معاون پژوهشی حوزه:
باید از ظرفیتهای حوزه استفاده کرد
خبرگزاری رسا ـ معاون پژوهشی حوزههای علمیه با اشاره به حلقههای عرصه دانش گفت: تولید دانش، نشر دانش و معرفت و عمل به تولید دانش سه حلقه اساسی عرصه دانش است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سیدعلی عماد معاون پژوهشی حوزههای علمیه صبح امروز در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره علامه حلی که در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه برگزار شد، با اشاره به حلقههای عرصه دانش گفت: تولید دانش، نشر دانش و معرفت و عمل به تولید دانش سه حلقه اساسی عرصه دانش است.
حجتالاسلام عماد آیات و روایات را سرشار از علوم و معارف دانست و تصریح کرد: آنچه امروز بشر با آزمون و خطا به آن دست یافته است، در متن گزارههای دینی به سهولت یافت میشود.
معاون پژوهشی حوزههای علمیه با اشاره به اهمیت زکات علوم افزود: هیچ چیز به اندازه نشر علوم نمیتواند به عنوان زکات علم و دانش محسوب شود، زیرا علم فریادگر عمل است که اگر پاسخ داده شود سود و منفعت دارد و اگر بیپاسخ بماند ضرر است.
حجتالاسلام عماد در ادامه افزود: رهبر معظم انقلاب درباره ارزیابی دستگاهها و مراکز علمی میفرماید :امروزه در دنیا رتبه دانشگاههای جهان و مقام آنها بر اساس پژوهش و تولید علم سنجیده میشود و این مسئله نشانگر اهمیت بالای پژوهش است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه با اشاره به استفاده از ظرفیت حوزه، تأکید کرد: در حوزههای علمیه دانشمندان، فرهیختگان و طلاب و فضلای زیادی وجود دارد که از ظرفیت آنها استفاده نمیشود، بنابراین وظیفه داریم تولیدات علمی حوزه را با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب بالا ببریم.
وی با اشاره به دیدار علما و مراتی دانش از منظر امام علی(ع)، افزود: دیدار علما و دانشمندان پا، سلامت همت، ورع و پرهیزکاری حکمت، نجات و رستگاری قرارگاه، عافیت جلودار، وفا مرکب، نرمش سخن اسلحه، رضا شمشیر، مدارا کمان، گفتگوی با علما لشکر، ادب ثروت، دوری از گناهان پسانداز، احسان و نیکی توشه، سازگاری آشامیدنی، هدایت رهبر و رهنما و دوستی نیکان رفیق او است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه در ادامه با اشاره به آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره علامه حلی، یادآور شد: تعداد آثار ارسال شده به ششمین جشنواره علامه حلی کمتر از ظرفیت حوزههای علمیه است و مدیران مدارس باید با تدبیر، میزان پژوهش در مدارس را افزایش داده و موجبات برطرف شدن این نقیصه را فراهم کنند.
حجتالاسلام عماد در پایان با اشاره به روایتی از امام علی(ع) خاطرنشان کرد: دانش فضیلتهای فراوانی دارد که رأس دانش تواضع، چشم آن برائت از حسد، گوش آن درست فهمیدن، زبان آن صداقت، حافظه آن جستجوی بیپایان، قلب آن حسن نیت و است./922/پ202/ع
ارسال نظرات