نخستین کنفرانس بینالمللی حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی به کار خود پایان داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نخستین کنفرانس بینالمللی حماسه سیاسی(با رویکری بر تحولات خاورمیانه) و حماسه اقتصادی(با رویکردی بر مدیریت و حسابداری) که دیروز و امروز بههمت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن و سازمان بسیج دانشجویی در سالن بصیرت مجتمع فرهنگی سیزدهم آبان تهران برگزار شد، عصر امروز جمعه بیست و پنجم بهمن ماه به کار خود پایان داد.
مراسم افتتاحیه این کنفرانس صبح امروز با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی آغاز شد، سپس کلیپ ویدئویی درباره حضرت ولیعصر(عج) پخش شد.
بر اساس این گزارش در مراسم افتتاحیه داوود منظور، رییس کمیته علمی نخستین کنفرانس بینالمللی حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، تأکید کرد: تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی در جشن سی و پنج سالگی انقلاب اسلامی مستلزم مشارکت همه آحاد کشور بهویژه جمع نخبگان، فرهیختگان و اندیشمندان کشور است.
وی گفت: شعارهای تعیین شده برای هرسال توسط رهبر معظم انقلاب چراغ راهی است که مسیر را برای هرسال روشن میکند و اولویتهایی را که کشور باید در جهت آنها در تحقق پیشرفت و عدالت اسلامی گام بردارد، تبیین میکند.
مشاور وزیر نیرو با اشاره به اینکه ابتکار نامگذاری سالها توسط رهبر معظم انقلاب در سال 1377 آغاز شد، افزود: تحقق همه جانبه این شعارها منحصر به همان سال نیست بلکه همانطور که ایشان فرمودند، تأکیدی بر آن شعار و مسیر در سال خاص است و در سالهای بعد میبایست همچنان تحقق پیدا کند.
منظور تحقق شعارهای تعیین شده برای هرسال توسط رهبر معظم انقلاب را به نوعی موجب بیمه شدن کشور در مقابل تهدیدهای بیرونی و فراهم شدن بستر حرکت شتابان کشور ارزیابی کرد و با اشاره به نامگذاری سال 1382 بهعنوان سال مبارزه با فساد توسط ایشان، اظهار داشت: تحقق یک اقتصاد سالم، پویا و شتابان مستلزم برخورد همه جانبه و در همه سطوح با فساد در کشور است.
اقتصاد مقاومتی مستلزم مشارکت مردمی است/خروج دولت و ورود مردم موجب مقاوم شدن اقتصاد میشود
مشاور وزیر نیرو اقتصاد مقاومتی را مستلزم توسعه مشارکت مردمی در اقتصاد دانست و با تأکید بر اینکه دولت باید اقتصاد را به مردم واگذار کند، گفت: خروج دولت و ورود مردم موجب مقاوم شدن اقتصاد میشود.
همچنین کوروش پرند، معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در مراسم افتتاحیه این کنفرانس گفت: یکی از مهمترین جنگهای نظام سلطه با کشور ما مصاف اقتصادی و به تنگنا بردن وضعیت معیشتی مردم است و رهبر معظم انقلاب با درک این هدف دراز مدت از چند سال قبل به طراحی یک روند رو به رشد اقتصادی پرداخته تا دشمن نتواند به محاسبات یک طرفهاش دلخوش کند.
حماسه اقتصادی نیازمند ورود هرچه قویتر مسؤولان و ملت در میدان مبارزه و عمل است
وی ادامه داد: از این لحاظ سال 1392 سال تکمیل این نهضت اقتصادی و تغییر وضعیت جاری است و این امر به شدت نیاز به شکل گریزی یک حرکت خارق العاده دارد که از آن به حماسه اقتصادی یاد میشود و نیازمند ورود هرچه قویتر مسؤولان و ملت در میدان مبارزه و عمل است.
حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی یک تز و راهبرد جدی برای ادامه روند امور کشور است
معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی را از نظر منطق و رویکرهای علوم سیاسی، یک تز و راهبرد جدی برای ادامه روند امور کشور دانست که باید برای مسؤولان جامعه و همه مردم مقدس شمرده شود.
