عرضه کتاب «بانکداری اسلامی» اثر آیتالله فیاض در نمایشگاه کتاب تهران
محمد علی فیاض، مدیر غرفه انتشارات دفتر آیتالله فیاض در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، از عرضه کتاب «بانکداری اسلامی» اثر آیتالله فیاض خبرداد و گفت: ایشان در پاسخ به پرسش یکی از مقلدان خود که کارمند شیعی یکی از بانکهای عربستان بوده، پس از انجام تحقیقات لازم، کتابی با عنوان «البنوک» را منتشر کردند که خوشبختانه هماینک ترجم فارسی آن با عنوان «بانکداری اسلامی» چاپ و منتشر شده است.
وی افزود: این کتاب باردیگر به جهانیان ثابت میکند که اسلام وامدار عصر و زمان خاصی نیست و پویایی علوم الهی و عالمان حقیقی آن نقشه راه را تا همیشه برای پیروان خویش مشخص میسازد.
مدیر غرفه انتشارات دفتر آیتالله فیاض اظهار داشت: آیتالله فیاض در این کتاب با تأکید بر نقش بانکها بهعنوان مهمترین و بزرگترین مؤسسات مالی در جهان، اثرگذاری آنها در حمایت از بازارهای اقتصادی و فعالیتهای تجاری و خدمات گستردهای که به مشتریان خود عرضه میکنند، بهدنبال اصلاح بخشی از خدماتی است که برخلاف شرع مقدس و ربا محسوب میشود.
فیاض ادامه داد: برای نمونه از نظر ایشان قراردادن وجه توسط مردم در بانکها یک قرض ربوی است و نمیتوان از آن بهعنوان «سپردن ودیعه» یاد کرد؛ بنابراین ایشان با ارائه شش راه حل مستقل با عناوین عقد مضاربه، عقد مشارکت، عقد مرابحه، عقد وکالت، عقد سلم، فروش پول نقدی معین و مشخص به مثل و بهصورت کلی در ذمه و مانند آن، راه حلهای فقهیشان را برای حل این مسأله مطرح میکنند.
وی ابراز داشت: این کتاب که توسط یکی از مراجع بلند پایه حوزه علمیه نجف اشرف نگاشته شده است، میتواند محل بحثهای گوناگون اقتصادی میان اقتصاد دانان و حوزویان کاردان شود و در نتیجه میتوان شاهد ارائه راهکارهای جامع علمی برای طراحی و ایجاد بانکهایی عاری از هرگونه ربا بود.
فیاض اظهار داشت: کتابخانه موبایل برای دو سیستم عامل آندروید و ios چهل و هشت جلد از تألیفات ایشان در پایگاه الکترونیکی www.alfayadh.org قابل دسترسی است.
لازم به ذکر است، آیتالله شیخ محمد اسحاق فیاض از مراجع حوزه علمیه نجف اشرف است که پس از استادش آیتالله خویی کرسی تدریس دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه نجف را به عهده گرفته و در طول سالهای دشواری که بر عراق و حوزه علمیه گذشت، هرگز کرسی تدریس را رها نکرده و تا به امروز شاگردان زیادی تربیت نموده است./956/ت302/ع