۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۸
کد خبر: ۱۹۲۵۳۰
با سخنرانی آیت‌الله خاتمی:

همایش زینب کبری اسوه حیات طیبه در قم برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ همایش زینب کبری‌(س) اسوه حیات طیبه به همت معاونت پژوهش مؤسسه آموزش عالی بنت الهدی قم برگزار شد.
وفات حضرت زينب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همایش زینب کبری‌(س) اسوه حیات طیبه با سخنرانی آیت‌الله سیداحمد خاتمی عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، پیش از ظهر امروز 26 آذرماه در حسینیه مؤسسه آموزش عالی بنت الهدی قم برگزار شد که طی آن امام جمعه موقت تهران به بررسی ابعاد شخصیتی حضرت زینب‌(س) پرداخت.

 

وی تحلیل و تبیین شخصیت حضرت زینب‌‌ کبری(س) را بدون دیدن ایشان در نهضت عاشورا امکان‌پذیر ندانست و گفت: تا روز قیامت نه مردان به مقام حضرت زینب‌(س) می‌رسند و نه زنان، حضرت زینب‌(س) نسخه بی‌بدیل و بی‌نظیر جهان هستی پس از معصومین‌(ع) است، اما می‌توان در راه آن حضرت حرکت کرد.

 

خطیب جمعه موقت تهران با بیان اینکه اگر بخواهیم در منطقه خود تأثیر گذار باشیم، کلامی دلنشین‌تر از کلام وحی نیست، متن درسی حضرت زینب‌(س) را تفسیر قرآن عنوان کرد و از طلاب علوم دینی به ویژه خواهران طلبه خواست که قرآن را در متن درس و منبرهای خود قرار دهند و روایات اهل بیت‌(ع) را برای مردم ذکر کنند.

 

در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام مهدی صفورایی، رییس مؤسسه آموزش عالی بنت‌الهدی به ارائه گزارشی از روند برگزاری این همایش پرداخت و از حیات علمی، حیات اخلاقی تربیتی، حیات معنوی، حیات اجتماعی سیاسی، حیات فردی و حضرت زینب‌(س) در متون ادبی به عنوان محورهای اصلی آن نام برد.

 

دبیر علمی همایش زینب کبری‌(س) اسوه حیات طیبه با بیان اینکه طلاب حوزه‌های علمیه خواهران در سطح بین‌الملل گستره مخاطبان این همایش را تشکیل می‌دادند، گفت: فراخوان همایش در داخل ایران نیز برای همه حوزه‌های علمیه خواهران که حدود 316 حوزه بود ارسال و از 34 حوزه مقاله دریافت شد.

 

وی اسوه حیات طیبه، رشد علمی پژوهشی طلاب و آشنایی با سیره، زندگانی و حیات حضرت زینب‌(س) به عنوان یک اسوه حیات طیبه را از اهداف برگزاری این همایش برشمرد و گفت: در مجموع 192 اثر از داخل و خارج ایران به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی دریافت شد که از این تعداد 19 اثر برگزیده و شایسته تقدیر شناخته شدند.

 

ارائه مقالات منتخب همایش زینب کبری‌(س) اسوه حیات طیبه بخش دیگری از این مراسم بود که در ابتدا سعیده اکبری، عضو انجمن علمی پژوهشی زبان و ادبیات فارسی مؤسسه آموزش عالی بنت الهدی به ارائه مقاله‌ای با عنوان «بررسی زبان‌شناسانه سخنان حضرت زینب‌(س) در ابعاد واژگانی، ادبی و عاطفی» پرداخت.

 

همچنین زهرا السالم از کشور عراق به ارائه مقاله خود با عنوان «السیدةالزینب‌(ع) المرأة المسلمة فی الصحوة الاسلامیة» به زبان عربی پرداخت که به تبیین تاریخ بیداری اسلامی و عوامل ظهور آن اختصاص داشت.

 

وی در سخنان کوتاهی به زبان فارسی با بیان اینکه برای هدایت بیداری اسلامی باید از قانوان الگوپذیری استفاده شود، گفت: بهترین الگو نهضت عاشورا به ویژه حضرت زینب‌(س) به سبب برخورداری از علم، بصیرت، صبر، استقامت و تأکید بر عنصر ولایت‌پذیری است.

 

در ابتدای این مراسم که جمع پرشوری از خواهران طلبه غیرایرانی جامعةالمصطفی در آن حضور داشتند، پرچم حرم مطهر حضرت زینب‌(س) که مدتها بر روی مضجع شریف امام علی(ع) و نیز بر روی قبر مطهر حضرت اباعبدالله الحسین‌(ع) بوده و سپس بر گنبد حرم مطهر آن بانوی صبر و استقامت قرار گرفته است، به دید عموم گذاشته شد./920/پ202/ی

ارسال نظرات