وی افزود: این درحالی است که مفهوم حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی بهعنوان یک راهبرد کلان برای مدیریت امور کشور در راستای تحقق از پیش تعیین شده انتخاب نمود و آن را در نوع خود بهعنوان یک نقشه راه و مسیری مشخص برای روند امور جاری کشور قلمداد کرد.
خلق حماسههای بزرگ سیاسی و اقتصادی توطئههای شوم دشمنان را نقش برآب میکند
پرند ابراز داشت: ارائه این راهبرد و راهکار باید بیش از هر زمان دیگری جدی گرفته شود چرا که امروز جمهوری اسلامی ایران بیش از هر زمان دیگری نیازمند خلق حماسههای بزرگ سیاسی و اقتصادی است که از یک نظر موجب تعالی ملت بزرگ ایران شده و توطئههای شوم دشمنان را نقش برآب میکند، است.
براساس این گزارش سید باقر حکیم، از بستگان شهید آیتالله حکیم و از میهمانان و مدعو خارجی به نخستین کنفرانس بینالمللی حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی با بیان اینکه انقلاب اسلامی تأثیرات بسزایی در کشورهای همسایه بهویژه عراق داشت، افزود: یک هفته پس از انقلاب اسلامی، حرکتهای جهادی توسط حزب دعوه الاسلامی به رهبری شهید سید محمد باقر صدر در نجف آغاز شد.
وی برپایی حکومت شیعی در عراق را به برکت انقلاب اسلامی ارزیابی کرد و اظهار داشت: شیعیان برای نخستین بار در تاریخ از سال 2005 در عراق در حال حکومت هستند.
همچنین حمیدرضا مقدم فر، معاون فرهنگی اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه اگر هر حماسهای از جنس اقتصادی سیاسی بخواهد شکل بگیرد، به چهار مؤلفه اساسی نیازمند است، «داشتن رهبری بزرگ»، «آرمانهای بزرگ و نقشه راه مناسب»، «عزم جدی و اراده، شجاعت و دلیری و عمل بههنگام در شرایط سخت و دشوار» و «دشمن شناسی و دشن ستیزی» را بهعنوان الزامات تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی مطرح کرد و گفت: نبود یکی از این مؤلفهها، حماسه را دچار مشکل میکند.
وی تصریح کرد: شاید بزرگترین نعمتی که خداوند برای ارتقاء و ارتفاع ملت بزرگ ایران در طراز قدرت و منزلت جهانی به آنها داده است، وجود رهبری با عظمت و بیبدیل مانند رهبر معظم انقلاب است.
رهبری منطق وحی را با اقتضائات زمان و نیازهای امروز برای هدایت امت اسلامی ترکیب میکنند
مقدم فر ابراز داشت: آنچه امروز از راهبری رهبر معظم انقلاب فهم میشود، این است که ایشان منطق وحی را با اقتضائات زمان و نیازهای امروز برای هدایت امت اسلامی ترکیب میکنند و انطباق میدهند، حقایق آسمانی با واقعیات زمینی توسط ایشان پیوند میخورد و تبدیل به مؤلفههای عملی و عملیاتی میشود و استعدادها و ظرفیتها را شکوفا میکند.
مقدم فر تحریمها را یکی از موانع تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی دانست و ادامه داد: یکی دیگر از موانع تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، فاصله گرفتن از نقشه راه اصلی تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی مبنی بر تکیه بر ظرفیتهای درون و اطمینان نکردن به عهد و پیمان دشمن و توکل به خدا است که از تحریم بالاتر است.
محمد اسماعیل کوثری، نائب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مراسم افتتاحیه این کنفرانس اظهار داشت: در سال 1380 تا 1382 به نتایج خوبی در بحث آزمایشگاهی هستهای رسیدیم و توانستیم اورانیوم را غنی سازی کنیم و به دلیل اینکه عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی بودیم، به آنها اطلاع دادیم، دوسال فعالیت هستهای را تعلیق کردند و ما داوطلبانه پذیرفتیم، پس از روی کار آمدن دولت جدید دوباره کار آغاز شد تا جایی رسیدیم که آنها مانع تراشی کردند.
