۰۴ دی ۱۳۹۲ - ۰۰:۵۴
کد خبر: ۱۹۳۱۶۰
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی خبر داد؛

سند تأمین زیرساخت های بقاع متبرکه در خراسان رضوی

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام گنابادی نژاد با اشاره به اهمیت امامزادگان و بقاع متبرکه، بر ضرورت بهره گیری از این ظرفیت های فرهنگی تأکید کرد و گفت: در این راستا، برای نخستین بار در کشور، سند تأمین زیرساخت های بقاع متبرکه با همکاری معاونت عمرانی استانداری، در شورای برنامه ریزی خراسان رضوی به تصویب رسید.
طرح مودت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی عصر روز سه شنبه در نشست خبری طرح مودت به تشریح جزئیات این طرح پرداخت.

 

وی با اشاره به اهمیت امامزادگان و بقاع متبرکه و نیز برگزاری نخستین همایش میقات الرضا در سال گذشته، گفت: ائمه اطهار(ع)، خورشیدهای هدایت و امامزادگان، ستارگانی هستند که ما را به این خورشید می رسانند.

 

حجت الاسلام گنابادی نژاد خاطرنشان کرد: بقاع متبرکه، اغلب فرزندان بلافصل ائمه اطهار(ع) و یا انسان های والامقامی هستند که زندگی شان بر مدار ارزش ها و سیره اهل بیت(ع) بوده است.

 

بیش از هر زمان دیگر نیازمند توجه ویژه به بقاع متبرکه هستیم

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند توجه ویژه به بقاع متبرکه هستیم خصوصا در مشهد با توجه به تهدیداتی که در حوزه زائر و زیارت وجود دارد؛ متاسفانه خواسته یا ناخواسته فرصت هایی را فرا روی زائر ایجاد می کنیم که انطباقی با زائر و زیارت ندارد یا از اساس با اهداف زیارت در تضاد است.

 

وی با بیان این که در برابر این هجمه ها، بیش از مواضع انکاری و سلبی، بهره گیری از فرصت حضور امامزادگان مؤثر است، افزود: این فرصت ها باعث می شود تا زائر آنچه در حرم با اشک و عشق کسب کرده را در بیرون حرم به رایگان از کف ندهد.

 

حجت الاسلام گنابادی نژاد با بیان این که مردم در طول تاریخ بیشترین نقش را در ساخت و ساز بقاع متبرکه داشته اند، تصریح کرد: طرح مودت به منظور شناسایی، اطلاع رسانی و جذب کمک های مردمی برای عمران امامزادگان وبقاع متبرکه برنامه ریزی شده است.

 

اجرای 254 طرح مودت در استان تا پایان سال جاری

وی ادامه داد: از آغاز سال تاکنون، 42 طرح در 42 امامزاده اجرا و در مجموع سه میلیارد ریال کمک نقدی در کنار هدایای غیرنقدی جمع آوری شده است.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با بیان این که 254 طرح دیگر در دهه فجر و هفته پایانی سال برگزار خواهد شد، افزود: دهه اخرماه صفر از ممتازترین فرصت ها به لحاظ توجه مردم به خراسان رضوی و نیز نیازهای معرفتی و معنوی خود است.

 

وی با بیان این که نه تنها عموم مردم بلکه بسیاری از نخبگان نیز مراجعات عارفانه ای به این آستان های مقدس دارند، افزود: مجموع نیازمندی های هر بقعه از سوی اداره اوقاف محل، شناسایی شده و طی مراسمی با حضور خیرین برای جلب کمک به اطلاع عموم می رسد.

 

حجت الاسلام گنابادی نژاد  با اشاره به وجود 200 بقعه متبرکه و امامزاده در استان، فاقد راه آسفالت و شبکه گاز، مخابرات، 150 بقعه فاقد برق و 140 بقعه نیز فاقد شبکه آبرسانی در استان، گفت: امسال برای نخستین بار در کشور، با همکاری معاونت عمرانی استانداری، سند تأمین زیرساخت های بقاع متبرکه تهیه و در شورای برنامه ریزی استان تصویب شده است.

 

وی، سهم کمک های دولتی را نسبت به کمک های مردمی ناچیز خواند و افزود: به طور متوسط، 40 درصد درآمد سالانه بقاع متبرکه صرف هزینه های عمرانی می شود.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی در پایان از رسانه ها خواست تا هر یک اطلاع رسانی اخبار مربوط به اجرای طرح مودت در یک یا چند بقعه متبرکه را به عنوان نذر خبری عهده دار شوند.

 

افزایش قابل ملاحظه کمک های مردمی با اجرای طرح مودت

در ادامه این نشست، حجت الاسلام تدینی، رییس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر با اشاره به افزایش قابل ملاحظه کمک های مردمی از زمان اجرای طرح مودت، گفت: در امامزاده محمد کاشمر، 300 میلیون رسال، در امامزاده سیدحمزه، 400میلیون ریال و در امامزاده سیدمرتضی بیست میلیون ریال کمک های مردمی جمع آوری شده است.

 

حجت الاسلام رحمانی، رییس اداره اوقاف وامور خیریه قوچان نیز یادآور شد: سال گذشته، 13 و سال جاری نیز چهار طرح مودت در بقاع متبرکه این شهرستان اجرا شده که طی آن 250 میلیون ریال کمک های مردمی جذب شده است.

 

لازم به ذکر است؛ طرح مودت، یک طرح ملی ویژه عمران و آبادانی امامزادگان وبقاع متبرکه است که به همت سازمان اوقاف وامور خیریه و با مشارکت خیرین و عموم مردم اجرا می شود./930/پ202/ب

ارسال نظرات