۱۶ آبان ۱۳۹۱ - ۲۱:۵۳
کد خبر: ۱۴۵۷۳۷
مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم؛

امام خمینی به شاگردان خود میدان صحبت و اشکال کردن ‌می‌داد

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به مقام والای حضرت امام خمینی(ره) و این‌که حتی صحبت کردن شاگرد در مقابل ایشان جسارت بود، گفت: حضرت امام خمینی(ره) همیشه به شاگردان خود میدان می‌دادند تا صحبت و اشکالات خود را بیان کنند.
آموزش

 حجت‌الاسلام والمسلمین حسین طوسی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به این‌که بسیاری از علما در کتاب‌های خود ویژگی‌های طلبه و استاد را ذکر کرده‌اند، گفت: مرحوم شهید ثانی(ره) در کتاب «منیة المرید» ویژگی‌های استاد و وظایف شاگرد را آورده است؛ شایسته است، طلاب و اساتید این کتاب را مطالعه کنند.

 

وی در ادامه افزود: امروزه، غیر از آنچه که بزرگان ما در گذشته ذکر کرده بودند، مسائل دیگری نیز هست که باید استاد در بین درس به آن‌ها دقت و توجه داشته باشد.

 
حجت‌الاسلام والمسلمین طوسی ادامه داد: همان‌طور که امروزه رسم شده، اساتید یک روز در هفته را به بیان اخلاقیات می‌پردازند، همچنین در کنار تدریس هم، مباحث اخلاقی و کلامی را بیان می‌کنند.

 
وی با تأکید بر این‌که باید فقه سنتی با مسائل روز دنیا همراه شود، خاطرنشان کرد: آیت‌الله وحید خراسانی در کنار درس خارج فقه خود، به مباحث کلامی و مباحثی که مربوط به دنیای وهابیت و مسیحیت می‌شود اشاره و طلاب را نسبت به آن‌ مسائل آگاه می‌کند.

 

این استاد درس خاج حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که استعدادهای طلاب باید در نظر گرفته شود، تصریح کرد: گاهی یکی از دو نفری که در کنار هم نشسته‌ و شاگرد شما هستند، از استعداد بالایی برخوردار بوده و سریع مطلب را می‌فهمد؛ اما دیگری پس از چند بار توضیح شما متوجه موضوع می‌شود.

 
وی با بیان این‌که استاد نباید مباحث درس را به صورت اجمالی بیان کند، ادامه داد: بعضی شاگردان با تکان دادن سر نشان می‌دهند که درس را متوجه شده‌اند‌ اما استاد باید دقت کند، چون احتمال این‌که بعضی هنوز متوجه مبحث نشده‌ باشند، وجود دارد.

 
حجت‌الاسلام والمسلمین طوسی با اشاره به این‌که استاد باید توجه زیادی به شاگردان کم استعداد خود داشته باشد، اضافه کرد: گاهی اوقات از بین شاگردانی که بعد از چند بار توضیح دادن استاد، متوجه درس می‌شوند، نوابغ بزرگی مانند مرحوم ملاصالح مازندرانی بیرون می‌آید.

 
وی با بیان این‌که باید به شاگردان میدان صحبت کردن داد، تصریح کرد: جلسه کلاس درس نباید خشک بوده و از اول تا آخر آن کسی اشکال یا صحبتی نکند.

 
این استاد درس خاج حوزه علمیه قم با اشاره به مقام والای حضرت امام خمینی(ره) و این‌که حتی صحبت کردن شاگرد در مقابل ایشان جسارت بود، اظهار داشت: حضرت امام خمینی(ره) همیشه به شاگردان خود میدان می‌دادند تا صحبت کرده و اشکالات خود را بیان کنند.

 

وی با تأکید بر این‌که اشکال کردن شاگردان در بین درس باعث می‌شود، استاد متوجه میزان یادگیری و فهم آن‌ها شود، ادامه داد: صحبت و اشکال کردن طلبه در حضور استاد در بین کلاس درس باعث شخصیت پیدا کردن وی می‌شود و کسب شخصیت، باعث پیشرفت علمی آن طلبه می‌شود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین طوسی، سطوح عالی را از محضر اساتیدی همچون آیت‌الله رضا صدر، آیت‌الله ستوده و آیت‌الله مکارم و دروس خارج را از محضر آیت‌الله میرزا هاشم آملی و آیت‌الله گلپایگانی فراگرفت.

 
شایان ذکر است، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین طوسی، روزهای شنبه، یک‌شنبه و دوشنبه درس خارج فقه «مبحث محرمات کتاب مکاسب» و روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه درس خارج اصول «مبحث موضوع علم کتاب کفایه» را از ساعت 7:15 تا 8 در مدرسه آیت‌الله گلپایگانی تدریس می‌کند./997/ت302/ن

ارسال نظرات