۱۹ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۹
کد خبر: ۱۶۰۸۷۵
استاد حوزه و دانشگاه:

شخصیت حضرت زهرا قابل الگوبرداری برای همه زنان و مردان عالم است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه گفت: شخصیت حضرت زهرای اطهر(س) به دلیل یگانه و ممتاز بودن در عالم، قابل الگوبرداری برای همه زنان و مردان عالم است.
حجت الاسلام محمد صادق گلزاده

حجت‌الاسلام محمدصادق گلزاده، مدیر کل اطلاع‌رسانی و مشارکت‌های فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به مناسبت فرا رسیدن ایام فاطمیه در تبیین ابعاد زندگی و شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) با بیان ممتاز و منحصر بودن شخصیت این بانوی گرامی اسلام اظهار داشت: در میان زنان عالم زنی را به فضیلت و برتری فاطمه زهرا(س) سراغ نخواهید داشت، بانویی که از میان زنان جهان دارای مقام عصمت الهی است.

پیامبر از فاطمه بوی بهشت را استشمام می‌کرد 

وی در ادامه گفت: هر زمان از پیامبر اکرم(ص) می پرسیدند که به چه دلیل احترام و تکریم و نیز بوسه زدن بر گونه های حضرت زهرا(س) بیش از حد متعارف دیگران است، حضرت رسول(ص) در مقام پاسخ می فرمودند، من از فاطمه بوی بهشت را استشمام می کنم و وجود او جلوه بهشت در دنیا است.

این کارشناس مذهبی همچنین افزود: حضرت خدیجه(س) مادر بزرگوار ایشان نیز می فرمایند، در ایام بارداری، حضرت زهرا(س) با من سخن می گفت، منی که با بی مهری زنان قریش تنها مانده بودم، زهرا بود که با من سخن می گفت و مرا دلداری می داد از این رو هرگز احساس تنهایی نمی کردم.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فوق العاده بودن رفتار حضرت زهرا(س) در دوران کودکی و نوجوانی بیان داشت: ایشان با اینکه مادر را در دوران کودکی از دست داده بود اما با آن سن کم در کودکی دلدار پدر بود، و وقتی که پیامبر در مکه با اهانت و جسارت مردم قریش رو به رو می شد این فاطمه بود که به پرستاری و مداوای پدر می پرداختند و پیغمبر نیز با دیدن فاطمه زهرا(س) به آرامش می رسیدند.

حضرت زهرا الگوی همه مردان و زنان عالم

حجت الاسلام گلزاده با اشاره به ازدواج حضرت زهرا(س) با امیر مؤمنان(ع) اظهار داشت: در روایت آمده است اگر علی(ع) نبود کفوی برای حضرت زهرا(س) در عالم هستی وجود نداشت، با دقت و توجه به شخصیت حضرت زهرا(س) در امر همسر داری می توان از آن رفتارها الگو و اسوه ای برای مردان و زنان مومن معرفی کرد تا آنان نیز با الگو برداری از آن به سمت الگوی اسلامی ازدواج و زندگی مشترک گام های مناسبی بردارند.

وی خاطر نشان کرد: حضرت زهرا(س) به عنوان یک مادر نیز در تربیت فرزندانی همچون حسن، حسین، زینب و ام کلثوم نقش برجسته و ممتازی را از خود نشان دادند.

این کارشناس مذهبی با رد الگوناپذیری شخصیت حضرت زهرای اطهر(س) برای همه عالم، اظهار داشت: این یک تصور غلط است زیرا شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) قابل الگوبرداری برای همه اعم از زن و مرد مسلمان و غیر مسلمان است، آن مقدار که از زندگی حضرت زهرا(س) جلوه پیدا کرده و گزارش و انعکاس یافته است فقط گوشه ای از ابعاد زندگی انسانی ایشان به عنوان یک دختر، همسر، و یک مادر است، از این رو برای همه قابلیت الگوگیری خواهد بود.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ممتاز بودن زندگی حضرت زهرا(س) نسبت به حضرت مریم به دور از هر گونه شک و تردید بیان داشت: توصیف قرآن از حضرت مریم(س) به عنوان یک زن ممتاز به شرایط و وضعیت خود او و حضرت عیسی(ع) بر می گردد اما نوع تجلیل قرآن از حضرت زهرا(س) به طور مثال در آیه تطهیر که حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان تنها زن در میان معصومان(ع) حضور داشتند به گونه دیگری است.

سوره کوثر نشانه عظمت حضرت زهرا

وی ادامه داد: در سوره کوثر که شأن نزول آن به حضرت زهرای اطهار(س) نسبت داده شده، در آنجا کوثر را خیر کثیر الهی معنا کرده‌اند که فقط به پیامبر خاتم(ص) عطا شده است، از این رو گزارش قرآن از فاطمه(س)، نشان از جایگاه ممتاز این بانو گرامی نسبت به حضرت مریم(س) و دیگر زنان برگزیده عالم است.

حجت‌الاسلام گلزاده همچنین افزود: بارها پیامبر اکرم(ص) در شأن حضرت زهرا(س) فرموده بودند، فاطمه از هر کس غضبناک شود خدا از او غضبناک می‌شود و فاطمه از هر کس خوشنود و راضی باشد خدا نیز از او راضی و خوشنود است، از این رو خواص و مردم آن دوران با اینکه بارها این را از پیامبر شنیده بودند بدان عمل نکرده و با فراهم کردن و ایجاد زمینه های آن حادثه، سبب شهادت آن بانوی گرامی شدند.

این استاد حوزه و دانشگاه در پایان افزود: پنهان بودن قبر حضرت زهرا(س) تا عصر ظهور حکایت از سندی محکم برای مظلومیت و حقانیت اهل بیت(ع) در طول تاریخ دارد./9192/ت301/پ

ارسال نظرات