نادر طالب زاده:
راز ماندگاری آثار آوینی اخلاص اوست
خبرگزاری رسا ـ نادر طالب زاده در آیین بزرگداشت بیستمین سالگرد شهادت شهید آوینی راز ماندگاری آثار شهید آوینی را اخلاص وی دانست و عنوان داشت: وی در زمان حیاتش بسیار ناشناس و گمنام بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نادر طالب زاده، کارگردان و منتقد سینما و تلویزیون در میزگردی در آیین بزرگداشت بیستمین سالگرد شهادت شهید آوینی که عصر روز سهشنبه بیستم فروردینماه در سالن همایشهای بین المللی برج میلاد برگزار شد، راز ماندگاری آثار آوینی را اخلاص دانست و افزود: آنچه در مستندهای آوینی بر زبان آوینی جاری میشد، از جای دیگر بود و به یاد دارم متنی را 4 بار خواند و هر بار به خاطر گریستنهایش ما از ادامه ضبط باز میماندیم و این در حالی بود که این متنها از خود او بود.
وی با اشاره به اینکه هیچ مصاحبهای در تمام طول حیات شهید آوینی با وی انجام نشد، اظهار داشت: تنها یک فیلم از آوینی موجود است که فیلم صحبتهای آوینی در آشپزخانه جهاد است که در آن به بحث در مورد علت متفاوت بودن مجموعه روایت فتح با سایر آثار میپردازد و این نشان میدهد که وی در زمان حیاتش چقدر ناشناس و گمنام بوده است و این به این معنی است که مسؤولین نسبت به افراد و درخششهایشان خیلی قدردان نیستند.
طالبزاده با بیان اینکه لحظه شناسی و شناخت زمان منحصرترین ویژگی آثار سید مرتضی آوینی و نوع تدوین، قلم و بیان وی موجب متفاوت بودن آثار وی است عنوان داشت: درک زمان و شرایط آن و تلاش برای تبیین آن برای مردم ویژگی آثار آوینی است و هم اکنون نیز همان دشمنیها همچنان هست و یک فرد را میطلبد که این وضعیت را برای مردم تبیین کند و ما امروز چنین کسی را نداریم.
این کارگردان سینما در تبیین شخصیت هنری آوینی گفت: کسی که می خواهد کارگردانی کند باید بهتر از عوامل کار با ابزارها را بلد باشد و زیبایی شناسی را خوب بداند و تکنیکها را نیز خوب بشناسد و آوینی این چنین بود.
وی پس از اشاره به کار مشترک خود با شهید آوینی در ساخت مستندی از جنگ بوسنی و هرزگوین گفت: کارهای سید مرتضی آوینی بی بدیل بود و با گذر زمان نیز ماندگارتر میشود و چیزی که در کارهای سید موجب ماندگاری است اخلاص است.
گفتنی است این میزگرد به همت موسسه روایت فتح با هدف تبیین و بررسی آثار و اندیشههای هنری سید شهیدان اهل قلم سید مرتضی آوینی و با حضور مردم و هنردوستان و علاقهمندان به سینمای ارزشی برگزار شد./959/پ202/ص
ارسال نظرات