۰۸ تير ۱۳۹۲ - ۲۲:۴۱
کد خبر: ۱۷۳۹۸۳
شاگرد آیت الله زنجانی:

اعتدال در رفتار ویژگی بارز آیت الله زنجانی بود

خبرگزاری رسا ـ شاگرد آیت الله زنجانی، اعتدال در رفتار را یکی از ویژگی های بارز این عالم برجسته عنوان کرد.
حجت الاسلام والمسلمين حسن رمضاني
حجت الاسلام و المسلمین حسن رمضانی از شاگردان مرحوم آیت الله زنجانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا به اعتدال رفتاری ایشان اشاره کرد و گفت: اعتدال، اساس هر گونه زیبایی چه در بعد ظاهر و چه در بعد باطن است.
 
وی ادامه داد: اگر شخصی در بعد ظاهر و همچنین در بعد باطن از اعتدال برخوردار باشد، از زیبایی باطن نیز برخوردار می‌شود و زیبایی باطن را با این اعتدال تأمین کرده است؛ همان طور که عمده اساتید اخلاق گفته‌اند همه زیبایی‌ها در بعد اخلاق به اعتدال بر می‌گردد و در مقابل،‌ همه زشتی‌ها به عدم وجود اعتدال باز می‌گردد.
 
وی با بیان این که ممکن است اعتدال را به دو شیوه معنا کرد، افزود: معنای نخست عبارت است از خنثی بودن، بی نظر بودن، بی طرف بودن، با هرکسی دم خور شدن و با هرکسی برخورد منفعلانه داشتن که این اعتدال بسیاری از ارزش‌ها را به قربان گاه خواهد برد و خیلی از حقایق را تحت شعاع قرار خواهد داد که قابل قبول نیست؛ اما تفسیر درست از اعتدال در این است که ‌شخص به یکی از دو طرف یا چند طرف منجمد نمی‌شود و از سایر اطراف و کمالات که در اطراف آن است بازنمی‌ماند و همه چیز را در یک فرد خلاصه نمی‌کند، عدم توقف در یکی از طرف‌هایی که هرکدام از طرف‌ها برای خود کمالات و فضایلی دارد. یکی از صفات بارز ایشان، اعتدال در معنای دوم آن بود.
 
وی در ادامه سخنان خود به بحث فسلفه اشاره کرد و گفت: فلسفه یک فن و تخصص است. این که انسان بتواند مطالب و معارف خود را در قالب براهین عقلی و در یک چارچوب منسجم و مدون که هر عاقلی آن را بشنود، بپذیرد و قبول کند ارائه کنیم، این یک هنر و مهارت است.
 
شاگرد آیت الله زنجانی ادامه داد: خلاصه کردن همه موضوعات در فلسفه و این که بخواهیم همه چیز را از پایگاه فلسفی تحلیل کنیم و در کنار دین، از فلسفه به عنوان یک عقل در عرض دین استفاده کنیم حرف نادرستی است.
 
حجت الاسلام و المسلمین رمضانی در نفی دیدگاه مطلق انگاری در خصوص فلسفه به بیان خاطره‌ای از آیت الله حسن زاده آملی پرداخت و افزود: ایشان در درس‌های خود به دفعات زیاد تأکید داشتند که اگر فرض کنید تمام جامعه بشریت افرادی همچون، فارابی، بوعلی، ملاصدرا، انیشتین و تمام شخصیت‌هایی که جزو نوابغ بشریت هستند، بودند و فرد عادی وجود نداشت و پیامبر(ص) در این شرایط مبعوث شده و قرآن را برای انسان می‌آورد، باز هم این آیه صادق بود: «هو الذی بعث فی الامیین رسولا منهم» بوعلی سینا و ملاصدرا در برابر آن چه محمد(ص) آورده است امی هستند.
 
وی تأکید کرد: مرحوم زنجانی در رابطه با عرفان می‌فرمود:«والله ظلم است به حوزه؛ به نام مخالفت با عرفان، با تهذیب در افتاده‌اند، راه را بر طلاب، بر محصلین و عاشقان علوم و معارف بسته‌اند؛ این جفای به استعدادهای موجود در حوزه است. اینان مستعد هستند به اوج برسند»/931/ت303/ش
ارسال نظرات