۱۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۴
کد خبر: ۱۵۲۶۲۲
نماینده ولی فقیه در گیلان:

برگزاری کنگره علمی آیت الله املشی ضروری است

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در گیلان خواستار برگزاری کنگره ای برای بزرگداشت مقام علمی و اخلاقی این عالم وارسته در قم و املش شد و ابراز داشت: تبیین جایگاه علمی و اخلاقی اینن شخصیت برجسته دینی ضرورتی که امروز بر دوش متولیان دینی و فرهنگی است.
نماينده ولي فقيه در گيلان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در رشت، حجت الاسلام و المسلمین زین العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان، امروز در دیدار شورای روحانیت و اعضای پایگاه بسیج طلاب آیت الله ربانی املشی بر ضرورت تقویت حضور روحانیت در مناطق روستایی و دورافتاده تأکید کرد و گفت: متأسفانه بسیاری از روستاهای استان از حضور روحانی بی بهره‌اند.

 

وی با بیان این که حضور روحانیت در مناطق روستایی زمینه‌ساز تقویت باورهای دینی مردم خواهد شد، افزود: با حضور فعال و مستمر مبلغان دینی در روستاها شاهد کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی خواهیم بود.

 

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید براین که باید زمینه ای فراهم شود تا شاهد حضور گسترده تر مبلغان دینی در مناطق روستایی باشیم، ادامه داد: در حال حاضر این مناطق دورافتاده نیاز بیشتری به فعالیت های دینی و فرهنگی از سوی روحانیت دارند.

 

حجت الاسلام و المسلمین قربانی با بیان این که مردم از عملکرد روحانیت در روستاها رضایت کامل دارند، ادامه داد: طلاب و روحانیان باید پس از پایان دوران تحصیل در حوزه برای تبلیغ دین مبین اسلام و ارشاد مردم به روستاها مهاجرت کنند.

 

امام جمعه رشت با تأکید براین که واجبات دینی مردم در روستاها نباید بر زمین بماند، گفت: مبلغان دینی باید با حضور در این مناطق مردم را در انجام احکام اسلامی یاری دهند تا شاهد گسترش ارزش های دینی در این مناطق باشیم.

 

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود با مثبت ارزیابی کردن روحانیان طرح هجرت در اجرای برنامه های دینی و فرهنگی در روستاها، خاطرنشان کرد: مسؤولان حوزه باید تلاش کنند تا این طرح در مناطق روستایی بیشتر تقویت شود.

 

وی با اشاره به این که خوشبختانه امروز حوزه علمیه قم توانمندی و ظرفیت بسیار خوبی برای تقویت مبلغان دینی است، خاطرنشان کرد: حوزه باید طلابی مستعد و باتجربه به منظور هجرت به روستاها و آشنایی مردم با احکام دینی تربیت کند.

 

حجت الاسلام و المسلمین قربانی روحانیت را پرچم‌دار تبلیغ دین اسلام معرفی کرد و با بیان این که علما و فقهای دینی همواره در برابر ضد ارزش ها ایستادگی و مقاومت کردند، خاطرنشان کرد: امروز نیز روحانیت آگاه و بصیرت در خط مقدم دفاع از آرمان‌ها و ارزش‌های دینی قرار دارد.

 

امام جمعه رشت در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگی های علمی و اخلاقی آیت الله میرزا حبیب الله رشتی اشاره کرد و گفت: این عالم برجسته شخصیتی آشنا برای حوزه علمیه به ویژه حوزه علمیه نجف بود.

 

وی خواستار برگزاری کنگره ای برای بزرگداشت مقام علمی و اخلاقی این عالم وارسته در قم و املش شد و خاطرنشان کرد: تبیین جایگاه علمی و اخلاقی اینن شخصیت برجسته دینی ضرورتی که امروز بر دوش متولیان دینی و فرهنگی است.

 

نماینده ولی فقیه در گیلان در بخش پایانی سخنان خود خواستار راه اندازی حوزه علمیه در شهرستان املش شد و گفت: باید زادگاه این عالم فقیه از یک حوزه علمیه قوی برخوردار شود.

 

به گزارش خبرگزاری رسا، میرزا حبیب الله املشی ملقب به میرزا حبیب الله رشتی در سال 1234 قمری در املش چشم به جهان گشود و دوازده ساله بود که از املش به لنگرود و سپس به رشت عزیمت کرد تا بر اندوخته‏اش افزوده و پاسخی درخور پرسش هایش بیابد.

 

شیخ حبیب الله در پی آرمانی بلند راه هجرت پیش گرفت و عازم حوزه علمیه قزوین شد و نزد شیخ عبدالکریم ایروانی استادی عالی مقام حضور یافت. استادی که در فقه و اصول نامور و ممتاز عصر خود بود. شیخ حبیب الله هفت سال پیاپی از محضر وی بهره گرفت.

 

در 25 سالگی، سیراب از سرچشمه معارف دینی به مقام عالی اجتهاد نائل آمد و با نظر شیخ عبدالکریم ایروانی خود را مهیای سفر به املش کرد، در سال 1259 قمری از قزوین به املش بازگشت و چهار سال مرجع امور دینی مردم بود. شیخ حبیب الله مجتهد املشی در سال 1263 قمری وارد نجف شد و در حلقه شاگردان فقیه کبیر شیخ محمد حسن نجفی (صاحب جواهر) به کامجویی نشست.

 

وی تا سال 1266 قمری که سال وفات صاحب جواهر بود از کلاس وی بهره برد و از آن فقیه نامور اجازه اجتهاد دریافت داشت. پس از آن به درس شیخ اعظم انصاری دل بست و تا پایان زندگی پر افتخار شیخ اعظم از شاگردان ممتاز درس وی بود.

 

آثار میرزاحبیب الله در علم اصول، علم تفسیر و علم فقه جلوه‏گاه تلاش های شبانه روزی اوست که همچون گنجی به یادگار مانده است.

 

شب پنجشنبه چهاردهم جمادی الثانی 1312 قمری در نجف اشرف دعوت حق را اجابت کرد و در بارگاه امام متقین انتقال داده و در یکی از حجره های صحن مطهر علوی دفن شد./950/پ202/س

ارسال نظرات