سازمان اوقاف در اجرای تربیت حافظان قرآن، روی کودکان سرمایهگذاری کند
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجتالاسلام محمدصادق یوسفی مقدم، با اشاره به طرح تربیت 10 میلیون حافظ قرآن تصریح کرد: فرمایش رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن، اهداف بزرگی را در پی دارد که یکی از این اهداف، انس جامعه ایران با قران کریم است و طبیعتاً یکی از راههای انس گرفتن با قرآن کریم نیز استمرار بر این امر است که تربیت حافظان قرآنی نقش مؤثری در این خصوص دارد.
وی با بیان اینکه حفظ قرآن باید از دوران کودکی نهادینه شود، عنوان کرد: حفظ قرآن در دوران نونهالی و کودکی تأثیر بیشتری دارد؛ چراکه این دوره زمان مناسبی برای حفظ است، خانوادهها باید احساس کنند که فرزندانشان اگر حافظ قرآن شوند در مقابل فعالیتهای ضد دینی که علیه جامعه مسلمانان در حال انجام است مصون میشوند.
رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم تأکید کرد: قرآن مجید جوانان کشور ما را حفظ میکند و خانوادهها و آموزش و پرورش در این زمینه مسؤولیت سنگینی دارند و البته نباید از مسؤولیتی که همه دستگاهها و نهادها دارند غافل شد؛ چراکه ادارات نیز میتوانند با برنامههای تشویقی نیروهای در حال فعالیت خود را هدایت کنند.
یوسفی مقدم عنوان کرد: در دانشگاهها نیز به نوعی میتوان مشوقهایی صورت بگیرد و یکی از راههایی که میتواند به حفظ قرآن منجر شود ارائه ترویج فرهنگ قرآن میان جوانان و نوجوانان است.
یوسفیمقدم گفت: لایههای فرهنگ قرآن بسیار متنوع و گسترده است بهطور مثال استفاده و بکارگیری ضربالمثلهای قرآنی در جامعه میتواند در ذهن جامعه حفظ شود؛ این ضربالمثلهای قرآنی میتواند در بخشهای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استفاده شود تا مردم در زندگی روزمره خود با این ضربالمثلها آشنا شوند.
رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن، نقش سازمان اوقاف و امور خیریه در این زمینه را تأثیرگذار دانست و ادامه داد: کشور ما، کشوری مسلمان و معتقد است و مردم به ائمه معصوم(ع) و امامزادگان علاقهمند هستند و حضور مردم در بقاع متبرکه بیش از دیگر مکانها است.
وی اضافه کرد: طبیعی است که اگر فعالیتهای قرآنی بقاع بهصورت برنامهریزی شدهای انجام شود و منظم و مستمر صورت بگیرد نقش سازمان اوقاف وامور خیریه بهصورت برجستهتری مشهود میشود.
یوسفیمقدم با بیان اینکه وقف اقدامی ارزشمند و خداپسندانه است، ابراز داشت: سازمان اوقاف و امور خیریه میتواند در بحث ساختمانسازی برای کارهای قرآنی واقفان را برای اختصاص اموال وقفی برای بهرهوری در این راه هدایت کنند.
وی درخصوص وضعیت کشورهای اسلامی در این زمینه خاطرنشان کرد: در تمام کشورهای اسلامی تشویق و بحث حفظ قرآن مسأله اصلی بوده و در تمام دورهها سعی کردهاند تا مردم با استفاده از مشوقهای گوناگون به سمت حفظ قرآن سوق پیدا کنند از این رو میتوان از تجربیات آنان در حفظ قرآن استفاده کرد./997/د102/ن