۲۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۴
کد خبر: ۱۷۰۹۱۹

نشست علمی «اهل سنت در ایران» برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ نشست علمی «اهل سنت در ایران» از سلسله نشست‌های گفتمان علمی به همت مؤسسه آموزش‌های کوتاه مدت المصطفی برگزار شد.
نشست اهل‌سنت در ايران
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع‌رسانی جامعةالمصطفی، نشست «اهل سنت در ایران» از سلسله نشست‌های گفتمان علمی به همت مؤسسه آموزش‌های کوتاه مدت المصطفی برگزار شد.
این نشست با حضور اساتید دانشگاه‌ها و شخصیت‌های علمی جمهوری اسلامی ایران و ترکیه و با سخنرانی «مولوی اسحاق مدنی» در سالن اجتماعات مؤسسه آموزش‌های کوتاه مدت و فرصت‌های مطالعاتی جامعةالمصطفی برگزار شد.
مولوی اسحاق مدنی در ابتدا با تبیین جایگاه اهل‌سنت در ایران تصریح کرد: معاونان استانداران در استان‌های کردستان و سیستان و بلوچستان از اهل سنت هستند، حتی در جمهوری اسلامی ایران، بسیاری از فرمانداران شهرستان‌ها و یا حتی مدیران کل استان‌های سنی‌نشین از اهل سنت هستند.
مشاور رییس جمهور در امور اهل سنت در ادامه با بیان این‌که از نظر رفاهی شهرهای اهل سنت با شهرهای مرکزی ایران قابل مقایسه نیست، تصریح کرد: این امر ویژه اهل سنت نیست، زندگی اهل تشیعی که در مرزها سکونت دارند نیز همانند اهل‌سنت است و تفاوت زندگی مناطق دورافتاده با مرکز یک کشور در تمام کشورها مشاهده می‌شود.
مولوی اسحاق مدنی با بیان این‌که در زمان شاه مخلوع هیچ توجهی به مناطق سنی‌نشین در ایران نمی‌شد، تصریح کرد: تمام مراکز تحصیلی و دانشگاهی که در مناطق اهل سنت وجود دارد، به بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بر می‌گردد.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با مقایسه اوضاع اهل سنت قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: هم اکنون در تمام شهرستان‌های اهل سنت حوزه‌های علمیه بی‌شماری وجود دارد که از سوی خود اهل‌سنت اداره و مدیریت می‌شود.
سخنران نشست ادامه داد: اگر اوضاع مناطق اهل‌سنت را با قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مقایسه کنیم، به این نتیجه خواهیم رسید که این مناطق تبدیل به بهشت شده است.
وی با اشاره به مراسم «ختم بخاری» در استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در کشور جمهوری اسلامی ایران، روحانیان اهل سنت مراسم‌های خود را با آزادی برگزار می‌کنند و این مختص مناطق خاص نیست، بلکه در تمام مناطق سنی‌نشین، روحانیان اهل سنت آزادند تا تمام مراسمات مذهبی خود را برگزار کنند.
مولوی اسحاق مدنی که در کنار هیأتی از اساتید دانشگاه‌های ترکیه صحبت می‌کرد، گفت: در ایران اسلامی بر خلاف برخی کشورها، نظام حاکم نظامی اسلامی بوده و ولی فقیه در رأس آن قرار دارد.
مشاور رییس جمهور در امور اهل سنت افزود: در ایران اسلامی، احزاب و گروه‌های پیروان مکتب اهل بیت(ع) و اهل سنت در کنار یکدیکر با قبول تمام شرایط جمهوری اسلامی ایران، بدون هیچ اختلاف و دوگانگی مشغول فعالیت هستند.
وی در ادامه با اشاره به نحوه ارتباط دولت‌مردان با مردم اظهارداشت: در برخی مکان‌ها مردم با ارتباط با نمایندگان مجلس و نماینده ولی فقیه در استان‌ها با دولت‌مردان مرتبط می‌شوند، در برخی موارد خود مردم اهل سنت، خدمت مقام معظم رهبری و یا ریاست جمهوری حاضر شده و نظرات و درخواست‌های خود را مطرح می‌کنند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی افزود: شوراها نیز که از سوی مردم انتخاب می‌شوند، نیاز مردم منطقه را با توجه به اختیاراتی که دارند، مورد بررسی و تصویب قرار می‌دهند، در مناطق اهل سنت، مرکز بزرگ اسلامی نیز در راستای ارتباط با دولتمردان راه‌اندازی شده است.
وی با بیان این‌که در حوزه‌های علمیه اهل‌سنت در جمهوری اسلامی ایران، دروس حنفی و یا شافعی از ابتدا تا انتها عرضه می‌شود، اذعان داشت: فارغ التحصیلان علوم دینی در مدارس اهل‌سنت به مدت دو تا سه سال در دارالافتاء، روش تحقیق و مطالعه علوم اسلامی را آموزش می‌بینند.
مولوی اسحاق مدنی در پایان با اشاره به حرکت‌های بین‌المللی جهان استکبار در راستای ایجاد اختلاف در بین امت اسلامی تصریح کرد: استکبار جهانی، در هر منطقه‌ای که شیعه و سنی حضور داشته باشد، درصدد ایجاد اختلاف میان آن دو قدم بر می‌دارد، اگر در جایی فقط سنی‌ها حضور داشته باشند، با ایجاد اختلاف بین اهل سنت جلوی ایجاد اتحاد در جهان اسلام را می‌گیرد./907/د101/پ
ارسال نظرات