۰۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۹
کد خبر: ۱۹۸۸۴۴
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی:

مذاکرات هسته ای نقطۀ اقتدار ایران در صحنۀ جهانی است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام ابوترابی فرد با تأکید بر این که باید با دیدی منصفانه و به دور از نگاه های سیاسی به مسائل مهم کشور نگاه کنیم، گفت: مذاکرات هسته ای با نگاه منصفانه از نقاط اقتدار جمهوری اسلامی ایران در صحنۀ جهانی است.
حجت الاسلام ابوترابي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رییس مجلس شورای اسلامی شامگاه هشتم اسفندماه در نشست بزم اندیشه که در مؤسسه خدمات مشاوره ای، جوانان و پژوهش های اجتماعی آسان قدس رضوی با موضع بررسی مذاکرات هسته ای برگزار شد، به بیان اطلاعاتی پیرامون مذاکرات هسته ای و نکات و بایسته هایی که در پیرامون این مذاکرات باید رعایت شود پرداخت.

حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان این که مذاکره پیرامون موضوعات هسته ای کشور از سوی آمریکا و طرف غربی ها ارائه شده بود، گفت: رهبر معظم انقلاب در همان روزهای نخست رویکرد نظام نسبت به این مذاکرات را تعیین کرده و فرمودند با وجود این که به این مذاکرت خوش بین نیستم اما آن را در چهارچوب مشخص نظام و رعایت خطوط قرمز منع نمی کنم.

حل مشکلات را به مذاکرات گره نزنیم

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به پیام ها و پیامدهای این موضع گیری رهبر معظم انقلاب اشاره و خاطرنشان کرد: مهم ترین پیام این بیانات رهبری که رویکرد نظام نیز محسوب می شود این است که ما نباید برون رفت از مشکلات را به این مذاکرت گره بزنیم، ما مشکلات و چالش ها را می شناسیم و برای حل آن ها باید نگاهمان به درون نظام و ظرفیت های ملی و بومی باشد و در این میان اگر نگاهی به خارج داریم، نگاهمان نه به قدرت های جهانی بلکه به جامعه جهانی برای بهره برداری در یک تعامل است.

وی به بیان دیگر پیام های این موضع گیری رهبری پرداخت و اظهار کرد: ملّت هم باید توجه داشته باشد که مبادا سرنوشت خود و اقدار سیاسی خود را به این مذاکرات گره بزند؛ طرف غربی هم نیز باید رفتار خودش را اصلاح کند و به رفتارهایی که موجب اعتماد می شود روی بیاورد نه رفتارهایی که ثمره آن بی اعتمادی است.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که نسبت به مذاکرات هسته ای دیدگاه های متفاوتی وجود دارد، تصریح کرد: عده ای این مذاکرات را نقطۀ پرش و اقتدار کشور می دانند و عده ای به خلاف این موضوع معتقدند و به آن انتقاد می کنند.

مذاکرات هسته ای، نقطه اقتدار ایران

حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان این که در تحلیل مسائل کشور گاهی از عینک خاص سیاسی که به دور از انصاف است استفاده می کنیم، گفت: اگر با انصاف به این مذاکرات نگاه کنیم، این مذاکرات یکی از نقاط اقتدار جمهوری اسلامی ایران در صحنۀ جهانی است با این وجود این امکان وجود داشته و دارد که ما از موضع قدرت بالاتری در این مذاکرات شرکت کنیم، به عبارتی اگر عده ای با نگاه متفاوت در این مذاکرات شرکت می کردند چه بسا ایران از موضع قدرت بالاتر و یا از موضع ضعف بیشتری در این گفت و گوها وارد می شد.

امام جمعه موقت قزوین ادامه داد: این مذاکرات موفقیتی برای ایران است که این موفقیت را می توان در سخنان و موضع گیری های سران رژیم صهیونیستی، کارشناسان و مسئولین اسبق آمریکا، سران حزب الله لبنان و غیره مشاهده کرد؛ در داخل نیز از میان رجال سیاسی کشور و صاحب نظران در این حوزه انتقادی وجود ندارد و اغلب نقد ها از طرف حوزه های دانشگاهی و علمی کشور است.

وی در ادامه به آنچه در توافق نامه و مذاکرات هسته ای به وقوع پیوسته و به گفته وی موفقیتی برای ایران محسوب می شود پرداخت و اظهار کرد: در گذشته زمانی که ایران تنها اورانیوم زیر پنج درصد در اختیار داشت، غرب پرونده هسته ای ایران را به شورای امنیت ارجاع داد اما امروز دو طرف به یک اقدام مشترک رسیده اند که طی آن ایران در این شش ماه متعهد می شود میزان اورنیوم 20 درصد لازم برای راکتور هسته ای تهران را به صفحه سوخت هسته ای تبدیل و مابقی اورانیوم 20 درصد را به زیر 20 درصد تقلیل دهد؛ در این میان باید این نکته را مد نظر قرار داد که این موضوع یک تصمیم جدید برای ایران نیست بلکه این جزو سیاست ها و راهبردهای نظام است چرا که ما به اورانیوم 20 درصد به جز برای راکتور هسته ای تهران نیازی نداشته و قصد حرکت به سمت ساخت سلاح هسته ای را نیز نداریم.

غرب و جامعه جهانی، فعالیت های هسته ای ایران را به رسمیت شناختند

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موضوع مورد توافق و تعهد دیگر ایران این است که در این شش ماه فعالیت هایش در سایت های هسته ای را از آنچه تا الآن هست، افزایش ندهد؛ به عبارتی غرب که مدتی قبل تأکید می کرد ایران باید تمام فعالیت های هسته ای اش را متوقف کند اکنون اذعان می کند فعالیت های هسته ای شما تا این مرحله که پیشرفت کرده است، مورد تأیید ما است و این موضوعی است که جامعه جهانی نیز به آن و به موفقیت و پیروزی ایران پی برده است.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در این میان دولت کاره ای نیست و تنها افرادی از دولت در آن جا گفت و گو می کنند، بلکه در این مرحله قدرت و عقبه نظام است که کار را پیش می برد.

حجت الاسلام ابوترابی فرد خاطرنشان کرد: در مقابل غرب نیز فعالیت های هسته ای ایران را به رسمیت شناخت، بخشی از تحریم ها را برداشت، مقداری از منابع ما در خارج از کشور را آزاد کرد و تعهد داد در این شش ماه تحریم جدیدی را اعمال نکند.

وی تصریح کرد: در این میان این غرب است که به بن بست رسیده و برای برون رفت از چالش هسته ای هیچ راهی جز مذاکره و رسیدن به یک توافق با ایران ندارد و این مهم تنها به دلیل پایداری و مدیریت شخص رهبری به وجود آمده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در رابطه با بخش محرمانه توافق نامه هسته ای و این که چه افرادی از آن اطلاع دارند، گفت: چهار چوب کلی توافق نامه هسته ای و بخش محرمانه آن همانی است که منتشر شده است و در این میان تنها شورای امنیت ملی از آن اطلاع دارد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با موضع گیری مجلس در برابر برخی از موضع گیری های انفعالی دستگاه دیپلماسی، گفت: دستگاه دیپلماسی نباید احساس کند که مورد حمایت نیست، در واقع در مذاکرت دستگاه دیپلماسی یک طرف میز نظام جمهوری اسلامی قرار دارد و نباید احساس ضعف کند، البته در چهار چوب های اصول نظام نیز باید نقدهایی صورت بگیرد./9312/پ202/ع

ارسال نظرات