انتقاد حجت الاسلام آقاتهرانی از شیوه منافقانه برخی افراد برای کسب رای
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام مرتضی آقا تهرانی، شب گذشته در درس اخلاق هیأت فاطمیون قم که در مسجد اهلبیت(ع) برگزار شد، با تأکید بر اینکه فرد باید گوش و چشم خود را از حرام حفظ کند، گفت: انسان باید گوش خود را از شنیدن غیبت و زبان را از بیان آن حفظ کند.
وی ادامه داد: البته همه جا بیان سخن، غیبت نیست، برای نمونه ممکن است فردی برای خواستگاری از کسی تحقیق کند در این صورت باید واقعیت را گفت و عیوب را مخفی نکرد چرا که سبب از هم پاشیدن زندگی دیگران میشود.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در انتخابات نیز این گونه است، اگر از فردی پرسیده شود فلانی چگونه فردی است اگر در او عیب باشد و فرد بداند باید بگوید تا مردم در رأی دادن خود دچار اشتباه و مشکل نشوند، برخی از افراد برای کسب رأی منافقانه عمل میکنند، یعنی در میان گروهی از مردم سخنی را بیان میکنند ولی در میان گروه دیگر میگویند بیان این سخنان مناسب نیست.
حجتالاسلام آقا تهرانی تأکید کرد: نباید یکدیگر را گول بزنیم، وظیفه ما شناخت افراد است، باید برای رأی دادن نسبت به افراد شناخت کافی داشته باشیم، در انتخابات باید دقت داشته باشیم تا به اصلح رأی بدهیم، خواه اصلح رأی بیاورد و خواه نیاورد، البته اصلح هم رأی میآورد.
به نیکی سخن گفتن با دیگران وظیفه انسان است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه به روایتی از امیرمؤمنان(ع) اشاره کرد و گفت: امام علی(ع) به کمیل میفرمایند «با مردم به نیکی صحبت کن»، بیان انسان باید شیرین و قشنگ باشد.
وی افزود: متأسفانه برخی از افراد خیلی گزنده و همراه با توهین، ناسزاگویی و تمسخر با دیگران صحبت میکنند، انسان نباید دیگران را خوار کند، ما مأمور به نیک سخن گفتن در ظاهر و باطن با دیگران هستیم.
حجتالاسلام آقا تهرانی با بیان اینکه برخی از افراد به کنایه درباره دیگران غیبت کرده و تهمت میزنند، اظهار داشت: گاهی خود سخن غیبت است و گاهی نیز ممکن است محتوا و شکل بیان سخن غیبت باشد، برای نمونه وقتی از شخصی پرسیده میشود فلانی چگونه است میگوید «چیزی نگویم بهتر است» در حالی که این هم نوعی غیبت است.
وی افزود: مؤمن به نیکی با دیگر حرف میزند، خوار و سبک کردن دیگران درست نیست، نوع گفتار و محتوای سخن فرد به گونهای باشد که در آن غیبت و تهمت نباشد، بر زبان غیبت و تهمت جایز نیست، بلکه اقرار به توحید، رسالت و امامت واجب شده است و اقرار به شهادتین عمل زبان است.
وی افزود: گوش باید از غیبت پاک باشد، شرکت در مجالس حرام برای انسان جایز نیست، از گرفتار شدن در گناه باید پیشگیری کرد، جلسه را باید به سوی معنویت هدایت کرد، برخی از افراد تا به یک طبیعتی میرسند فکر میکنند در این جا میتوانند بزنند برقصند و آهنگهای نامناسب گوش بدهند.
تمام اعضای بدن مسؤول هستند
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بهترین راه برای پیشگیری از گناه جایگزین کردن است، گفت: برخی مواقع جایگاه امر به معروف و نهی از منکر نیست بلکه زمان تربیت است، مانند اینکه انسان با دیگران به نرمی و آرامش رفتار کرده و سخن بگوید، انسان باید در جهت هدایت مردم تلاش کند، گوش، چشم و زبان باید از آن چیزی که خدا نهی کرده است دوری کنند چرا که تمام اعضای بدن مسؤول هستند.
وی ادامه داد: فرد نباید به سخن نادرست دل بسپارد، اگر اتفاقی شنیده شود مشکلی ندارد، انسان نباید به هر سایتی سر بزند و هر مطلبی را بخواند یا گوش بدهد، البته در صورتی که برای جواب به شبهه بخواهد مطلبی را بشنود یا بخواند مشکلی ندارد و این کار از عهده هر فردی بر نمیآید بلکه باید متخصص باشد.
حجتالاسلام آقا تهرانی با بیان اینکه نباید حتی لحظهای غفلت کرد، بیان داشت: برخی از افراد میگویند من گرفتار نمیشوم و یکبار تست کردن مشکلی ندارد در حالی که اگر انسان حتی لحظهای غفلت کند یک عمر جسم و روح او گرفتار میشود.
انسان باید بصیرت افزایی داشته باشد
وی خاطرنشان کرد: انسان باید به دنبال بصیرت افزایی باشد، باید تقوا را رعایت کرد و ارزش خود را نابود نکرد، امروز با فشار یک کلید فرد به فساد کشیده میشود و اگر انسان به فساد کشیده شود برای امام حسین(ع) نیز اشک نمیریزد، از اینرو دل را باید پاک نگه داشت.
استاد اخلاق حوزه علمیه رفت و آمد با گنهکاران را سبب عادی شدن گناه در نزد فرد دانست و گفت: دین انسان به سبب یک غفلت ممکن است از بین برود، انسان نباید با افراد گنهکار نشست و برخاست داشته باشد چرا که گناه کردن نزد او نیز عادی میشود.
وی در پایان اظهار داشت: انسان نباید با رشوه گیرنده، رباخوار، غبیت کننده و تهمت زننده رفت و آمد کند، از چشم، گوش و زبان باید مراقبت کرد./993/پ202/ج