۲۶ تير ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۳
کد خبر: ۱۷۶۷۸۵
استاد حوزه علمیه:

حسن ظن رحمت و مغفرت الهی را به دنبال دارد

خبرگزاری رسا ـ استناد حوزه علمیه، گفت: بر اساس احادیث معصومان(ع) حسن ظن، حسن خلق، رجاء و آلوده نشدن به غیبت چهار سپر مؤمن در برابر آتش جهنم است.
ماه مبارک رمضان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام شعبان داداشی، استاد حوزه علمیه امروز در جمع مردم شهرستان میانه با اشاره به آیات قرآنی و روایات معتبر وارده از سوی ائمه اطهار(ع) به بیان عظمت، برکات و فیوضات ماه مبارک رمضان پرداخت و گفت: در ماه ضیافت الله، رحمت الهی بی حد و اندازه و بدون حساب و کتاب بر بندگانش سرازیر می شود و منشأ خیر و آمرزش گناهان قرار می گیرد.


وی با بیان این‌که بهره‌مندی از فرصت‌های معنوی ماه مبارک رمضان راه نجات از وسوسه‌های شیطانی و رسیدن به مقام تقرب به درگاه الهی است، خاطرنشان کرد: غفلت در ماه مبارک رمضان ممکن است فرصت توبه و استغفار را از انسان بگیرد، بنابراین باید نهایت بهره‌مندی از خان رحمت الهی در ماه مبارک رمضان را داشته باشیم.


این استاد اخلاق حوزه چهار خصلت حسن ظن، حسن خلق، رجاء و آلوده نشدن به غیبت را منشا خیر دنیا و سعادت اخروی انسان دانست و تصریح کرد: در مقابل سوء ظن، سوء خلق، یاس از خدا و غیبت منشأ شر دنیا و گرفتاری در عذاب سخت الهی است، ماه مبارک رمضان فرصت زینت به زیبایی‌های دین است.


حجت الاسلام داداشی افزود: هرچه در نظام آفرینش انفاق می افتد، بر اساس حکمت و تدبیر الهی است و قبول یا رد دعاها منوط به تحقق حکمت خداست و چون معرفت انسان نسبت به خواست خدا و حکمتش ناقص است و جهل و دنیاپرستی در وجودش حاکم است، از این رو گاهی دچار سوء ظن نسبت به خدا می شود و این یاس و ناامیدی و سوء ظن نسبت به خدا، منشاء شقاوت می شود.


وی تصریح کرد: اگر به تدبیر الهی ایمان داشته و نسبت به فیض الهی و برآورده شدن یا نشدن حاجاتمان، حسن ظن داشته باشیم، ثمره این خوش بینی، آرامش و اطمینان قلبی، رضایت و امنیت خواهد بود و سرازیر شدن رحمت و مغفرت الهی را در پی خواهد داشت.


این استاد اخلاق حوزه با تأکید بر این‌که سیره بزگان دین و ائمه اطهار در ماه مبارک رمضان بهترین الگو برای یافتن مسیر صحیح و سعادتمند زندگی در دیگر ایام سال است، گفت: اگر به حقیقت عبودیت دست یابیم، دیگر اسیر هوای نفس و وسوسه‌های شیطانی نخواهیم بود.


حجت الاسلام داداشی در پایان خواستار بهره‌مندی از فرصت های معنوی ماه مبارک رمضان در جهت تهذیب نفس و محاسبه اعمال شد و افزود: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: لَوْ یَعْلَمُ‏ الْعَبْدُ مَا فِی‏ رَمَضَانَ‏ لَوَدَّ أَنْ یَکُونَ رَمَضَانُ السَّنَة؛ اگر بنده خدا می دانست چه برکتی در ماه رمضان است آرزو می‌کرد همه سال ماه رمضان بود./935/پ202/پ

ارسال نظرات