آیتالله ابطحی اصفهانی:
رابطه توحید و ولایت به هم پیوسته است
خبرگزاری رسا ـ آیت الله موحد ابطحی با بیان اینکه رابطه توحید و ولایت به هم پیوسته است، آموزههای اعتقادی را همانند ریشه درخت دانست و گفت: اعتقادات نقش بسیار ارزندهای در جهت گیریهای انسانی، اعمال و رفتار او در زندگی دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله سید محمد باقر موحد ابطحی اصفهانی، مصحح کتاب عوالم العلوم، در همایش علمی پژوهشی آموزههای رضوی در کتاب عوالم العلوم جلد 22، که امروز در دانشکده علوم و معارف دانشگاه علامه طباطبایی(ره) برگزار شد، آموزههای اعتقادی را همانند ریشه درخت دانست و گفت: اعتقادات نقش بسیار ارزندهای در جهت گیریهای انسانی، اعمال و رفتار او در زندگی دارد.
وی در ادامه با بیان این که اصل و اعتقادات در معارف توحیدی است، ابراز داشت: امامان در طول تاریخ همواره منادی توحید بودهاند و مردم را به راه توحید هدایت و نیازهای معنوی آنان را پاسخ میدادند.
آیت الله موحد ابطحی در بخش دیگر سخنان خود رابطه توحید و ولایت را بهم پیوسته برشمرد و ابراز داشت: در روایتی آمده است، زمانی که حضرت امام رضا(ع) از نیشاپور قصد سفر داشتند، به حاظران در بدرقه گفتند «کلمه توحید یعنی اقرار به الوهیت حضرت حق، حصار محکم من است، هر کس وارد این حصار شود از عذاب من ایمن خواهد بود».
مصحح کتاب عوالم العلوم درباره جایگاه امامت از نگاه امام رضا(ع)، گفت: مسأله امامت از تمامیت دین است و یکی از ابعاد تمامیت دین به مسأله امامت، رهبری دینی و اجتماعی امت اسلامی باز میگردد.
این پژوهشگر دینی، با بیان این که امامت عهد پیمان الهی است، خاطر نشان کرد: ظالمان شایسته عهد الهی نیستند، و هر ظالمی که تا روز قیامت رهبری کند، از نگاه امام رضا(ع) آن حکومت باطل است.
وی با بیان این که امام رضا(ع) در بحث و گفتوگو فردی سرآمد بودند، گفت: اوج حرکتهای علمی اسلامی در زمان حضور امام رضا(ع) بوده است.
آیت الله موحد ابطحی در باره هجرت امام رضا(ع) از مدینه تا مرو، اظهار داشت: هجرت امام رضا(ع) به سبب فشار دستگاه خلافت صورت گرفته است، در زمان هجرت امام رضا(ع) با حالتی ناراحت وارد مدینه شد و با حضرت محمد(ص) وداع کرد.
مصحح کتاب عوالم العلوم در ادامه بیان داشت: در طول هجرت امام رضا(ع) اتفاقات متعددی پیشهروی این حضرت قرار میگرفت که میتوان به ورود با شکوه امام به نیشاپور و استقبال بینظیر مردم از امام رضا(ع) اشاره داشت.
وی درباره هدف فراخوان امام رضا(ع) توسط مأمون، گفت: هدف اصلی مأمون تحت نظر داشتن امام رضا(ع) بود، زیرا امام رضا(ع) از لحاظ جایگاه در میان مردم، دارای موقعیت خوبی بودند.
این پژوهشگر دینی ادامه داد: هدف از واگذاری حکومت به امام رضا(ع) از سوی مأمون، آزمودن میزان حب امام رضا(ع) به اموال دنیایی بود./956/پ202/ی
ارسال نظرات