۰۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۳
کد خبر: ۱۴۰۵۳۷
استاد درس خارج حوزه علمیه قم:

تسلط بر محتوای درس و تبیین واضح و منظم آن از ویژگی‌های یک استاد شایسته است

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم انتخاب آزادانه استاد را از امتیازات نظام آموزشی حوزه دانست و بر ضرورت تداوم این امر تأکید کرد و گفت: یک استاد خوب و مطلوب باید تخلق به اخلاق الهی و متانت و وزانت در گفتار و کردار داشته باشد، تسلط بر محتوای درس و تبیین واضح و منظم آن از دیگر ویژگی‌های یک استاد شایسته است.
سيد محمد صادق علم الهدي

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد صادق علم‌الهدی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان این‌که برای انتخاب درست استاد، ابتدا باید دید که طلبه چه انتظاری از استاد خود دارد، گفت: توقع طلبه از استاد آن است که مطالب علمی را به نحو صحیح و با بیانی آسان و روان به او تعلیم دهد، از این رو، طلاب در انتخاب استاد، باید به دو شاخصۀ مهم علمیت و توان تفهیم توجه کنند.


وی با بیان اینکه معمولاً شاگرد قادر بر تشخیص ضعف علمی استاد نیست و اشتباهات او را متوجه نمی‌شود، گفت: احراز قدرت علمی فرد، برای انتخاب او به عنوان یک استاد ضروری و لازم است.


مدیر عالی مدارس‌ علمیه آیت‌الله لنگرودی انتخاب آزادانه استاد را از امتیازات نظام آموزشی حوزه دانست و بر ضرورت تداوم این امر تأکید کرد و بیان داشت: سطح دانش استاد گاه از پیشینه و سوابق علمی او پیدا است، گاه نیز می‌توان از طریق مقایسه دروس اساتید با هم و یا مشاوره با اساتید دیگر به سطح علمی‌ استاد پی‌برد و اهتمام به این دو مورد در انتخاب بسیار مؤثر است.


استاد درس خارج حوزه علمیه قم، معیار دیگر انتخاب استاد را توان وی در تفهیم مطلب دانست و اظهار کرد: دانشمندترین افراد، اگر نتوانند مقصود خود را به درستی و روشنی تفهیم کنند، برای امر مهم تدریس شایسته نیستند، تدریس یک نوع هنر است و شاخصه‌ها و قوانین خاص خود را دارد و حتی با هنر خطابه و منبر نیز کاملاً متفاوت است.
حجت‌الاسلام والمسلمین علم‌الهدی با بیان اینکه هر کس باید نسبت به خود، توان استاد در انتقال مطالب را بسنجد، اظهار کرد: گاه بیان یک استاد، برای طلبه‌ای بسیار مطلوب است، اما برای طلبه دیگر، خسته‌کننده و گنگ است.


وی خاطرنشان کرد: هر طلبه، باید بر اساس سلیقه و روحیه‌ای که دارد، با حضور در درس‌ها، استاد مناسب خودش را انتخاب کند و صرف شلوغ بودن یک کلاس یا معروف بودن استاد را معیار برای انتخاب قرار ندهد.


مدیر عالی مدارس‌ علمیه آیت‌الله لنگرودی با اشاره به اینکه یک استاد خوب و مطلوب باید تخلق به اخلاق الهی و متانت و وزانت در گفتار و کردار داشته باشد، افزود: تسلط بر محتوای درس و تبیین واضح و منظم آن از ویژگی‌های یک مدرس شایسته است.


وی همچنین ارائه مثال‌های ساده و روشن، تطبیق دقیق متن کتاب، ایجاد زمینه مشارکت برای طلاب مستعد در درس، اختصاص زمان برای حل شبهات درسی و طرح نقطه‌نظرات علمی شاگردان و حضور مستمر و منظم در جلسات کلاس را از ویژگی‌های دیگر یک استاد توانمند برشمرد.


شایان ذکر است، این استاد درس خارج و سطوح عالی حوزه علمیه قم، هر روز صبح به جز روزهای پنج‌شنبه از ساعت هشت تا 9 به ارائه درس رسائل از مبحث قطع در مدرس 30 و از ساعت 9 تا 10 به ارائه درس آزاد حلقه ثالثه شهید صدر درمدرس 27 مدرسه عالی آیت‌الله گلپایگانی(ره) می‌پردازد.


همچنین این استاد درس خارج حوزه علمیه هرروز از ساعت 10 تا 11 در مدرس چهار مدرسه آیت‌الله لنگرودی درس خارج اصول را تدریس و از ساعت 11 تا 12 هم به مباحثه با طلاب درس خارج در همان مدرس می‌پردازد. /907/ت302/ن

ارسال نظرات