۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۴
کد خبر: ۱۹۲۴۵۲
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛

نوآوری یکی از خلأهای پژوهش است

خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این‌که نوآوری یکی از خلأهای پژوهش است، گفت: در پژوهش باید از مطالب مفید و مرتبط استفاده و کار به صورت تخصصی انجام شود و نباید از هر مطلبی صرف این‌که مفید است، استفاده کرد.
حجت الاسلام حسين توسلي حجت الاسلام حسين توسلي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام حسین توسلی، رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پیش از ظهر امروز در نشست هم اندیشی اعضای هیأت علمی و پژوهشگران پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی که در سالن اجتماعات این پژوهشگاه برگزار شد، گفت: پژوهش مطلوب و ایده‏آل پژوهشی است که سراسر مسأله بوده و برای هر پاراگراف و خط خود دلیل علمی و تخصصی داشته باشد.
وی با بیان این‌که پرداختن به مسأله پژوهش در دنیای کنونی امری ضروری است، افزود: مبنای پژوهش بر روی مسأله استوار است، چون پژوهشگر در پژوهش در همه حال دغدغه تنقیح و رفع مسأله را دارد.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار داشت: یک پژوهشگر همیشه باید نسبت به مسائل عمقی پژوهش اهتمام بورزد و به ظواهر مسأله اکتفا نکند، چون پرداختن به ظاهر مسأله نمی‌تواند افراد را با پژوهش ارتباط دهد ولی اگر عمقی به مسأله نگاه شود در ارتباط افراد با پژوهش هم بسیار مؤثر خواهد بود.
حجت‌الاسلام توسلی مسأله محور بودن را از دیگر الزامات یک پژوهش خوب برشمرد و خاطرنشان کرد: اگر پژوهشی مسأله‌محور شد، ارزش فراوان پیدا می‌کند ولی اگر این پژوهش صرف جمع‌آوری و تألیف باشد از ارزش خاصی برخوردار نخواهد بود.
وی با بیان این‌که در پژوهش باید مبانی علمی و تخصصی نیز در نظر گرفته شود، تصریح کرد: در پژوهش باید از مطالب مفید و مرتبط استفاده و کار به صورت تخصصی انجام شود و نباید از هر مطلبی صرف این‌که مفید است، استفاده کرد.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به آفات پژوهش، بیان داشت: تزئینی بودن پژوهش یک نوع آفت است، چون پژوهش باید دارای محتوا و مفهوم باشد و مطلبی را به درستی و کامل به مخاطب ارائه دهد و الا تزئینی‌بودن پژوهش مشکلی را حل نمی‌کند.
وی ادامه داد: استفاده از مقدمات طولانی در پژوهش یکی دیگر از آفات پژوهشی است و محتوای پژوهش را دچار لطمه می‌کند و مخاطب با مطالعه این مقدمه طولانی با اصل مسأله و محور پژوهش فاصله می‌گیرد.
حجت الاسلام توسلی با بیان اینکه جمع‌آوری منابر نیز یکی از مواردی است که به پژوهش آفت وارد می‌کند، افزود: مسأله پژوهش موضوعی جزئی است و این‌گونه نیست که همه مباحث در آن به صورت کامل گردآوری شود.
وی در ادامه خلأهای موجود در عرصه پژوهش را مورد توجه قرار داد و گفت: یکی از مهم‌ترین خلأهای موجود در عرصه پژوهش نوآوری است که باید بیشتر مدنظر پژوهشگران قرار بگیرد، چون وقتی در پژوهشی از نوآوری استفاده شود، مخاطبان آن هم بیشتر می‌شوند و این نشان از این مطلب دارد که پژوهش عرصه‌ای برای حل مسائل است.
 رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این‌که رشد پژوهشی در پژوهشگران نیازمند استفاده از علوم و تکریم عالمان است، ابراز داشت: در فضای کنونی جامعه و حوزه‌های علمیه متأسفانه استفاده از علوم و تکریم عالمان ضعیف و سرد شده است.
وی در پایان تکریم علما و بزرگان را امری ضروری دانست و خاطرنشان کرد: عالمان و بزرگان دینی همیشه در خط مقدم جبهه فرهنگ قرار دارند و ما باید در همه حال آنها را تکریم و پشتیبانی کنیم./907/پ202/ن
ارسال نظرات