تکریم استاد و احترام به او سبب کسب علم نافع میشود
حجتالاسلام و المسلمین اکبر خادمالذاکرین، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: استاد باید مسیرها و راهکارهای کوتاه را انتخاب و از فرصتها کمال استفاده را ببرد و کلیدهای موفقیت را به دست شاگردانش برساند.
وی افزود: استاد باید دارای اخلاق و منش و ارتباط نزدیک با شاگردان باشد و صمیمیت و محبت ویژهای را با شاگردان برقرار و از این طریق دانشپژوهان را به کسب معارف علمی و دینی تشویق و ترغیب کند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه تسلط بر موضوع مورد تدریس یکی دیگر از ویژگیهای استاد شایسته است، اظهار داشت: استاد اگر بر موضوع مورد بحث خود تسلط نداشته باشد نمیتواند مطالب را به شیوه صحیح به شاگزدان برساند و این امر موجب نامفهوم بودن درس برای دانشپژوه خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین خادمالذاکرین برگزاری درس اخلاق را بسیار ضروری و لازم عنوان کرد و افزود: بیان مطالب اخلاقی در ابتدای دروس در روزهای چهارشنبه بسیار مثمر ثمر است و این روشی بوده که علما و بزرگان دینی ما به آن اهتمام داشتهاند.
وی اظهار داشت: درس اخلاق وقتی در طلاب تأثیر میگذارد که در هفته یک جلسه برگزار شود تا طلاب تشنهتر به کسب معارف الهی و اخلاقی باشند و اگر درس اخلاق هر روز و به صورت دائم باشد در روحیه طلاب مؤثر واقع نمیشود و از آن تأثیرگذاری خارج میشود.
مدیر گروه فقه و اصول مدرسه عالی فقه و معارف با اشاره به اینکه آیات و روایات نور هستند و بیان آنها در روحیه افراد مؤثر است، گفت: وقتی در جلسهای آیات و روایات اخلاقی مطرح می شود نورانیت آنها مستولی شده و در روحیه متکلم و مخاطب تأثیر میگذارد و اگر ضعف یا خللی در افراد وجود داشته باشد، طرح نکات اخلاقی سبب از بین رفتن این ضعفها میشود.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم تکریم و احترام به استاد را جزو روال معمول حوزههای علمیه برشمرد و افزود: به دلیل وجود ماهیت دینی در حوزههای علمیه احترام به استاد همواره مورد رعایت قرار گرفته است و به عنوان یک اصل در پیشرفت علمی و معنوی مطرح است.
حجتالاسلام والمسلمین خادمالذاکرین با اشاره به اینکه در آیات و روایات بسیاری احترام به استاد مایه برکت علم و عمر انسان شمرده شده است، اظهار داشت: تکریم استاد و احترام به او سبب می شود تا فرد به علم نافع دست پیدا کند و اگر این احترامات نباشد نفعی در علوم کسب شده نخواهد بود.
شایان ذکر است، حجتالاسلام والمسلمین خادم الذاکرین درس خارج فقه مبحث طهارت عروةالوثقی را هر روز به جز روزهای پنجشنبه از ساعت 7 تا 8 صبح در مدرسه آیتالله گلپایگانی و بحث خیارات مکاسب را در مجتمع امین وابسته به جامعةالمصطفی(ص) تدریس میکند.
وی همچنین درس خارج فقه مبحث حج را از ساعت 10 تا 11 و مبحث صلاة را از ساعت 11 تا 12 در روزهای دوشنبه و سه شنبه هر هفته در مجتمع امین تدریس می کند و دارای تألیفاتی همچون کتاب اخلاق اسلامی در نهج البلاغه در دو جلد و کتاب شرح خطبه متقین«همام» است. /907/ت302/ن