۱۶ آذر ۱۳۹۱ - ۱۸:۲۶
کد خبر: ۱۴۸۹۸۹
استاد درس خارج حوزه علمیه قم؛

بینش صحیح سیاسی و اجتماعی از مهم‌ترین ویژگی‌های استاد است

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به خصلت‌هایی که لازم است یک طلبه داشته باشد، گفت: علم، عمل، اخلاق، توصل به ائمه معصومان(ع) و بینش صحیح سیاسی و اجتماعی از خصلت‌های الزامی یک طلبه است و استاد وی باید این ویژگی‌ها را در حد بالاتر و کامل‌تری داشته باشد.
آموزش

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی سرافراز، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان ویژگی‌ها و صفات استاد شایسته، گفت: استاد باید از نظر علمی مسلط به مباحث درس مربوطه باشد تا بتواند پاسخگوی سؤلات علمی طلاب باشد.

عضو کمیته فقه معاملات مدارج علمی حوزه علمیه قم ادامه داد: لازم است استاد به کلاس درس و شاگردان خود عشق و علاقه‌ای داشته باشد که هیچ‌وقت خستگی به وجود وی راه پیدا نکند و شاگردان نیز به کلاس درس و استاد خود علاقه‌مند شوند.

وی با اشاره به الگوبرداری طلاب از اساتید خود، اضافه کرد: استاد باید از جهت اخلاقی و رفتاری طوری باشد که حرکات، سکنات، رفتار، برخورد و نحوه تدریس وی برای طلاب آموزنده و اثرگذار در رفتار آن‌ها باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سرافراز خاطرنشان کرد: بینش صحیح سیاسی و اجتماعی استاد یکی از جنبه‌های مهم در انتخاب استاد است، چرا که نباید نتیجه فعالیت‌های یک استاد طلبه‌های بی‌خبر از اجتماع و بیگانه نسبت به حوادث پیرامونشان باشد.

وی با اشاره به خصلت‌هایی که لازم است یک طلبه داشته باشد، تأکید کرد: علم، عمل، اخلاق، توصل به ائمه معصومان(ع) و بینش صحیح سیاسی و اجتماعی از خصلت‌های الزامی یک طلبه است و استاد باید این ویژگی‌ها را در حد بالاتر و کامل‌تری داشته باشد.

این استاد درس خارج حوزه علمیه قم درباره برگزاری درس اخلاق از سوی اساتید حوزه، تصریح کرد: اختصاص دادن یک روز و ساعت خاص به بیان اخلاق از سوی استاد، تأثیر زیادی ندارد چرا که طلبه حس ‌می‌کند در جلسه‌ای رسمی و اجباری نشسته است.

وی اضافه کرد: استاد می‌تواند به مناسبت‌های مختلفی که در طول کلاس درس پیش می‌آید، مطالب اخلاقی را به تناسب بیان کند، چرا که این نوع بیان اخلاق مستقیم نبوده و در روح و وجدان طلاب مفید و اثرگذار است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سرافراز اظهار داشت: برای تمام پایه‌های تحصیلی طلاب لازم است که در کنار استفاده از بیانات اخلاقی استاد در مناسبت‌های بین درس، حداقل هفته‌ای یک مرتبه در درس اخلاق اساتید برجسته معارف و اخلاق شرکت کنند.

وی ابراز داشت: یک استاد اخلاق و منبری باید به گونه‌ای رفتار کند که اخلاقیات از وی لبریز شده و دیگران بتوانند از آن‌ استفاده کنند، چرا که اگر خودش عامل به صحبت‌هایش نباشد،‌ اثر منفی بر شاگردان می‌گذارد.

شایان ذکر است، این استاد درس خارج حوزه علمیه قم، شرح لمعه و دروس سطوح را از محضر آیت‌الله صلواتی، آیت‌الله شیخ حسن تهرانی، آیت‌الله ستوده و آیت‌الله فاضل لنکرانی استفاده و از سلوک، نحوه زندگی و روش تدریسشان بهره‌مند شده‌ است.

وی نخستین سال‌های درس خارج فقه و اصول خود را در درس آیت‌الله فاضل لنکرانی شرکت کرد و در ادامه از محضر آیت‌الله تبریزی و آیت‌الله وحید خراسانی بهره‌مند شد.

گفتنی است، حجت‌الاسلام والمسلمین سرافراز هر روز ساعت 8 تا 9 صبح در مدرسه جامعةالمصطفی درس خارج فقه مبحث نکاح و ساعت 10 تا 11 صبح در مدرسه آیت‌الله گلپایگانی کتاب مکاسب مبحث بیع را تدریس می‌کند./997/ت302/پ

ارسال نظرات