هستیم ولی میزبان را نمیشناسیم. هر رزق و روزی ما در این دنیا بواسطه ایشان است اما ولی نعمت ما شناخته نشده است.
وی با اشاره به این که در این غربت حضرت ولیعصر(عج) ما هم مقصر هستیم چون باید امام زمان را بشناسیم، اظهار داشت: امام صادق(ع) در حدیثی به زراره فرمود: دوران آخر الزمان سخت است، اگر این دوران را درک کردی، این دعا را زیاد بخوان، خدایا سه معرفت را به من عطا کن، معرفت خودت، پیغمبرت و حجتت، ترتیب در اینجا موضوعیت دارد. کسی که خدا را نشناخته باشد قطعا پیغمبر و حجت خدا را نمی شناسد.
حجت الاسلام عالی بیان داشت: برای دانستن این که زندگی منحصر در این دنیا نیست نیازمند امام زمان(عج) هستیم. معرفت به امام زمان هم باید قلبی باشد، اطلاعاتی که با کتاب و غیره بدست میآید کافی نیست، معرفت قلبی با انجام واجبات و ترک محرمات دین بدست می آید. انجام این اعمال باعث رشد و در نتیجه افزایش معرفت به امام زمان(عج) میشود و نور معرفت میتواند امام زمان(عج) را از غربت در بیاورد.
وی سومین نوع غربت را فراموش شدن دانست و افزود: به این معنا هم امام زمان غریب است، امام زمان فراموش شده است. غیر مسلمانها طبیعی است که یادی از امام زمان(عج) نکنند ولی در مورد شیعیان و دوستان حضرت هم این مساله وجود دارد.
استاد حوزه علمیه اظهار داشت: کسی را که دوست داری باید از او یاد کنید. به یاد امام زمان(عج) بودن منحصر به نیمه شعبان نیست، باید حضور او را باور داشته باشیم. ارزش مومن به همین است، یعنی درد امام زمان ودغدغه او را داشته باشیم./916/پ202/ع
ارسال نظرات