لبنان مدیون سوریه است
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، شبکه خبری یورونیوز در خصوص تحولات سوریه و تحولات ناشی از آن، با نجیب میقاتی، نخست وزیر موقت لبنان که کشورش سالهاست از بی ثباتی سیاسی و اقتصادی رنج می برد گفت و گو کرد.
نخست وزیر لبنان در پاسخ به این پرسش که لبنان همواره سعی کرده درگیر بحران سوریه نشود، اما واقعا تا چه اندازه در این زمینه موفق بوده است؟ گفت: به نظر من، لبنان کوشیده درگیر بحران سوریه نشود، به خصوص با توجه به تحولات اخیر در منطقه و به ویژه در سوریه، و این سیاستی درست و به سود دولت و مردم لبنان است. البته علیرغم این تمهیدات، لبنان به طور مستقیم و قابل توجه ای، تحت تاثیر رخدادهای سوریه قرار گرفته است.
به گفته وی؛ باید به این مساله توجه کرد که از منظر تاریخی و سوق الجیشی، تحولات در دو کشور سوریه و لبنان، مرتبط و موثر از یکدیگر هستند. امروز، جامعه لبنان نیز به دو بخش هوادار و مخالف بشاراسد تقسیم شده است، و به همین دلیل، من فکر می کنم که سیاست عدم مداخله در بحران سوریه، سیاست به جا و درستی است و می تواند لبنان را از عواقب رخدادهای منطقه محفوظ بدارد.
این سیاستمدار باسابقه لبنانی که کشورش این روزها با موج عظیمی از پناهجویان سوری روبرو است در ادامه گفت:
مساله پناهجویان، سیاسی نیست بلکه بشردوستانه است. شهروندان سوریه مانند برادران مردم لبنان هستند. آنها امروز به ما پناه آورده اند و ما باید به آنها کمک کنیم. تعداد بسیار زیادی از آنها به لبنان آمده اند. بر اساس ارقام سازمان های بین المللی نزدیک به 750 هزار سوری به عنوان پناهجو در لبنان اسم نویسی کرده اند و گفته می شود بیش از 300 هزار سوری نیز در لبنان هستند اما رسما در فهرست پناهجویان اسم نویسی نکرده اند. دولت لبنان حمایت از پناهجویان سوری را وظیفه خود می داند و از آن کوتاهی نخواهد کرد.
خبرنگار یورونیوز در ادامه از نخست وزیر لبنان پرسید: وقتی با مردم در بیروت حرف می زنیم بسیاری بر این باورند که حضور سوری ها بر مشکلات آنها افزوده است و بحران سوریه بر شانه های آنها سنگینی می کند.
نجیب میقاتی در این خصوص گفت: در دوران جنگ داخلی لبنان، سوریه مرزهایش را به روی ما گشود و سوری ها برای سالها از مردم لبنان پذیرای کردند. پس ما اکنون نمی توانیم آنها را نپذیریم. البته دولت برای کنترل میزان پناهجویان، تدابیر ویژه ای در نظر گرفته است و کنترل مرزی وجود دارد و شرایط پناهندگی نیز مشخص است. در نتیجه تمام سوری هایی که وارد لبنان می شوند باید به طور رسمی در فهرست های ویژه اسم نویسی کنند تا بتوان به نحو درست به آنها یاری رساند.
خبرنگار یورونیوز سپس سعی کرد دولت مردان سوریه را به پول شویی متهم کند. وی در این خصوص پرسید: گفته می شود که برخی از اعضای ارشد دولت سوریه مبالغ هنگفتی پول به بانک های لبنانی واریز کرده اند، اشخاصی که تحت تحریم های بین المللی قرار دارند. نظرتان چیست؟
نخست وزیر لبنان در پاسخ گفت: بانک های لبنان در این شرایط ویژه بسیار محتاطانه رفتار می کنند. آنها، تمام حساب های بانکی و سرمایه های وارد شده به لبنان را کنترل می کنند. در نتیجه فکر نمی کنم با توجه به این اقدامات، چنین سرمایه های هنگفتی وارد بانک های لبنان شده باشد.
خبرنگار یورونیوز سپس در خصوص وضعیت حزب الله از نخست وزیر لبنان پرسید: اتحادیه اروپا، شاخه نظامی حزب الله را در فهرست گروه های تروریستی قرار داده است، واکنش دولت لبنان به این تصمیم چیست؟
نجیب میقاتی در پاسخ گفت: ما از اتحادیه اروپا خواهیم خواست که در مورد این تصمیم تجدید نظر کند. البته همچنان منتظریم که اتحادیه اروپا، خود در این مسیر اقداماتی صورت دهد که معمولا شش ماه پس از تصمیم اولیه، اجرایی می شود.
وی سپس در انتها تاکید کرد که دولت لبنان همواره بر حل و فصل سیاسی رخدادهای سوریه تاکید داشته است./1415/1409/ح