۲۸ تير ۱۳۹۱ - ۲۰:۴۱
کد خبر: ۱۳۲۹۳۷
عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری:

هلال ماه در روز پنجشنبه قابل رویت نیست / شنبه نخستین روز ماه مبارک رمضان است

خبرگزاری رسا ـ رییس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری گفت: فاصله زاویه‌ای ماه از خورشید در غروب روز پنجشنبه حدود 7 درجه است و در برخی نقاط جنوبی کشور، ماه نزدیک یک دقیقه پس از غروب خورشید غروب می‌کند که هلالی با این مشخصات به هیچ وجه قابل رویت نیست.
استهلال ماه مبارک رمضان

 

حجت‌الاسلام علیرضا موحدنژاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به این‌که استهلال ماه مبارک رمضان از روز پنجشنبه در سراسر کشور آغاز می‌شود، گفت: براساس پیش‌بینی کارشناسان، هلال ماه روز پنجشنبه نه تنها در ایران بلکه در هیچکدام از کشورهای اسلامی، حتی با ابزار قابل رویت نیست.

 

وی اظهار داشت: طبیعتا ماه شعبان 30 روزه تمام خواهد شد و برای این‌که ابهام و تردیدی باقی نماند، روز جمعه هم امر استهلال انجام می‌گیرد که براساس پیش بینی‌ها روز جمعه هلال ماه در ایران قابل رویت بوده و تردیدی وجود ندارد شنبه آینده، نخستین روز ماه مبارک رمضان است.

 

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با بیان این‌که کشورهای اسلامی ممکن است روز جمعه را اول ماه اعلام کنند، افزود: ‌اگر اعلام اول ماه با توجه به امر رویت در خود کشورها صورت گیرد، باید گفت که چنین چیزی ممکن نیست، چراکه روز پنجشنبه هلال ماه در کشورهای اسلامی قابل رویت نخواهد بود.

 

وی ادامه داد: متأسفانه برخی کشورهای اسلامی با استناد به گفته افرادی بی‌تجربه یا کم‌تجربه دچار اشتباه و توهم در رویت می‌شوند، بنابراین دور از انتظار نیست که این کشورها روز جمعه را اول ماه رمضان اعلام کنند، اما به لحاظ ظواهر علمی و تجربه‌های مکرر، چنین چیزی امکان‌پذیر نیست.

 

حجت‌الاسلام موحدنژاد تصریح کرد: فاصله زاویه‌ای ماه از خورشید در غروب روز پنجشنبه حدود 7 درجه است و در برخی نقاط ایران جرم ماه زودتر از خورشید غروب می‌کند؛ در نقاط جنوبی کشور، ماه نزدیک یک دقیقه پس از غروب خورشید غروب می‌کند که هلالی با این مشخصات به هیچ وجه قابل رویت نبوده است.

 

رییس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری، رویت هلال ماه را در روز جمعه با چشم غیرمسلح امکان‌پذیر دانست و گفت: در روز جمعه فاصله زاویه‌ای ماه از خورشید زیاد شده و به حدود 18 درجه می‌رسد و در چنین شرایطی رویت هلال عملا ممکن می‌شود که البته در نقاط جنوبی کشور رویت هلال آسان‌تر و در نقاط شمالی کمی مشکل‌تر است.

 

وی با بیان این‌که برخی افراد به نیت استحباب در غروب پنجشنبه اقدام به استهلال می‌کنند و ممکن است به خطا اعلام رؤیت هلال کنند، به تدابیر ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب در این‌باره اشاره کرد و گفت: چند نفر از بهترین کارشناسان رویت هلال در ستاد حضور دارند و گزارش‌های رسیده را با دقت پیگیری می‌کنند تا رویت واقعی را از توهم در رویت تشخیص دهند.

 

حجت‌الاسلام موحدنژاد ابراز داشت: با چند سؤال حساب‌شده و دقیق می‌توان اشتباه افرادی را که دچار توهم در رویت شده‌اند، به دست آورد؛ وقتی گزارش‌ رویت به دفتر می‌رسد سؤال‌های دقیقی پرسیده شده، نتایج ثبت و مجموعه گزارش‌ها خدمت مقام معظم رهبری ارائه می‌شود.

 

وی با بیان این‌که پس از سؤال‌ و جواب‌هایی که صورت می‌گیرد، توهم رویت‌ها تشخیص داده شده و مشکلی به وجود نخواهد آمد، گفت: این گزارش‌ها وقتی مشکل ایجاد می‌کند که از افراد مدعی رویت، سؤال‌های دقیقی صورت نگیرد و صرف این‌که فرد راستگویی است، گزارش پذیرفته شود.

 

وی با بیان این‌که امروز 150 گروه در سراسر کشور کار استهلال ماه مبارک رمضان را انجام می‌دهند که صد گروه مجهز به تلسکوپ هستند، گفت: تلاشی که از سوی گروه‌های استهلال با هدایت ستاد در کل کشور انجام می‌شود یک تلاش حساب شده و دقیق علمی است و با پشتوانه‌های علمی و شرعی صورت می‌گیرد که براساس اطلاعات به دست آمده، در جهان اسلام بی‌نظیر است.

 

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در پایان تصریح کرد: ملت شریف ایران مطمئن باشند با توجه به دقت‌هایی که صورت می‌گیرد و کار وسیعی که انجام می‌شود، گمان به این‌که هلالی قابل رویت بوده، اما گروه‌های استهلال در سراسر کشور نتوانسته اند آن را تشخیص دهند، نشدنی و چنین احتمالی منتفی است. /920/ت302/ن

ارسال نظرات