۱۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۴
کد خبر: ۱۴۵۸۴۴
امام جمعه کرمانشاه:

توجیه گناه آفتی بزرگ است

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه با بیان این که توجیه کارهای خطا و گناهان آفت است، گفت: درس اخلاق زمانی مفید خواهد بود که به اندوخته ها عمل کنیم.
حجت الاسلام و المسلمين علما نماينده ولي فقيه در کرمانشاه

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی علما امام جمعه کرمانشاه، در جلسه درس اخلاق حوزه علمیه حاج شهبازخان این شهر که روز چهارشنبه برگزار شد، بیان کرد: مرحوم آقای بهجت می فرمودند اگر آنچه را که می دانیم عمل کنیم کافی است، از این رو باید با همت و اراده محکم به آن چه که اندوخته ایم عمل کنیم، حضور در جلسات اخلاق زمانی مفید است که در مقام عمل بتوانیم به اندوخته ها توجه و به نکات اخلاقی جامه عمل بپوشانیم.

وی افزود: شیوه تربیتی این مرجع عارف به این گونه بود که احوالات بزرگان را نقل و با بیان مشی و روش زندگی علما، افراد را تربیت می کردند.

وی ادامه داد: در زندگی مادی و روزانه تا چه اندازه از جسم و مال مراقبت و مواظبت می کنیم، روح انسان به مراتب نیازمند مراقبت بیشتر است، باید با هوا و هوس جنگید زیرا این هوای نفس تا آخر عمر همراه انسان است و در سنین و جایگاه های مختلف تغییر می کند.

حجت الاسلام والمسلمین علما خاطرنشان کرد: طلاب به طور ویژه باید مراقبت و مبارزه با نفس داشته باشند چرا که اگر خدای ناکرده رذیله ای از ما سر بزند به دنبال آن هستیم که برای آن توجیه شرعی درست کنیم که این آفت خطرناکی است.

وی ادامه داد: رسول خدا(ص) می فرماید هر گاه شیطان را تشییع جنازه کردید آن زمان آسوده خاطر باشید، کنایه از این که شیطان همیشه و در هر جا آماده گمراه کردن و القاء وسوسه هاس خویش است.

امام جمعه کرمانشاه افزود: مراقبت باید تا حدی باشد که برای انسان تبدیل به ملکه شود.

وی تصریح کرد: بعضی از بزرگان اخلاق قائل به شناخت و ریشه کن کردن رذایل اخلاقی به ترتیب هستند یعنی انسان بر روی غضب خود کار کند تا از بین رود و یا بر روی حسادت و نظیر اینها، اما برخی دیگر از عرفا و بزرگان اخلاق نظیر آقا سیدعلی قاضی بر این نظریه اعتقاد دارند که انسان باید موحد و یکتاپرست کامل شود و خداوند را حاضر و ناظر بر اعمال بداند و هنگامی که انسان خدایی و موحد حقیقی شد تمام این رذائل از او دور می شوند.

امام جمعه کرمانشاه اظهار داشت: در روایت آمده است که هوا و هوس یک درد دفن شده در وجود انسان است، و به صورت زیرکانه و در زمان خود ظهور می کند،مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر سوره یوسف بیان داشته است که اگر حضرت یوسف به مقام مخلصین نرسیده بود شاید گرفتار می شد، چون به مقام مخلصین دست یافته بود توانست از آن آزمایش الهی بگذرد.

وی بیان کرد: مومن باید همیشه به خودش سوء ظن و به دیگران حسن ظن داشته باشد زیرا زمانی که بستر و زمینه گناه مهیا باشد و انسان خود را حفظ کند ایمان و تقوی مشخص می شود، تلاش کنیم زندگی را بر اساس دستورات الهی پیش ببریم و اگر زندگی و کارهای ما رنگ خدایی به خود گرفت آن وقت است که خداوند هم به وعده خود نسبت به فراهم کردن نعمت های مادی و معنوی عمل می کند./967/پ202/ج

ارسال نظرات