۱۹ تير ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۵
کد خبر: ۱۷۵۶۷۷

فضائل ماه رمضان از زبان آیت الله ناصری

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان گفت: مبادا کسانی که به هر دلیل و عذری از گرفتن روزه خودداری می کنند، در این ماه پرده دری کنند؛ چرا که همان گونه که ثواب اعمال در این ماه بالاتر است، گناه علنی روزه خواری نیز نزد خدا عقوبت خیلی زیادی دارد و این یک دهن کجی بزرگ به خدا، ماه خدا و بندگان خدا است.
آيت الله محمد ناصري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله محمد ناصری، استاد اخلاق و عرفان حوزه علمیه اصفهان، در اولین روز از ماه مبارک رمضان در جلسه اخلاق که در جمع نمازگزاران مسجد کمرزرین اصفهان برگزار شد، با اشاره به فضیلت ماه رمضان گفت: همان گونه که اماکن نسبت به یکدیکر شرافت و فضیلت دارند و عبادت در اماکن متبرکه ای مثل مدینه، نجف و کربلا بر سایر اماکن فضیلت و برتری دارد، ایام و ماه ها نیز در یک سطح نیستند و ماه و ایامی همچون ماه مبارک رمضان بر دیگر ماه ها برتری دارد.  

استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان تصریح کرد: آیات و احادیث معتبر و متعددی در خصوص مقام این ماه ذکر شده است و در حدیث، قرائت یک آیه از قرآن  در این ماه معادل با یک ختم قرآن در سایر ماه ها عنوان شده است و یا یک سجده در ماه مبارک معادل با 70 هزار سجده در ماه های دیگر ذکر شده است و این نشان می دهد که این ماه قابل قیاس با دیگر ماه‌های خدا نیست.

مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی عصر اصفهان در خصوص فراز ابتدایی خطبه پیامبر اکرم قبل از ماه مبارک خاطرنشان کرد: پیامبر در جمع مسلمانان می فرمایند ماهی به استقبال شما می آید که برکت و مغفرت است. مغفرت به معنای بخشش گناهان و آمرزش لغزش ها است ولی برکت در این ماه معنا و مفهومی بلند و عمیق دارد.

وی در خصوص شرح واژه برکت افزود: برای این واژه حدود 8 معنی در لغت آمده است و این واژه و مشتقات آن که در احادیث و  10 سوره از قرآن کریم به آن اشاره شده است به یک مفهوم به معنی خیر و نعمتی است که فراوان و با ثبات باشد و این به معنی آین است که رحمت خدا تا همیشه و به وفور شامل حال انسان می شود.  

وی در خصوص برکت در کلام اهل بیت به حدیثی از امام هشتم اشاره کرد و افزود: در وسائل الشیعه امام می فرمایند خدا به پیامبر وحی فرمود که هر کس به دستورات من عمل کند، از او راضی می شوم و هر کس از او راضی باشم مشمول برکت من می شود و هر کس از من نافرمانی کند، مورد غضب من واقع می شود و هر کس مغضوب من باشد از برکت و رحمت من به در خواهد بود.

استاد اخلاق حوزه علمیه درباره عقوبت اعمال در این ماه اظهار داشت:  مبادا کسانی که به هر دلیل و عذری از گرفتن روزه خودداری می کنند، در این ماه پرده دری کنند؛ چرا که همان گونه که ثواب اعمال در این ماه بالاتر است، گناه علنی روزه خواری نیز نزد خدا عقوبت خیلی زیادی دارد و این یک دهن کجی بزرگ به خدا، ماه خدا و بندگان خدا است.

آیت الله ناصری در پایان سخنان خود در خصوص جایگاه روزه، به حدیثی از امام ششم اشاره کرد و افزود: امام در جلد اول از کتاب اصول کافی می فرمایند خدا می فرماید روزه برای من است و من پاداش آن را به روزه دار می دهم و من تا کنونی برای هیچ یک از عبادات تعبیری به این شکل از خدا نشنیده ام و این نشان می دهد روزه چه جایگاه و روزه دار چه منزلتی نزد خدا دارد./939/پ202/س

ارسال نظرات