وی ادامه داد: در سال 2010 به آژانس بین المللی انرژی اتمی نامه دادیم که ما سوخت بیست درصد میخواهیم، در آن زمان 1756 کیلو اورانیوم 5/3 و پنج درصد تولید کرده بودیم، اعلام کردیم میخواهیم سوختش را عوض کنیم، آژانس به سه کشور روسیه، آلمان و فرانسه نامه نوشت و به آنها اعلام کرد که به ما سوخت بیست درصد بدهند، این کشورها با هم به توافق رسیدند که با شروطی این کار را انجام دهند.
نائب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: این سه کشور گفتند شما 1756 کیلو اورانیومی که غنی کردهاید را بدهید، تا ما هم سوخت بیست درصد به شما تحویل دهیم، ما گفتیم بر چه اساسی؟ ما عضو آژانس هستیم و قانون آن را هم بهطور دقیق عمل میکنیم، در نهایت قرارشد حداکثر 1200 کیلو از اورانیومی که غنی کرده بودیم را به آنها بدهیم، گفتند باید در استانبول ترکیه آن را تحویل بدهید، برزیل و ترکیه هم واسطه شدند.
کوثری ابراز داشت: بحثها ادامه پیدا کرد و به اینجا رسید که مسؤولان ما قبول کردند، رهبر معظم انقلاب وارد شدند و فرمودند اگر این مقدار اورانیوم را به استانبول بردید اما آنها سوخت بیست درصد را نیاوردند و نگذاشتند که اورانیوم را برگردانید چکار میکنید؟ اگر راست میگویند در ایران تحویل میدهیم، آنها هم سوخت بیست درصد را اینجا بیاورند.
وی گفت: آنها فهمیدند دستشان را خواندهایم و گفتند نمیدهیم، ما گفتیم بر چه اساسی؟ ما هم به این سوخت برای تولید دارو نیاز داشتیم، شهید علیمحمدی و شهید شهریاری گفتند ما میتوانیم سوخت بیست درصد را تولید کنیم، موقعی که با اطمینان گفتند میتوانیم، رهبر معظم انقلاب به تیم فرمودند به خارجیها بگویید دو ماه به شما فرصت میدهیم اگر آوردید، تعویض میکنیم اگر نیاوردید، خودمان تولید میکنیم.
کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی مطرح شده زیرا با تحریم و تهدید مواجه هستیم و در شرایطی نیستیم که بخواهیم از اقتصادی تعریف کنیم که میتواند در فضای باز رشد کند.
وی اصلاح قوانین از جمله قوانین پولی و بانکی را یکی از راهکارهای تحقق حماسه اقتصادی مطرح کرد و گفت: قوانین پولی و بانکی در خدمت اقتصاد کشور نیست.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی استفاده بیشتر از تولید داخلی و کاهش وابستگی به نفت را از دیگر راهکارهای تحقق حماسه اقتصادی دانست و گفت: اصلیترین سلاحی که دشمن علیه ما استفاده میکند، نفت است.
وی جدی گرفتن اجرای اصل 44 قانون اساسی را از دیگر راهکارهای تحقق حماسه اقتصادی مطرح کرد و ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی اصل 44 را ابلاغ کردند، مجلس قانون آن را نوشت اما در مرحله اجرا در بحث خصوصی سازی بسیار بد عمل کردیم.
جلالی ابراز داشت: تقویت شرکتهای دانش بنیان یکی دیگر از راهکارهای تحقق حماسه اقتصادی است؛ مجلس شورای اسلامی امسال حدود پانصد میلیارد تومان به این شرکتها اختصاص داد که میتواند بسیار مؤثر باشد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی آگاه سازی جامعه را از دیگر راهکارهای تحقق حماسه اقتصادی مطرح کرد.
در این کنفرانس دو روزه کارگاههای علمی با موضوعات مرتبط با حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه برگزار شد./956/پ202/ج