زوج های جوان صبر در برابر سختی ها را تمرین کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام حسین حائری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی شامگاه 15 اسفندماه در شب میلاد حضرت زینب(س) در حرم مطهر علی بن موسی الرضا(ع) به تبیین و تشریح معنا و دستاوردهای صبر و مقاومت در زندگی پرداخت.
حجت الاسلام حائری با بیان این که هدایت جزو بالاترین نعمت های الهی است، تصریح کرد: خدای متعال برای این که نعمت هایش را بر بندگانش تکمیل کند انسان هایی را در سطح انبیاء و جانشینان آن ها برگزید که این انسان ها در طول زندگانی خود حق را از باطل تشخیص دادند، در راه حق ایستادگی کردند، حقیقت را برای مردم آشکار ساختند و مردم را به سوی پروردگار راهنمایی کردند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی ادامه داد: یکی از این شخصیت های کم نظیر حضرت زینب(س) است که این وظیفه را در زمانی که مردم در سخت ترین شرایط قرار داشتند، انجام داد؛ بنی امیه به دلیل دشمنی و کینه ای که با اهل بیت(ع) داشتند با سوء استفاده از غفلت مردم به ناحق بر مدیریت جامعه حاکم شدند و مردم را به زشتی و دوری از دین و دیانت تشویق کردند و این عمل در زمان معاویه با نیرنگ وفریب و در زمان یزید به صورت آشکارا صورت می گرفت، در این میان یزید آشکارا دین و وحی و قرآن را منکر می شد و مردم را به فساد و خوشگذرانی دعوت می کرد و زمانی که امام حسین(ع) در برابر این فساد ایستادگی کرد، رذالت را تا شهادت ایشان پیش برد.
وی با تأکید بر این که صبر و استقامت یکی از معیارهای اولیاء الهی است، عنوان کرد: صبر و استقامت یکی از مهم ترین رموز موفقیت انسان و جامعه است و خداوند نیز تأکید فراوانی بر روی صبر و صابران دارد لذا دعوت به صبر را نباید صرفاً به عنوان یک دستور اخلاقی ساده مد نظر قرار داد.
حجت الاسلام حائری به تشریح معنای صبر و استقامت پرداخت و اظهار کرد: عده ای معنای درستی از صبر و استقامت ندارند؛ آن ها گمان می کنند صبر و استقامت به معنای سازش، تحمل و سکوت در برابر ظلم و ظالم است در حالیکه صبر معنایی خلاف این دارد.
سخنران حرم رضوی افزود: صبر نه تنها به معنای کوتاه آمدن در برابر ظالم نیست بلکه به معنای ایستادگی در برابر ظلم و ظالم و مبارزه با آن است.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی به بیان معنای صبر از دیدگاه امام صادق(ع) پرداخت و ابراز کرد: ایشان صبر را در سه موضوع معنا می کنند؛ صبر در برابر شیرینی و لذت های زودگذر گناه، صبر در برابر زحمات عبادت و صبر در برابر ناملایمت های روزگار.
وی خاطرنشان ساخت: گناه آغازی شیرین و لذت بخش ولی عاقبتی تلخ دارد که باید با صبر و استقامت از آلوده شدن به آن خود داری کرد؛ عبادت نیز آغازی دشوار و سخت اما پایایی لذت بخش و شیرین دارد، عبادت و روزه گرفتن، بیدار شدن از خواب برای نماز صبح، پرداخت ذکات و غیره دشوار و سخت است اما باید در برابر آن صبر کرد و به بهانه های کودکانه عبادت را ترک نکرد.
حجت الاسلام حائری به تشریح و تبیین صبر در برابر ناملایمت ها و سختی های روزگار پرداخت و اظهار کرد: صبر در برابر ناملایمت های روزگار که معنای استقامت در مبارزه نیز است جزو عالی ترین مقام های معنوی انسان محسوب می شود.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی با بیان این که سختی های روزگار عواقب دشواری چون جنگ و اسارت و سایر دشواری ها را به دنبال دارد، ابراز کرد: اکثر پیروزمندان انسان های صابری هستند که در این راه مبارزه و استقامت می کنند و در نهایت افتخاری را به دست می آورند.
وی با اشاره به این که پدیده طلاق به ویژه در بین جوانان یکی از مهم ترین مشکلاتی است که دامن جامعه و خانواده ها را گرفته است، گفت: یکی از مهم ترین عوامل طلاق این است که جوانان ما صبر کردن را تمرین نکرده اند و در برابر مشکلات و سختی ها استقامت ندارند از این رو زمانی که با کوچکترین مانع و سختی در زندگی مواجه می شوند، به جای صبر و استقامت به پاک کرن صورت مسئله می پردازند، اقدامی که خودش در نهایت به ایجاد مشکلات دیگر منجر می شود.
سخنران حرم رضوی با تأکید بر این که صبر یکی از مهمترین نشانه های شخصیت انسان است، گفت: طبق آیات قرآن انسان مؤمن باید همواره دو ویژگی و صفت صابر و شکور را با خود داشته باشد، به عبارتی یا باید در حال شکرگذاری بسیار باشد و یا در حال صبر و استقامت کردن در غیر این صورت مؤمن نیست.
حجت الاسلام حائری افزود: انسان یا در حال استفاده و بهره برداری از نعمت های بی کران الهی است که در این صورت باید شکر فراوان آن را به جا بیاورد، در واقع بیش از 90 درصد مردم در این وضعیت قرار دارند اما قدر این نعمت ها را نمی دانند و از آن غافل هستند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی ادامه داد: دسته ای دیگر از مردم نیز ممکن است در مراحلی از زندگیشان سختی ها و مشکلاتی پیش آید که باید در این زمان صبر و استقامت پیشه کنند.
وی با بیان این که اولیاء الله این دو ویژگی را در خود نهادینه کرده بودند، گفت: در این میان حضرت زینب(س) گوی سبقت را از دیگران ربود، ایشان در حالیکه تمام مشکلات و ناملایمتی های روزگار بر وی هجوم آورده بود، استقامت و پایداری کرد؛ برخورد عزّت مند ایشان در برابر دشمن و مدیریت بی نظیر این بانوی بزرگوار ایشان را به الگوی بزرگ تاریخ تبدیل کرده است که جوانان و مردم ما باید شیوۀ زندگی و درس استقامت را از ایشان فرا بگیرند.
حجت الاسلام حائری با تأکید بر این که شیرینی پیروزی در کنار تلخی صبر قرار دارد، اظهار کرد: هرگاه مردم در مشکلات و سختی ها از خود ایستادگی به خرج دادند، میوۀ شیرین این ایستادگی را نیز برداشت کردند؛ مردم ما هشت سال در برابر زورگویی های صدام و دشمنان ایستادگی کردند و جنگ را با جان و مالشان و با شهید شدن و به اسارت رفتن فرزندانشان مدیریت کردند و در نهایت نیز میوۀ این ایستادگی را چیدند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی ادامه داد: اگر امروز امنیت در جامعه حاکم است و دشمن با وجود تهدیدها و اظهارتش جرأت و توانایی حمله به ایران را ندارد، به برکت ایستادگی و صبری است که در هشت سال دفاع مقدس انجام دادیم و ثمره و میوۀ شیرین این ایستادگی تا قرن های متوالی وجود خواهد داشت./9312/