۲۹ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۰
کد خبر: ۱۷۷۲۵۸
استاد حوزه و دانشگاه:

ناآگاهی از فقه بازار گرفتاری در دام حرام را به دنبال دارد

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که در برهه کنونی اوضاع بازار اقتصادی بسیار آشفته است گفت: عدم آگاهی از فقه بازار سبب گرفتار شدن در دام حرام خواهد شد.
حجت السلام و المسلمين جابريان، استاد حوزه و دانشگاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام والمسلمین جلال جابریان، استاد حوزه و دانشگاه، ظهر امروز در پنجمین جلسه از سلسله نشست های اخلاقی که در دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان برگزار می شود، به شرایط ورود در بازار اقتصادی اشاره و تصریح کرد: کسانی که وارد بازار کار و کسب می شوند باید از فقه آگاه باشند؛ در غیر این صورت به یقین گرفتار حرام خواهند شد.

عدم اطلاع از فقه بازار سبب گرفتاری در حرام می شود

حجت الاسلام والمسلمین جابریان با اشاره به شخصیت ابوحمزه ثمالی از اصحاب ائمه اطهار(ع)، ابراز داشت: ابوحمزه ثمالی فردی بازاری بود اما از احکام فقهی بازار آگاهی داشت و یکی از نقل کنندگان احادیث ائمه اطهار(ع) است که این از برکات لقمه حلال است.

مسؤول دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان با بیان این که در برهه کنونی اوضاع بازار اقتصادی بسیار آشفته است، اظهار داشت: در برهه کنونی برای کسب پول برخی براداران و دوستان خود را کنار می گذارند که این مسأله با فقه شیعی و شریعت الهی منافات دارد.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) مبنی بر «دین مبین اسلام بر 5 پایه نماز، زکات، حج، روزه و ولایت اهل بیت(ع) بنا شده است»، بیان داشت: با توجه به حدیث امام باقر(ع) باید به آموزه های دین توجه کرد.

شفاعت اهل بیت دارای اسلوب ویژه ای است

حجت الاسلام والمسلمین جابریان با تأکید بر این که شفاعت اهل بیت(ع) حساب و کتاب دارد، تصریح کرد: شفاعت این نیست که جیب های خود را مملو از گناه کنیم و معتقد به آن باشیم با شفاعت اهل بیت(ع) به بهشت خواهیم رفت؛ این ادعا به کلی منسوخ است و شفاعت اهل بیت(ع) دارای اسلوب خاصی است.

مسؤول دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان به مسأله حج در دین مبین اسلام اشاره کرد و گفت: حج در اسلام ناب محمدی(ص) بسیار دارای اهمیت است و کسانی که غنی و استطاعت به جا آوردن حج را دارند، اگر این عمل را انجام دهند گرفتار عذاب الهی می شوند و این در گذشته تجربه شده است.

دین را نباید فدای زن و فرزندان خود کرد

استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر این که نباید دین خود را فدای زن و فرزندان خود کرد، اظهار داشت: در آموزه های قرآنی آمده است که زنان و فرزندان تان دشمنان شما هستند و دشمنی به این معنی نیست که علیه تو شمشیر کشیده باشند بلکه منظور قرآن از دشمنی این است که نمی گذارند زکات و خمس را پرداخت کنی و حج به جا بیاوری.

حجت الاسلام والمسلمین با بیان این که ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی است، ابراز داشت: ماه رمضان درس زندگی اسلامی و قرآنی است و در این ماه بندگان خداوند باید بدانند که دین و آخرت را نباید فدای زن و فرزندان کرد؛ همان طور که مسأله روزه در اسلام اهمیت دارد، حج و زکات هم در اسلام مهم است و باید مال خود را با پرداخت زکات و حج پاک کنیم.

اصلاح دین به منزله ایستادگی و پایبندی به شریعت الهی است

مسؤول دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان با بیان این حضرت علی(ع) می فرمایند «باید تا زمانی در خدمت زن و فرزندان باشیم که به سدی در برابر سبیل الله نشوند»، بیان داشت: اصلاح زندگی به منزله از دست دادن دین برای زن و فرزندان نیست بلکه اصلاح دین به منزله ایستادگی و پاینبدی به شریعت الهی است.

وی تأکید کرد: برخی برای این که زن و فرزندان خود به آرامش برسند، حاضرند دین و شریعت خود را فدای آرامش خانواده خود کنند که این در دین اسلام منسوخ و اشتباه است.

مسؤول دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان با تأکید بر این که باید رفتارهای خود را سنجیده انجام دهیم، ابراز داشت: باید بدانیم رفتار و عملی را که انجام می دهیم به ضرر و یا به نفع ما است و اگر ضرر دارد از آن خودداری کنیم؛ متأسفانه در جامعه امروزی برخی حاضر هستند به نام زن و فرزندان و خدمت به مردم دین خود را فدا کنند و این رفتار مورد قبول اسلام نیست./9461/پ202/غ

ارسال نظرات