۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۳
کد خبر: ۲۰۱۱۹۷
مشاور وزیر آموزش و پرورش:

تعامل حوزه علمیه و آموزش و پرورش بسترساز تعالی فرهنگی در کشور است

خبرگزاری رسا ـ دبیر ستاد همکاری‌های حوزه‌های علمیه وآموزش و پرورش به رسالت مهم حوزه علمیه در تحقق تحول بنیادین در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: تعامل حوزه و آموزش و پرورش بستری برای رشد و توسعه فرهنگی در جامعه اسلامی را فراهم می کند.
حجت ملکي، مشاور وزير آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در رشت، حجت الاسلام مجتبی ملکی، دبیر ستاد همکاری‌های حوزه‌های علمیه وآموزش و پرورش، بعد از ظهر امروز در نشست کارگروه های تخصصی کمیته همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش منطقه یک کشور در رشت، موضوع فرهنگ را از مسائل زیربنای و شاخصه اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دانست و خاطرنشان کرد: توجه ویژه رهبر انقلاب اسلامی به حوزه فرهنگی نشان از اهمیت این مسأله دارد.

 

وی با بیان این که دشمنان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز اصول دینی و فرهنگی ما را هدف گرفته است، افزود: تضعیف ارزش های دینی هدف اصلی دشمنان در تقابل با نظام اسلامی است.

 

مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این که آموزش و پرورش نقش بسیار مهمی در تربیت و پرورش دینی دانش آموزان و آینده سازان این کشور بر عهده دارد، تصریح کرد: تعلیم و تربیت در نظام اسلامی بر مبانی معنویت و اصول دینی است که همواره مورد توجه بوده است.

 

حجت الاسلام ملکی با بیان این که علم آموزی باید همراه با ترویج اخلاق و معنویت باشد، خاطرنشان کرد: همراهی علم و اخلاق می تواند تعالی بخش باشد و تعلیم و تربیت در دوران کودکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ از این رو باید اصول دینی و ارزش ها و آرمان های انقلاب از همان دوران کودکی در مدارس در دانش آموزان نهادینه شود.

 

مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این که امروز شاهد ترویج سبک زندگی و فرهنگ غربی در جامعه و خانواده هستیم، ادامه داد: متأسفانه شیوه زندگی غربی بخش مهمی از جامعه ما را درگیر خود کرده است.

 

وی با بیان این که دشمنان اسلام و انقلاب امروز سرمایه گذاری گسترده ای را برای از بردن هویت دینی و اصول اخلاقی جامعه جوان ما به کار گرفته اند، خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری هدفمند دشمنان در حال حاضر بین سنین شش تا 18 سال دنبال می شود که دستگاه تعلیم و تربیت می تواند با برنامه ریزی مدون و مشخصی اثرگذاری مناسبی بر این گروه سنی داشته باشند.

 

حجت الاسلام ملکی با بیان این که آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد اثرگذار در نظام اسلامی رسالت فرهنگی خطیری را بر عهده دارد، ادامه داد: بسیاری از مبانی فرهنگ دینی و انقلابی ما باید از سوی دستگاه تعلیم و تربیت از همان دوران کودکی در میان دانش آموزان ترویج شود.

 

وی در ادامه سخنان خود به سیاست های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه اقتصادی و فرهنگی اشاره کرد و با بیان این که آموزش و پرورش رسالت سنگینی در تحقق مباحث فرهنگی در کشور عهده دار است، افزود: تحقق مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگی یکی برنامه های مهم آموزش و پرورش است.

 

دبیر ستاد همکاری‌های حوزه‌های علمیه وآموزش و پرورش با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهانی گفت: اصل پشتوانه اقتصاد، فرهنگ صحیح است و فرهنگ مانند چتری است که همه ابعاد اجتماعی، ‌سیاسی، عبادی، اخلاقی و همه ابعاد زندگی انسان را پوشش می‌دهد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به رسالت مهم حوزه علمیه در تحقق تحول بنیادین در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: تعامل حوزه و آموزش و پرورش بستری برای رشد و توسعه فرهنگی در جامعه اسلامی را فراهم می کند.

 

حجت الاسلام ملکی با اشاره به این که ترویج اخلاق و معنویت در کنار علم آموزی رویکرد اصلی آموزش و پرورش است، گفت: در شرایطی که هر روزه شاهد هجمه های گسترده فرهنگی از سوی دشمنان علیه مبانی دینی خود هستیم گسترش معنویت و اخلاق در جامعه ضروری است.

 

وی با بیان این که فعالیت های تربیتی در مدارس باید با رویکرد دینی دنبال شود، خاطرنشان کرد: دانش آموزان امانت های خانواده ها در آموزش و پرورش هستند که باید در حفظ وپرورش این امانت ها از همه ظرفیت های تربیتی و دینی بهره گیریم.

 

حجت الاسلام ملکی در بخش دیگری از سخنان خود تقویت تعامل و همکاری آموزش و پرورش و حوزه علمیه را فرصتی برای تحقق اهداف دستگاه تعلیم و تربیت دانست و تصریح کرد: حوزه های علمیه به عنوان سرچشمه جوشان و زلال نیازهای اولیه دینی نقش بسیار اثرگذاری در تقویت اصول و مبانی دینی در آموزش و پرورش ایفا می کنند.

 

مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان این که در فرهنگ تربیت دینی هدایت گر اصلی خداوند است، و انبیاء و اولیای الهی راهنمایان این مسیر هستند، خاطرنشان کرد: محتوای این هدایت نیز حق است که برای هدایت‌شونده که خلیفه‌‌الله است، صورت می‌گیرد.

 

وی با تأکید بر این که مبانی فکری اسلامی را باید از متخصصان دین که در حال حاضر علما و اندیشمندان حوزه علمیه هستند بیاموزیم، خاطرنشان کرد: تعامل و همکاری حوزه و آموزش وپرورش زمینه ای برای تعالی فرهنگی فراهم می کند.

 

حجت الاسلام ملکی حضور روحانیت در مدارس را بسیار حائز اهمیت خواند و با بیان این که با این حضور ارتباط آنها با حوزه نیز ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: این حضور ارزشمند به معنای نشر ارزش های دینی در مدارس است./950/پ202/س

ارسال نظرات