لقمه حرام سبب افزایش جرم و جنایت میشود
حجتالاسلام هادی قدس، استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به اثرات لقمه حرام در زندگی افراد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به بررسی لقمه حرام پرداخت و گفت: هر مال و سودی را که انسان از طریق غیر شرع به دست آورد لقمه حرام گفته میشود.
وی افزود: برخی افراد با دست رنج خود، دریافت هدیه و معامله، مالی را به دست میآورند که رضایت هر دو طرف در آن وجود دارد و این مطابق با شرع و استفاده از آن حلال است.
این مشاور حوزوی در ادامه کلاهبرداری از مومنان، خیانت در اموال دیگران و گرانفروشی را از نمونههای لقمه حرام برشمرد.
حجتالاسلام قدس در ادامه به بررسی رابطهای لقمه حرام و افزایش جنایت در جامعه پرداخت و بیان داشت: روح افراد بستگی به جسم دارد اگر جسم پاک نباشد سبب سختی روح و دل میشود.
وی ادامه داد: لقمه حرام امور معنوی و نورانی را از فرد گرفته و سبب زیاد شدن جنایت و خشونت در جامعه می شود.
این استاد حوزه همچنین پذیرفته نشدن عبادات را از اثرات لقمه حرام برشمرد و گفت: لقمه حرام سبب بی اثر شدن عبادات و کارهای خیر میشود و صدقه، انفاق و بخشش از مال حرام مورد پذیرش خدا قرار نمیگیرد.
وی تاکید کرد: لقمه حرام افزونبر آن که فرد را از راه خدا و صراط مستقیم دور کرده و در راه شیطان قرار میدهد سبب اثر وضعی در فرزندان نیز خواهد شد، در کتاب «نان و حلوا» شیخ بهایی آمده: اگر یک دانه گندم شبههناک را حضرت مریم(س) آرد کند و جبرئیل آن را خمیر کرده بپزد لقمه شبههناک اثر شیطانی خود را خواهد گذاشت.
حجتالاسلام قدس رسیدن به هدف خلقت را از برکات دوری لقمه حرام دانست و گفت: لقمه حلال وجود فرد را مانند وجود انبیاء و ملائکه نورانی میکند و هدف خلقت که همان نورانی شدن وجود است را تحقق میبخشد.
این مشاور حوزوی نا آشنایی مردم به احکام کسب و کار، حلال و حرام و فراموشی قیامت را از مهمترین عوامل ارتکاب افراد به لقمه حرام دانست و گفت: مردم باید قبل از مشغول شدن به فعالیتهای اقتصادی و کسب و کار، احکام آن را بر اساس نظر مرجع تقلید خود یاد بگیرند تا درآمدهای آنها مطابق با قوانین اسلام باشد.
حجتالاسلام قدس با اشاره به آیه مبارکه «وَمَا آتَاکُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاکُمْ عَنْهُ فَانتَهُوا» «آنچه را که رسول خدا به شما پرداخت آن را بگیرید و آنچه شما را از آن بازداشت از آن دست بدارید». بهترین راه آلوده نشدن به لقمه حرام را عمل به دستور قرآن، پیامبر(ص)، ائمه (ع) و در زمان غیبت توجه به گفتههای مراجع تقلید برشمرد./993/ت302/ن