۱۸ دی ۱۳۹۱ - ۱۷:۲۱
کد خبر: ۱۵۲۵۰۹
رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن:

مهم‌ترین شاخصه انسان قرآنی، تربیت‌یافتگی عقلانی است

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن با اشاره به تدوین کتاب تربیت عقلانی از منظر قرآن کریم از سوی این مرکز تصریح کرد: مهم‌ترین شاخصه انسان قرآنی، تربیت‌یافتگی عقلانی با نگاه دینی و معنوی و نه ابزارگرایانه است.
حجت‌الاسلام يوسفي‌مقدم

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجت‌الاسلام محمدصادق یوسفی مقدم، رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن گفت: بر اساس دیدگاه رهبر معظم انقلاب که در زمینه مبانی علوم انسانی از منظر قرآن باید کار صورت گیرد یکی از کارها در این عرصه توجه به تربیت عقلانی، اعتقادی و معنوی است که به‌صورت یک کتاب منتشر می‌شود.

وی یادآور شد: کتاب تربیت عقلانی از منظر قرآن کریم شامل مقاله‌های پژوهشی پژوهشگران مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم است که فعلاً سه مقاله آن آماده شده است.

رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن افزود: مقالات دیگر برای این کتاب نیز تا پایان سال گردآوری خواهد شد و تا پایان سال تهیه دیگر مقالات نیز به‌عنوان موظفی موظفان و اعضای هیأت علمی مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم مشخص شده است.

حجت‌الاسلام یوسفی مقدم با اشاره به کارهای در دست تحقیق در مبانی تربیتی گفت: در حوزه‌های مختلف انسان‌شناسی، شناخت‌شناسی و هستی‌شناسی بحث‌هایی در دست تحقیق است و هم‌چنین تربیت اخلاقی در قرآن کریم از موضوعاتی است که در حال تحقیق در حوزه تربیت است.

وی افزود: باید مباحث تربیتی در عرصه مباحث رفتاری به‌صورت جدی مورد توجه قرار گیرد، این بحث از مباحث مهمی است که باید به آن توجه شود و همه مسؤولان فرهنگی به بحث‌های تربیتی و رفتار صحیح در جامعه توجه داشته باشند.

رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن ابراز کرد: بحث‌های تحقیقی در زمره امور علمی و ناظر به مبانی تربیت هستند و جنبه زیرساختی در حوزه مباحث تربیتی دارند و به نحوی تبیین و نظریه‌پردازی در این زمینه می‌تواند در ترسیم چشم‌انداز تربیتی آحاد جامعه یاری رسان باشد.

وی گفت: باید در محیط‌های آکادمیک دیدگاه تربیتی اسلام را مطرح و در برابر دیدگاه بیگانگان تقویت کنیم تا تحولات اساسی در جامعه خودمان به وجود آوریم.

حجت‌الاسلام یوسفی مقدم افزود: محصولات مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم هم‌چون تربیت عقلانی از منظر قرآن کریم تحقیقات پژوهشی هستند که مجریان دینی و فرهنگی کشور را یاری می‌دهند تا بتوانند به عقلانی‌ترشدن فضای جامعه کمک کنند.

وی  با اشاره به تأثیرپذیری زیاد محیط‌‌های علمی ما از علوم انسانی غرب که حتی در کتب تألیفی دانشگاه‌ها نیز وجود دارد، اظهار کرد: طبیعتا علوم انسانی غربی، انسان با شاخصه‌های غربی تولید می‌کند و مهم‌ترین شاخصه نظامات غربی، اومانیسم و فردگرایی است.

رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن تأکید کرد: برای تربیت دینی و قرآنی افراد جامعه استخراج و تدوین نظام‌مند مبانی، فلسفه و چشم‌انداز تربیتی مبتنی بر قرآن و آموزه‌های اسلام امری ضروری است که باید شکل بگیرد./907/د102/پ

ارسال نظرات