۰۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۱۷۷۸۵۳
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی:

حقوقی کردن بخش‌هایی از اخلاق اجتماعی اسلامی، انقلابی بزرگ در عرصه قانون گذاری است

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حقوقی کردن بخش‌هایی از اخلاق اجتماعی اسلامی، انقلابی بزرگ در عرصه قانون گذاری است، گفت: در برخی از کشورها مسائل اخلاقی مربوط به پاره‌ای از حوزه‌ها را شأن و جایگاهی حقوقی می بخشند و با پوشاندن لباس قانون بر تن آن ها، ضمانت اجرای آن ها را فراهم می آورند.
مبلغي

حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در نخستین نشست شورای فقهی کمیته فقه خانواده در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی افزود: انتقال اخلاق به فضای قانون تحولی بزرگ را در حقوق و قوانین به دنبال داشته است و ما هم باید به این سمت برویم به ویژه آنکه ما از حیث داشتن نگاه‌ها، ادبیات و محتواهای اخلاقی در یک وضعیت سرآمد و پر غنا نسبت به جهان غرب قرار داریم.

وی یادآورشد: اگر این اخلاق عظیم و مواج و انسانی اسلام را در چارچوبی فقه پسند از یکطرف و رعایت چارچوب ها و اقتضاءات حقوقی و تقنینی از طرف دیگر به قانون تبدیل کنیم، انقلابی بزرگ را در قانونگذاری پی ریزی کرده ایم که البته این امر به کمیته هایی تخصصی و فقهی نیازمند است.

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در جهان عرب نیز نسبت به برخی از مقولات مهم از جمله اقتصاد اسلامی، فعالیت های بسیار چشم گیری انجام گرفته است، گفت: ما نیز باید با استفاده از ظرفیت‌های خود خصوصا اندیشمندان و حقوقدانان حوزه و دانشگاه در این عرصه‌ها، وارد شویم.
شیوه مطالعه فقهی نسبت به خانواده

وی همچنین با اشاره به تشکیل شورای فقهی در زمینه خانواده گفت: باید توجه داشت که در فضاهای کنونی، رسانه های مجازی و غیر مجازی به درون خانواده‌ها راه یافته اند و از خود عنصری همیشه حاضر در کانون خانواده ساخته اند؛ عنصری که چه بخواهیم و چه نخواهیم به خانواده فکر و نظم می‌دهد.

وی با تاکید بر این که باید با توجه به واقعیت‌های امروزی و نهادهایی که بر خانواده تاثیر می‌گذارد حرف بزنیم، گفت: نباید با فروبستن چشم به روی واقعیت ها معیار نگاه و نظرمان را 200 سال قبل قرار دهیم و در فضاهای انتزاعی و به صورتی خام حرف بزنیم در این صورت صرفا حرف هایی می زنیم که راه به عمل نمی برند. از این رو مطالعات در این حوزه باید بر شناخت تحولات جدید، رصد واقعیت ها و تکیه بر روش درست علمی و با رویکرد به نظریه پردازی اسلامی باشد.

خاطرنشان می شود: اولین کمیته فقه خانواده با حضور برخی اعضای شورای فقهی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی فعالیت خود را آغاز کرده است./916/د102/ع

ارسال نظرات