۲۴ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۵
کد خبر: ۱۴۲۶۸۳
استاد درس خارج حوزه علمیه قم؛

استاد شایسته مقید به امور اخلاقی و درسی است

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج و سطوح عالی حوزه علمیه قم گفت: اهمیت تقوای استاد و عامل بودن وی به احکام الهی تا حدی است که طلاب استاد باتقوا را اگر چه بیان شیوایی نداشته باشد به استاد بی مبالات و نامقید ترجیح می‌دهند.
آموزش

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عنایت‌الله دریاباری، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در بیان ویژگی‌های استاد شایسته گفت: لازم است استاد عامل به تقوای الهی بوده و به حضور مرتب در کلاس تعهد داشته باشد، همچنین مقید به امور اخلاقی و درسی باشد.

وی در ادامه افزود: اهمیت تقوای استاد و عامل بودن وی به احکام الهی تا حدی است که طلاب، استاد باتقوا را اگر چه بیان شیوایی نداشته باشد به استاد بی مبالات و نامقید ترجیح می‌دهند.

تولیت مدرسه امام صادق(ع) شهرستان فیروزکوه، با اشاره به کلاس درس آیت‌الله میرزا جواد تهرانی، خاطر نشان کرد: با این‌که آیت‌الله میرزا جواد تهرانی از بیان شیوایی برخوردار نبود اما حدود چهارصد نفر در کلاس درس وی شرکت می‌کردند؛ چرا که انسان با تقوایی بود، سر وقت در کلاس حاضر می‌شد و مقید به برقراری کلاس بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین دریاباری با اشاره به اهمیت بیان اخلاقیات در بین درس ابراز داشت: بیان اخلاقیات و ذکر احوالات و خاطرات علما در بین درس چاشنی کلاس محسوب می‌شود و آن قدر که گفتن اخلاق در بین درس تأثیر دارد، تشکیل کلاس مستقل اخلاق تأثیر ندارد.

این استاد درس خارج حوزه علمیه قم، تصریح کرد: آیت‌الله میرزا هاشم آملی همیشه در بین درس از زندگی و خاطرات استادش با تعبیر«شیخ استاد نایینی» یاد می‌کرد و به ادب و اخلاق وی در امور زندگی اشاره می‌کرد.

وی با بیان تأثیر درس اخلاق بر روی استاد و شاگرد اظهار داشت: بیان اخلاق، استاد را متعهد به اخلاق و درس و مقید به صحبت‌ها و بیانات خود می‌کند، این بیانات در ذهن طلبه به یادگار می ماند و طلبه مقید به عمل کردن به آن‌ها می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین دریاباری هر روز، ساعت 7 صبح به تدریس جلد1 کفایه، ساعت 8 صبح به تدریس خارج اصول«مبحث قائده لاضرر» و ساعت 9 صبح به تدریس خارج فقه «مبحث تدلیس ماشطة» در مدرسه آیت‌الله گلپایگانی می‌پردازد.

شایان ذکر است، وی کتب «گوهر الحکمت در شرح نهایت الحکمت»، «گوهر الاصول در شرح کفایةالاصول» و «تزکیةالعارفین فی تنبیه الغافلین» را تألیف و به چاپ رسانده است.

گفتنی است، این استاد درس خارج و سطوح عالی حوزه علمیه قم، طلبگی را سال 43 در محضر آیت‌الله غلام‌علی دریاباری در مازنداران آغاز کرد، سال 49 به مشهد مقدس رفته و به تحصیل دروس عالی و درس خارج پرداخت و از محضر اساتید همچون آیت‌الله میرزا علی فلسفی و آیت‌الله سید هادی میلانی استفاده کرد و سپس به قم آمد به تدریس دروس سطوح عالی و درس خارج پرداخت./997/ت302/ن

ارسال نظرات