مبنای عینیت دین و سیاست احکام دین است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا آیت الله سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران و عضو هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری در آیین افتتاحیه دوره تخصصی بصیرت سیاسی طلاب عصر شنبه هجدهم شهریورماه در دانشگاه شهید عباسپور تهران با اشاره به این که دوره ای بر حوزه های علمیه گذشت که عملا از سیاست کنار بودند و رژیم پهلوی هم به عده ای که معتقد به عینیت دین و سیاست بودند اجازه حضور در عرصه های سیاسی را نمی داد و حضورشان همراه با زندان، تبعید یا شهادت بود، بیان داشت: تاریخ را که می خوانیم، متوجه می شویم دوره ای بوده که در آن سیاسی بودن برای یک روحانی بسیار مذموم و ناپسند قلمداد می شده است و وقتی می خواستند یک روحانی را از چشم بیندازند، می گفتند وی سیاسی است.
وی با بیان این که یکی از خدمات بزرگ امام راحل(ره) این بود که به مقابله با تز جدایی دین از سیاست آمد اظهار داشت: فرمایشات امام(ره) در مجموعه صحیفه نور از سال چهل و دو تا سال پنجاه و شش که مقطع دوم انقلاب به حساب می آید جمع آوری شده است و هنگامی که آن را ملاحظه می کنید، می بینید لبه تیز هجمه امام (ره) بر غلط و نادرست بودن تز جدایی دین از سیاست تمرکز دارد و ایشان فرمودند: اگر کسی دین را از سیاست جدا بداند، پیغمبر اکرم(ص) را تکذیب کرده است.
آیت الله خاتمی با تأکید بر این که اگر امام خمینی(ره) با حرکت بزرگ خویش به مبارزه با تز جدایی دین از سیاست نمی رفت اصلا انقلاب شکل نمی گرفت، ابراز داشت: وقتی که این تز رایج باشد، پس روحانیت وارد میدان نمی شود و به تبع آن پیام انقلاب به مردم نمی رسد و در واقع انقلابی هم شکل نمی گیرد.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به این که عینیت دین و سیاست یک مسئله مهم و اساسی است، گفت: مبنای عینیت دین و سیاست احکام دین است به طوری که کسی نمی تواند یک دوره فقه بخواند و کلماتی مانند حاکم، ولی الامر، ولی الغیبه و ولی فقیه را در آن نبیند و این به معنای سیاست و حکومت سیاسی است.
وی همچنین به روایتی از امیرالمؤمنین(ع) در کتاب منتخب الاثر از اربعین خاتون آبادی اشاره کرد و گفت: امیرالمؤمنین(ع) در این روایت می فرمایند: دین، حکومت و حاکم عادل با هم برادرند و همه اینها با هم باید موجود باشد.
عضو هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه، حکومت ده ساله پیغمبر اکرم(ص)، حکومت نزدیک به پنج سال امیر المؤمنین(ع)، صلح امام حسن مجتبی(ع)، قیام امام حسین(ع) و ایجاد حوزه علمیه توسط امام صادق(ع) را سنبل اقدامات و حاکمیت سیاسی دانست و بیان داشت: امام(ره) می فرمودند اگر حاج شیخ عبد الکریم حائری در زمان ما بود همان کاری را انجام می داد که ما انجام دادیم و برای تشکیل نظام اسلامی قیام می کرد.
امام جمعه موقت تهران با بیان این که سیاست منهای دین و اخلاق سیاست لاییک است، تأکید کرد: ما دینی را عین سیاست می دانیم که دین به سیاست خط بدهد، نه سیاست به دین.
آیت الله خاتمی با اظهار این که گاهی در صحنه سیاسی ما، سیاست لاییک به جای سیاست دینی جا زده می شود،گفت: برخی در زمان امیرالمؤمنین(ع) گفتند ایشان سیاست ندارد در حالی که ایشان فرمودند: معاویه ارزش های اخلاقی را زیر پا می گذارد و گرنه ما از اینها زیرک تر هستیم.
وی با اشاره به این که گاهی صد و بیست و پنج شبکه فارسی زبان و سایت خبری ضد انقلاب خبر دروغی را پخش می کنند و برخی از روزنامه ها آن را با عنوان «می گویند» منتشر می کنند، گفت: نشر شایعات مخالف با سیاست دینی است به طوری که خداوند در سوره حجرات می فرماید: اگر فاسقی برای شما خبری آورد، درباره آن تحقیق کنید.
آیت الله خاتمی به عنوان نمونه ای از دروغ پراکنی ها بیان داشت: در مراسم بزرگداشت شهدای هفتم تیر در قتلگاه شهدای هفتم تیر من جمله ای را مبنی بر اینکه ملت ما دشمن را شاد نمی کند و حتی حسرت شادی از گفتن یک آخ را بر دل دشمن می گذارد، بیان کردم اما یک سایت به دروغ و از قول بنده نوشت: برای گرانی حتی یک آخ هم نگویید.
امام جمعه موقت تهران همچنین با بیان این که بنده از اولین کسانی بودم که در خطبه نماز جمعه راجع به گرانی صحبت کردند، افزود:ما به اندازه کافی حرف برای دشمنان انقلاب داریم و اصلا نیازی به دروغ گفتن نداریم و این طور اقدامات ناشایست جزو سیاست های لاییک محسوب می شود./959/