آیت الله موسوی جزایری: عمل به آموزه های الهی از اسلوب های جدانشدنی تبلیغ است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان، در هجدهمین جلسه از سلسله مباحث شرح زیارت جامعه کبیره که سحرگاه امروز از سیمای خوزستان پخش شد، با اشاره « اَلسَّلامُ عَلَى الاَْئِمَّهِ الدُّعاهِ وَالْقادَهِ الْهُداهِ، وَالسّادَهِ الْوُلاهِ، وَالذّادَهِ الْحُماهِ، وَاَهْلِ الذِّکْرِ، وَاُولِى الاَْمْرِ، وَبَقِیَّهِ اللهِ، وَخِیَرَتِهِ وَحِزْبِهِ، وَعَیْبَهِ عِلْمِهِ، وَحُجَّتِهِ وَصِراطِهِ وَنُورِهِ وَبُرْهانِهِ، وَرَحْمَهُ اللهِ وَبَرَکاتُهُ » به تبیین « اَلسَّلامُ عَلَى الاَْئِمَّهِ الدُّعاهِ وَالْقادَهِ الْهُداهِ » پرداخت و گفت: هدایت و دعوت مردم به دین مبین اسلام باید براساس موازین و احکام الهی باشد.
رییس شورای حوزه علمیه خوزستان با بیان این که برای دعوت و هدایت مردم به دین باید سیره اهل بیت(ع) را مورد مطالعه قرار داد ابراز داشت: شیوه دعوت اهل بیت بسیار روشن و آگاهانه بود؛ این بزرگواران در سیره عملی خود برای هدایت و دعوت مردم هم گفتاری و هم به شکلی عملی این مهم را انجام می دادند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حدیثی از امام جعفرصادق(ع) تصریح کرد: شیوه عملی در هدایت مردم یکی از محورهای اصلی دعوت است و در این راستا شیوه گفتاری به تنهایی نمی تواند اثرگذار باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری اذعان کرد: اگر کسی را برای انجام کار و یا عملی دعوت می کنیم باید خودمان نیز به آن عمل پایبند باشیم در غیر این صورت شیوه تبلیغی، ابتر و ناقص است.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به خطبه 175 نهج البلاغه مبنی بر این که «وَ اَللَّهِ مَا أَحُثُّکُمْ عَلَى طَاعَةٍ إِلاَّ وَ أَسْبِقُکُمْ إِلَیْهَا وَ لاَ أَنْهَاکُمْ عَنْ مَعْصِیَةٍ إِلاَّ وَ أَتَنَاهَى قَبْلَکُمْ عَنْهَا» بیان کرد: در این خطبه روشن حضرت می فرمایند « اى مردم سوگند به خدا من شما را به هیچ طاعتى وادار نمى کنم مگر آن که پیش از آن خود، عمل کردهام، و از معصیتى شما را باز نمى دارم جز آن که پیش از آن، ترک گفته ام».
امام جمعه اهواز با تأکید بر این که توجه و عمل به سیره ائمه اطهار(ع) در راه تبلیغ و هدایت مردم به دین اسلام ضروری است اظهار داشت: در تبلیغ دین و هدایت مردم ابتدا باید آن مبلغ و ارشاد گر خود به آموزه های الهی عمل کند، سپس مردم را برای انجام آموزه های الهی دعوت کند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: چطور می شود که فردی را برای اقامه فریضه نماز دعوت کنیم اما خودمان این فریضه را انجام ندهیم،این در امر هدایت قابل پذیرش نیست؛ چراکه عمل به آموزه های الهی برای دعوت مردم به این احکام از اسلوب جدانشدنی تبلیغ و هدایت است.
آیت الله موسوی جزایری در ادامه با اشاره به فرا رسیدن احیاء شب های قدر، بر درک بیشتر این شب ها برای کسب فیوضات الهی، رسیدن به معرفت الله و ایمان حقیقی تأکید کرد.
رییس شورای حوزه علمیه خوزستان در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان ساخت: وقتی شب های قدر فرا می رسید حضرت فاطمه زهرا(س) به فرزندان خود کم غذا می دادند و برای این که به خواب فرو نروند، قطرات آب را بر صورت آنها می پاشید؛ چراکه حضرت می خواستند که فرزندانشان نیز از خیرات و برکات این شب بزرگ و با عظمت استفاده کنند./9461/پ202/ع