تمام عراق برای امام کاظم زندان بود
حجتالاسلام مهدی شهابی، استاد حوزه علمیه، در گفتوگو با خبر نگار خبرگزاری رسا با اشاره به شخصیت و منزلت امام موسی کاظم(ع) گفت: وجود مبارک امام موسی کاظم(ع)، در شب 25 رجب در زندان به شهادت رسیدند، ایشان در شرایط بسیار سختی، در سن 20 سالگی به مقام امامت رسیدند و کشتی طوفان زده اسلام را در یک شرایط بسیار ناگوار به خوبی هدایت کردند.
وی افزود: هارون الرشید مقتدرترین خلیفه بنی عباس بود که در زمان امام کاظم(ع) خلافت میکرد، و پایه های حکومت خود را بر ظلم و استبداد بنا نهاده و خفقان را سرلوحه کارهایش قرار داده بود.
حجتالاسلام شهابی اظهار داشت: این هارون است و این حکومت آرمانی هارون است که برای خود ترسیم کرده بود، حالا باید دید که امام موسی کاظم(ع) ،این امام بزرگوار، با وجود چنین شخصیت و حکومتی چگونه می خواهد امامت کند.
وی به دوران زندان امام اشاره کرد و گفت: روایت است که این امام بزرگوار 14 سال زندانی بوده است، ولی من معتقدم، ایشان در تمام طول 55 سال زندگی خود در زندان بوده است و در واقع کشور به زندانی بزرگ مبدل گشته بود.
این استادحوزه علمیه درباره خفقان دوران زندگی ایشان ابراز داشت: در زمان حکومت هارون زبانهای مردم را میبریدند، گردنها را قطع میکردند و امام در این شرایط میبایست کشتی اسلام و قرآن را به صورت سالم و موفق به ساحل نجات میرساند و در نهایت جان شریف و عمر مبارکشان را در این راه گذاشتند.
وی خاطر نشان کرد: در زمان امامت ایشان قیامهایی از طرف سادات بنی فاطمه وجود داشت، که مورد تایید امام نبوده است و امام تنها قیام حسین بن علی را تایید کردند، که از اولاد امام حسن (ع)بود که پس از سرکوب سپاه حسین بن علی و دستگیری تعدادی از افراد این سپاه، ارتباط امام موسی کاظم(ع) با حسین بن علی مشخص شد.
حجتالاسلام شهابی ادامه داد: از این جا بود که هارون تصمیم گرفت امام را از زندان بزرگ کشور اسلامی به زندان کوچکی در بصره ببرد و از آنجا به کوفه و بعد به بغداد برد و این امام بزرگوار به دستور هارون به شهادت رسید.
وی افزود: این امام بزرگوار سفارشهایی برای شیعیان دارند و سخنان گهرباری از آن حضرت به یادگار مانده، اگرچه بسیار کم است ولی همیشه برای شیعه راهگشا بوده است.
این استادحوزه علمیه درباره ویژگیهای اخلاقی امام کاظم گفت: چنان نفس مبارک آن حضرت گرم و صمیمی بوده که هر گناهکار و خطاکاری و هر حکومتی با آن حضرت برخورد می کرد منقلب می شد و تحولی درونش ایجاد میشد.
وی تصریح کرد: بشرحافی یک جمله از امام به گوشش رسید البته آن هم به صورت غیرمستقیم، و منقلب شد و تحول عظیمی در او ایجاد و به یکی از عابدترین مردم مبدل شد.
حجتالاسلام شهابی در پایان اظهار داشت: امام موسی کاظم (ع) نگاه شان به شخصی افتاد که از دنیا رفته بود و دفنش می کردند حضرت خطاب به همه در حدیثی فرمودند: دنیایی که پایانش این است باید انسان از اول مراقب رفتار و گفتار و کردار خودش باشد و بعد فرمودند زندگی که اولش این است سزاوار است که انسان از اول به فکر آخرش باشد و توشه و زاد برای قبر و قیامتش فراهم کند./979/ ت302/ن