۲۱ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۹
کد خبر: ۱۵۵۹۸۳
استاد درس خارج حوزه علمیه قم:

سطح علمی روحانیان برای اعزام به مناطق لحاظ شود

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: لازم است که سطوح مختلف علمی روحانیان برای اعزام به مناطق کشور، در نظر گرفته شود؛ گاهی برخی روحانیان به مناطقی اعزام می‌شوند که نیاز علمی آنان بیشتر از سطح سواد آن روحانی است.
تبليغ ديني

حجت‌الاسلام والمسلمین هاشم نیازی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اهمیت هجرت کوتاه مدت و طولانی مدت طلاب و روحانیان به مناطق و روستاها، گفت: اصل مسأله تبلیغ و هجرت اعم از کوتاه مدت و بلند مدت، واجب کفایی بوده و جزو اهداف اساسی حوزه علمیه است.

وی افزود: با توجه به این‌که در عصر و دنیای ارتباطات قرار گرفته‌ایم، پایگاه‌های اینترنتی و رسانه‌های خبری دنیا، اعم از رسانه‌های بی دین و رسانه‌های دین‌دار، اما خلاف جهت اسلام، در حال ایجاد و القاء شبهه بین شیعیان و دیگر مسلمانان هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نیازی با بیان این‌که هجرت کوتاه مدت و طولانی مدت طلاب باید سامان گرفته و دارای نظم شود، افزود: نظام تبلیغی حوزه علمیه باید طوری سامان گیرد تا طلابی که به وظیفه تبلیغ واقف هستند و حاضر می‌شوند مدتی از درس و بحث محروم شوند، از ایام هجرت خود نهایت استفاده را در جهت تبلیغ معارف اهل‌بیت(ع) ببرند.

وی تأکید کرد: همچنین نظام تبلیغی حوزه باید طوری سامان گیرد که شأن روحانیان تضعیف نشود و مجموعه‌های فرهنگی و اداری، نیروها و امکانات خود را در اختیار روحانیان قرار دهند تا آنان بتوانند تمرکز خود را به روی تبلیغ و ترویج معارف اهل‌بیت(ع) قرار دهند و مردم از وجود این روحانیان، نهایت استفاده را ببرند.

استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان برکات و دستآوردهای تبلیغ، تصریح کرد: هجرت روحانیان به مناطق و روستاها آثار فراوانی دارد چراکه ارتباط چهره به چهره با روحانی متخلق به اخلاق الهی، تأثیرات مثبت فراوانی بر اخلاق و وجدان اشخاص می‌گذارد.

وی با اشاره به هجرت کوتاه مدت روحانیان در مناسبت‌های تبلیغی همچون محرم و رمضان، ابراز داشت: هجرت‌ها و برنامه‌های تبلیغی کوتاه مدت باید بررسی شوند که تا چه ‌اندازه اثرگذار بوده و چه نقص‌هایی دارند و آن‌ نقص‌ها را برطرف کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نیازی با اشاره به کمترین سطح آمادگی علمی و دینی طلاب برای هجرت بلند مدت، اظهار داشت: لازم است که سطوح مختلف علمی روحانیان برای اعزام به مناطق کشور، در نظر گرفته شود؛ گاهی برخی روحانیان به مناطقی اعزام می‌شوند که نیاز علمی آنان بیشتر از سطح سواد آن روحانی است.

وی ادامه داد: روحانیانی که از اطلاعات عمومی کافی برخوردار هستند برای معمول مناطق و روستاهای اثربخش و مفید هستند اما در برخی مناطق که فرقه‌هایی همچون بهاییت، مسیحیت و وهابیت مشغول به فعالیت هستند، روحانیانی باید وارد شوند که توانایی پاسخگویی به شبهات و فعالیت‌های تبلیغی آنان را داشته باشند.

استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان این‌که تعداد نیروهای متخصص در پاسخگویی به شبهات بسیار کم و نیاز جامعه بالا است، تأکید کرد: مسؤولان حوزه باید بکوشند تا حوزه‌های تخصصی در پاسخگویی به شبهات گسترش یابد و یک جهش ملی برای افزایش اطلاعات روحانیان در زمینه‌های تخصصی ایجاد شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین نیازی در پایان گفت: مکان‌هایی همچون مناطق عشایری که از محرومیت بیشتری برخوردار هستند، در اولویت تبلیغی نزد روحانیان قرار دارند./997/ت302/ن

ارسال نظرات