۲۹ مهر ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۳
کد خبر: ۱۴۳۴۳۷
اخلاق، گمشده عصر ارتباطات (62)؛

غفلت از یاد خدا و پیروی هوای نفس از آثار چشم‌چرانی است

خبرگزاری رسا ـ مدیر مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) اصفهان با اشاره به این‌که غفلت از یاد خدا و پیروی هوای نفس از آثار چشم‌چرانی است، گفت: گناه چشم‌چرانی افزون‌بر آثار فردی آثار اجتماعی مانند عدم امنیت جامعه و تضعیف ارکان خانواده را در پی خواهد داشت.
اخلاق

حجت‌الاسلام جعفر ناصری دولت‌آبادی، مدیر مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا انجام کار حرام را از اولین آثار کنترل نکردن چشم دانست و ابراز داشت: عدم کنترل چشم سبب می‌شود چشم انسان به اموری که نگاه به آن حرام است بیفتد و در پی آن تیرگی قلب و عذاب آخرت را خواهد داشت.

وی افزود:پیامبر(ص) در روایتی فرمود«هر کس چشم خود را از نگاه به نامحرم پر کند، روز قیامت خداوند چشمانش را با میخ‌های آتشین و از آتش پر می‌کند».

‌آثار چشم‌چرانی ماندگار و طولانی است

وی ادامه داد: ‌آثار چشم‌چرانی ماندگار و طولانی است، بدین معنا که چشم به منزله دوربین است و عکس‌های گرفته شده از سوی آن تا مدت‌ها و شاید تا آخر عمر در حافظه فرد باقی بماند.

این مبلغ حوزوی خاطرنشان کرد: چشم‌چرانی افزون‌بر سلب آسایش درونی زمینه گناه و انحراف را نیز در پی‌خواهد داشت، امیر مؤمنان(ع) در روایتی فرموده «من اطلق ناظره أتعب حاضره، هر کس دیدگانش را کنترل نکند خود را به زحمت انداخته و آسایش را از خود سلب کرده است».

غفلت از یاد خدا و پیروی هوای نفس از آثار چشم‌چرانی است

مسؤول مؤسسه فرهنگی دارالهدی مسمومیت روح و روان، غفلت از یاد خدا و پیروی از هوای نفس را از آثار فردی چشم‌چرانی برشمرد و بیان داشت: گناه چشم‌چرانی افزون‌بر آثار فردی آثار اجتماعی همچون عدم امنیت جامعه و تضعیف ارکان خانواده را نیز به دنبال خواهد داشت.

وی اضافه کرد: در روایتی آمده «در بدن چیزی کم سپاس‌تر از چشم نیست، پس خواسته‌اش را به او ندهید که شما را از یاد خدا باز می‌دارد».

حضور در مکان‌های آلوده سبب ترویج چشم‌چرانی می‌شود

حجت‌الاسلام ناصری دولت آبادی در ادامه به عوامل بروز گناه چشم‌چرانی اشاره کرد و اظهار داشت: بیماری چشم‌چرانی ممکن است به سبب عوامل و زمینه‌های شخصی، اعتقادی و رفتاری انجام بگیرد، در روایت وارد شده «از نگاه زائد بپرهیز که سبب بذر پاشی هوا و هوس و تولید غفلت می‌شود».

وی افزود: عدم آگاهی از تبعات فردی و اجتماعی گناه، ضعف و سستی اراده، حضور در مکان‌های آلوده مانند مکان‌های که در آن مسائل شرعی و پوششی رعایت نمی‌شود، استفاده از فضا‌های مجازی آلوده و هم‌نشینی با افراد ناشایست و اهل گناه از مهم‌ترین عوامل بروز گناه چشم‌چرانی است.

تفکر در عاقبت گناه و تصمیم قاطع بر ترک آن راه رهایی از گناه چشم‌چرانی است

مدیر مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) اصفهان استمداد از خدا و ائمه(ع) را از بهترین راه‌های رهایی و درمان گناه چشم‌چرانی عنوان کرد و گفت: توجه و تفکر در عاقبت گناه، تصمیم قاطع و برنامه‌ریزی منسجم برای ترک عادت زشت چشم‌چرانی به همراه بررسی و محاسبه نفس نیز در ترک گناه چشم‌چرانی بسیار مفید است.

این استاد حوزوی استفاده از چشم در راه اطاعت خدا را از دیگر راه‌های ترک گناه چشم‌چرانی دانست و تأکید کرد: نگاه به چهره عالم ربانی، نگاه محبت آمیز به والدین، نگاه به آیات قرآن و قرائت آن تأثیر زیادی در ترک گناه چشم‌چرانی دارد.

روزه گرفتن سبب کم شدن گناه چشم‌چرانی می‌شود

حجت‌الاسلام ناصری دولت‌ آبادی در پایان گفت: ترک زمینه‌های چشم‌چرانی، خودداری از رفتن به مکان‌های که احتمال به گناه افتادن فرد زیاد است و روزه گرفتن نیز از موانع مهم در آلوده نشدن به گناه چشم‌چرانی است.

وی افزود: پیامبر(ص) در روایت فرموده «ای جوانان، هر یک از شما که توان ازدواج دارد، باید ازدواج کند که ازدواج برای پوشیدن چشم از حرام و پاکدامنی بهتر است و هر کس توان ازدواج ندارد، باید روزه بگیرد»./993/ت302/ن

ارسال نظرات