تذکر رهبری درباره هجرت، وظیفه حوزویان را سنگین میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام احمد پاکنهاد، مدیر کل امور دینی و اعزام مبلغ سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با توجه به سخنان اخیر مقام معظم رهبری بر ضرورت هجرت فضلا به شهرستاها گفت: این فرمایش مقام معظم رهبری مانند سایر فرمایشات ایشان برگرفته از مبانی دینی، روایی و آیات شریفه است، مهمترین دلیل آیه ١٢٢ سوره توبه است.
وی افزود: قرآن میفرماید «مؤمنان وظیفه ندارند که همه رهسپار میدان هاى نبرد شوند و از دستیابى به دانش باز مانند پس چرا از هر فرقه اى گروهى نزد پیامبر نمى روند تا دانش دین بیاموزند و هنگامى که به سوى قومشان بازگشتند آنان را از مخالفت با احکام الهى هشدار دهند، باشد که آنان بترسند»، در تفاسیر این هجرت علمی مساوی با جهاد ذکر شده است، متأسفانه قسمت اول آیه را گرفته وقسمت دوم یعنی «اذا رجعو الیهم» را فراموش کردهایم.
مدیر کل امور دینی و اعزام مبلغ سازمان اوقاف و امورخیریه کشور، خاطرنشان کرد: این امر ضرورتی انکار ناپذیر است، تذکر مقام معظم رهبری وظیفه سنگین حوزه های علمیه و فضلا را یاد آوری میکند که قرار نیست، اینجا جمع شده، تفقه در دین داشته باشیم و سایر شهرها به ویژه زادگاه علما و فضلا از عالمان دین و مبلغین تهی باشد.
وی ادامه داد: متأسفانه امروزه کمتر شاهد حضور بزرگان در مراکز استان و شهرستانها هستیم و موارد نادری از این حضور یافت میشود، در گذشتههای نه چندان دور بعضاً چند مجتهد در یک استان و حتی یک شهرستان ساکن بودند، از این رو حضور علما در شهرستانها امرمبارکی است که حتماً باید پیگیری شود و برکات فراوانی هم دارد.
حجت الاسلام پاک نهاد با اشاره به سفر آیت الله نوری همدانی گفت: در سفر مراجع به استانها یا مکانهای زیارتی، دیداری حاصل شده که تاسالها خاطره ای جاودانه و اثر عمیق معنوی در دل بعضی جوانها از این دیدار به یادگار مانده است.
وی به تاثیر چندین برابری حضور علما اشاره و اضافه کرد: تصور کنید اگرتوفیق استفاده از محضر بزرگان حاصل شود و بتوانند از سخنرانیها، تذکرات اخلاقی، ذکر فضایل اهلبیت(ع) و بعضاً نفس گرمشان در خواندن ادعیه و زیارات استفاده کنند و بهرههای علمی ببرند؛ این نورانیت دو چندان خواهد شد.
مدیر کل امور دینی اوقاف در ادامه خاطرنشان کرد: از برکات هجرت بزرگان پاسخ به شبهات، رونق پیدا کردن حوزه شهرستان و مهاجرت طلاب ازشهرستانها و استانهای دیگر به قم است، از این رو هجرت اساتید به شهرستانها از آسیبها و مشکلات احتمالی بسیاری جلوگیری میکند.
وی ابراز داشت: شهر قم پاسخگوی این مقدار طلبه نیست وظرفیتهای لازم از جهت رفاهی، معیشتی، امور علمی و مدارس علمیه، ساختمان و امکانات غیر آموزشی را برای همه طلاب ندارد.
مدیر کل امور اعزام مبلغ اوقاف، با اشاره به هجرت حضرت آیتالله مظاهری به عنوان نمونه ابراز داشت: حضرت آیتالله مظاهری دارای منزلت و شأن ویژهای در حوزه علمیه قم بودند، درس اخلاق وی در مصلای قدس قم یا هر جای دیگر که برگزار میشد، طلاب مشتاقانه شرکت و استفاده میکردند، امابر اساس ضرورتی که احساس کردند یا لبیک به فرمایش مقام معظم رهبری به اصفهان هجرت کردند که این هجرت منشأ آثار و برکات فراوانی شد.
وی برنامه ریزی دقیق و جامع همراه با آیندهنگری برای هجرت بزرگان و فضلا را ضروری دانست و اضافه کرد: ما معتقدیم اگر زمینهها و بسترها فراهم شود به طور قطع علما و بزرگان هم در این زمینه ـ اگرچه به صورت تبلیغ غیر دایم ـ یا به صورت استقرار در مراکز استانها و شهرستانها حضور پیدا خواهند کرد.
حجت السلام پاک نهاد در پایان گفت: برنامه ریزی حوزه برای هجرت علما باید به گونهای باشد که موجب هدر رفتن و ضایع شدن عمر بزرگان نشود، یعنی در شهر محل تبلیغ بهخوبی از ظرفیتهای آنان استفاده شود، همچنین حوزه های طراز اول مثل حوزه علمیه قم از فضلا و برجستگان تهی نشود، یعنی در مقابل آن تفریط این افراط صورت بگیرد، که خود آسیب جدی دیگری خواهد بود./995/ت302/ن