۲۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۳
کد خبر: ۱۳۵۲۶۳
ظرفیت‌های ماه مبارک رمضان(36)؛

توجه به تقدیر انسان را به اوج لطافت روحی و جسمی می‌رساند

خبرگزاری رسا ـ نویسنده و پژوهشگر حوزوی توجه به تقدیر را زمینه‌ای برای تفکر صحیح مسلمانان و سبب عظمت جامعه اسلامی دانست و گفت: زمانی که مسلمانان به تقدیر اقرار می‌کنند نسبت به درجه‌های بالای از تفکر روحی و لطافت جسم و جان بدون دخالت هوای نفس می رسند.
حجت الاسلام سعيد بهمني

 

حجت‌الاسلام سعید بهمنی، نویسنده و پژوهشگر حوزوی با اشاره به ظرفیت‌های اخلاقی و معنوی شب‌های قدر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: در فرهنگ اسلامی و مردم مفهوم قدر به معنای معیاری برای اندازه‌گیری و قیمت‌گذاری است و شب‌های قدر از این نظر که سرنوشت افراد در آن مشخص می‌شود قدر گفته می‌شود و بعضی از مفسران اعتقاد دارند درک و بهر‌ه‌گیری از شب‌ها قدر بهتر از یک عمر است.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم در ادامه به معرفی ویژگی‌ها و دلیل برتری شب‌های قدر نسبت به شب‌های دیگر پرداخت، گفت: طبق گزارش قرآن‌کریم این کتاب آسمانی در شب‌های قدر بر قلب نازنین پیامبر(ص) نازل شده است.

وی اضافه کرد: همچنین به نص قرآن‌کریم ملائکه در شب‌های قدر جهت ابلاغ امور ساکنین زمین بر وجود مطلق و ولی خدا، امام زمان(عج) نازل می‌شوند و به وقوع پیوستن این اتفاق‌ها در شب‌های قدر سبب برتری این شب‌ها نسبت به شب‌های دیگر شده است.

این نویسنده و پژوهشگر حوزوی شب‌های قدر را از بهترین ارزش‌های الهی برای مومنان دانست و ابراز داشت: قدر و تقدیر برای مسلمانان و شیعیان امر مهمی است و توجه به قدر سبب می‌شود که افراد بدانند در چه موقعیت و جایگاهی قرار دارند و وظیفه‌ای آن‌ها نسبت به برنامه‌هایی که خدا برنامه‌ریزی کرده چیست و هیچ کاری را بی حساب انجام نمی‌دهند.

حجت‌الاسلام بهمنی توجه به تقدیر را زمینه برای تفکر صحیح مسلمانان و سبب عظمت جامعه اسلامی دانست و گفت: زمانی که مسلمانان به تقدیر اقرار می‌کنند نسبت به درجه‌های بالای از تفکر روحی و لطافت جسم و جان بدون دخالت هوای نفس می رسند.

وی افزود: تقدیر ریشه فکر است و کسی که جذب تقدیر شود نعمتهایی را که خدا داده و موقعیتش را به درستی می‌فهمد و قدم‌های سالم در جهت پیشرفت جامعه برمی‌دارد.

این استاد حوزوی برگزاری نشست‌های علمی در شب‌های قدر را سنت پیامبر(ص) معرفی کرد و به مبلغان یادآور شد: مبلغان که مربیان دین هستند هر شب در منابر نور مسائل دین را به مردم منتقل کنند و آنها را پیش از شب‌های قدر برای این شب‌ها آماده کنند و مردم را به همایش‌های علمی و مصاحبه دعوت کنند و شب‌های خود را با مباحث علمی به پایان برسانند.

وی اضافه کرد: در سنت پیامبر(ص) کار‌های مانند غسل کردن، مراسم قرآن به سرگرفتن و قرائت دعای جوشن‌کبیر و برخی از سورها قرآن وارد شده است که از آن‌ها نیز غافل نباشند.

این استاد به مردم توصیه کرد: برای درک بهتر شب‌های قدر، شب‌زنده‌داری و قرائت دعا به اندازه نیاز استراحت کنند تا آمادگی لازم را داشته باشند.

حجت‌الاسلام بهمنی بخشیدن دیگران را سبب آمرزش گناهان خود فرد دانست ابراز داشت: مردم در شب‌های قدر به صله رحم با ارحام توجه ویژه‌ای داشته باشند و به دیدار افرادی که با آن‌ها قطع رابطه کرده‌اند بروند و به حرمت این شب‌ها از خطاهای دیگران بگذرند تا خدا از خطاها و گناهانشان بگذرد./9193/ت302/ن

ارسال نظرات