تسلط علمی و مهذب بودن به اخلاق از ویژگیهای استاد شایسته است
حجتالاسلام والمسلمین جعفر بستان نجفی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: تسلط علمی و مهذب بودن به اخلاق از ویژگیهای استاد شایسته است،.
وی افزود: از دیگر خصوصیاتی که شایسته است یک استاد دارا باشد این است که حاضر باشد با تمام وجودش برای شاگردانش زحمت بکشد، سؤالات آنها را پاسخ بگوید و برای مطالعه قبل درس و نحوه تدریس وقت بگذارد.
استاد سطوح عالی و درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه استاد نباید در حل مشکلات شاگردانش کوتاهی کند ابراز داشت: وی باید رابطهاش با شاگردانش نزدیک باشد، حتی شماره تلفن خود را به آنها بدهد تا اگر سؤالی یا مشکلی داشتند با استاد خود در میان بگذارند.
وی به رابطه شاگردان و استادان قدیم حوزه اشاره کرد و افزود: قدیم حوزهها طوری بوده که طلاب در همه مسائل با استادشان راحت بودند و مشورت میکردند و استاد نیز طوری با آنها برخورد میکرد تا شاگرد او دلبسته شود و با استادش به راحتی صحبت کرده و رابطه برقرار کند.
حجتالاسلام والمسلمین نجفی خاطرنشان کرد: استاد باید شاگردانش را درک کند و بداند که آنها گرفتاریهای دیگری مثل مشکل منزل و مخارج هم دارند و باید آنقدر رابطه شاگرد و استادیشان گرم باشد تا آنها در مشکلاتی که به خانواده خود هم نمیتوانند بگویند با استادشان درمیان بگذارند.
وی تأکید کرد: استاد باید به شاگردانش مجال اشکال کردن بدهد تا هر اشکالی که دارند بپرسند و وی هم با اشتیاق جواب آنها را بدهد و حتی جوایزی برای اشکالات دقیق شاگردانش در نظر بگیرد تا آنها را شیفته در دقت کردن به درس و سؤال و اشکال کردن کند.
استاد سطوح عالی و درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به بیان اخلاق در بین درس تصریح کرد: شایسته است گاهی استاد در بین درس نکتههایی را مانند خاطراتی از علما و بزرگان متعرض شود یا اینکه اول هر درس روایت مختصری از اهلبیت(ع) بخواند چرا که تأثیر زیادی در روح و روان استاد و شاگرد دارد.
وی آثار درس اخلاق و قرائت روایت بین درس را چنین بیان کرد: صحبت کردن از علما و خواندن روایات سبب یادآوری برای شاگرد و استاد است چرا که انسان از قبل با آنها آشنا بوده و این بیانات باعث میشود برای مدتی حتی اگر کوتاه متوجه آنها شود و به اعمالش دقت بیشتری داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین نجفی هر روز ساعت 8 تا 9 صبح درس خارج فقه «مبحث الطهارة» و ساعت 9 تا 10 درس خارج اصول «مبحث ضد خاص و ضد عام» را در مرکز فقهی ائمه اطهار تدریس میکند.
همچنین وی کفایه1 را هر روز ساعت 11 تا 12 برای شاگردان خصوصی خود در مدرسه خان تدریس میکند.
این استاد درس خارج حوزه علمبه قم، مکاسب را نزد آیتالله پایانی، رسائل را نزد آیتالله اعتمادی و موسوی تهرانی و درس خارج را در محضر میرزا هاشم آملی، آیت الله تبریزی، سیدمحمد روحانی، آیت الله وحید خراسانی، آیت الله سید کاظم حائری و حاجآقا تقی قمی فرا گرفته است./997/ت302/ن