۱۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۴
کد خبر: ۱۶۹۹۹۹
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

معصومان برای حفظ دین به نظر و آرای مردم توجه ویژه‌ای داشتند

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به این‌که معصومان(ع) برای حفظ دین به نظر و آرای مردم توجه ویژه‌ای داشتند، گفت: حضور حداکثری مردم در تصمیم‌گیری‌ها یکی از مؤلفه‌های مهم در توجه اسلام به آزادی انسان‌ها است.
روح الله شريعتي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام روح الله شریعتی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پیش از ظهر امروز در نشست علمی انتخابات از منظر دین که در سالن همایش‌های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، گفت: پیامبر(ص) برای حفظ دین و جلوگیری از اختلاف میان جامعه اسلامی به رای و نظر مردم توجه داشت.
وی با اشاره به این‌که مشارکت مردم در عرصه انتخابات دارای اهمیت فراوانی است افزود: دین مبین اسلام نیز موید این جریان است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار داشت: انتخابات جلوه‌ای از حضور مردم و دموکراسی است و در سیره معصومان(ع) هم بر این مطلب تأکید شده است.
حجت‌الاسلام شریعتی با بیان این‌که رأی و نظر مردم جایگاه ویژه‌ای در دین اسلام و در منظر پیامبر(ع) دارد، خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) در تصمیم گیری‌های خود به رأی اطرافیان توجه خاصی داشت و حتی اگر تصمیم دیگران بر وی غالب می‌شد آن را می پذیرفت.
وی تصریح کرد: در مسأله بیعت نیز آنچنان که از روایات به دست می‌آید می بینیم که پیامبر اکرم(ص) و امیرمؤمنان(ع) همواره مردم را برای حضور در بیعت دعوت می‌کردند.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی  با بیان این‌که بیعت در اسلام با مقبولیت مردم مورد تأکید قرار گرفته است، گفت:  پیامبر کسی را برای بیعت مجبور نساخت و حتی مساجد را محلی برای گردآمدن مردم انتخاب کرد تا کسی در منزلش مورد اجبار برای گرفتن بیعت نباشد.
وی ابراز داشت: در جامعه اسلامی نباید به نظر مردم بی توجهی شود هر چند لازم است که اخلاق اسلامی نیز در روند انتخابات و نظرسنجی رعایت شده و انتخابات به عنوان جریانی سیاسی و اقتصادی مبتنی بر ارزش‌های اخلاقی باشد.
حجت‌الاسلام شریعتی با اشاره به این‌که حضور حداکثری مردم در تصمیم‌گیری‌ها یکی از مؤلفه‌های مهم در توجه اسلام به آزادی انسان‌ها است، افزود: مردم در حکومت و جامعه نقش دارند و باید در کارها مشارکت داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد:حضور حداکثری مردم در انتخابات از نظر سیاست خارجی نیز اهمیت والایی دارد و می تواند بسیاری از جریان‌های مخالف را از وحدت اسلامی میان مردم آگاه کند.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پایان با اشاره سخنی از پیامبر اکرم(ص) خطاب به امیرمؤمنان(ع) که فرمود « تو ولایت امت من هستی، اگر مردم ولایت را در کمال عافیت به تو سپردند بلند شو و امور آنها را انجام بده»، اظهار داشت: در انتخابات هم باید مردم با کمال عافیت فردی را انتخاب کنند تا کارهای آنها را انجام دهد./907/پ202/پ
ارسال نظرات