۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۲
کد خبر: ۲۱۱۱۴۲
مدیر حوزه علمیه شهرکرد:

ماه رمضان فرصت مغتنمی برای تجدید نظر کردن در سبک زندگی است

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه شهرکرد، ماه رمضان را فرصتی مغتنمی برای تجدید نظر کردن در شیوه و سبک زندگی دانست و گفت: تقید به باید و نبایدهای دینی از لحاظ رفتاری، اعتقادی که دارای جنبه‌های فردی و اجتماعی است، بسیاری از عادت‌های نادرست زندگی روزمره را از بین می‌برد.
حجت الاسلام فاطمي ، مدير حوزه علميه شهرکرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام سیدابوالحسن فاطمی، مدیر حوزه علمیه شهرکرد، صبح امروز در کلاس اخلاق مدیران شهرستان شهرکرد که در سالن اجتماعات فرمانداری این شهر برگزار شد، با تبریک حلول ماه مبارک رمضان، با اشاره به عظمت معنوی ماه مبارک رمضان در ایجاد تحول اساسی در درون فرد، اظهار داشت: باید تلاش کنیم در ماه مبارک رمضان خود را در مسیر مهمانی خدا قرار دهیم و مقدمات حضور خود را در این مهمانی فراهم سازیم.

 

وی با اشاره به این که خودشناسی در کنار داشتن تقوای الهی نخستین گام برای درک هرچه بیشتر معنویت جاری در این ماه الهی است، اضافه کرد: رمضان سرور تمامی ماه‌ها است تا جایی‌که اشخاصی که اهل سیر و سلوک هستند رمضان را آغاز سال معنوی خود می‌دانند.


حجت‌الاسلام فاطمی، ماه رمضان را فرصتی مغتنمی برای تجدید نظر کردن در شیوه و سبک زندگی دانست و افزود: تقید به باید و نبایدهای دینی از لحاظ رفتاری، اعتقادی که دارای جنبه‌های فردی و اجتماعی است بسیاری از عادت‌های نادرست زندگی روزمره را از بین می‌برد.

 

این مقام مسئول  گفت: آمادگی ورود به مهمانی الهی، شناخت فلسفه روزه‌داری و نقش روزه در حیات مادی و معنوی انسان، شناخت آداب مهمانی خداوند و انجام حلال‌ها و پرهیز از محرمات الهی از مؤلفه‌های ارزشمند برای احیای فرهنگ ماه مبارک رمضان است.


این مدرس حوزه و دانشگاه در ادامه به تشریح دعای روز نخست ماه مبارک رمضان پرداخت و با اشاره به فراز «الّلهم اجعَل صِیامی فیه صِیامَ الصّائمین» از این دعا، گفت: ماه رمضان، ماه مهمانی خدا است و انسان در نخستین روز مهمانی، خواسته‌های زیاد و گوناگونی دارد و این خواسته‌ها متناسب با سعه وجودی او است؛ نخستین درخواست انسان روزه‌دار این است که روزه او روزه روزه‌داران باشد،

 

وی بابیان این که روزه مراحل گوناگونی دارد، گفت: از روزه عام که نخوردن و نیاشامیدن است تا روزه خاص که روزه اعضاء و جوارح است و نهایت روزه اخص یا خاص الخاص که توجه تام به خدا است.


مدیر حوزه علمیه شهرکرد افزود: بهترین روزه روزه‌دار آن است که روزه‌اش مخصوص خدا باشد و غیر از خدا هیچ چیز در دلش جای نگیرد؛ پس در ابتدای مهمانی از خدا می‌خواهیم که روزه ما را روزه اخص قرار دهد، روزه‌ای که نه تنها نخوریم و نیاشامیم و گناه نکنیم، بلکه از هر‌آن‌چه غیر او است روزه باشیم.


وی با اشاره به حدیت «صوم القلب خیر من صیام اللسان و صوم اللسان خیر من صیام البطن» از امام علی(ع  گفت: امام علی(ع) فرمودند روزه قلب بهتر از روزه زبان و روزه زبان بهتر از روزه شکم و روزه قلب همان است که جز خدا در آن راهی نباشد.


استاد حوزه و دانشگاه در تشریح فراز «و قیامی فیه قِیامَ القائمین» از دعای روز نخست این ماه عزیز نیز تصریح کرد: چون در ماه مبارک رمضان سحرخیزی رواج مییابد، از خدا می‌خواهیم که این قیام و سحرخیزی ما را چون سحرخیزی قائمان قرار بدهد؛ کسانی که با تمام وجود در مقابل خداوند آماده‌اند، برای انجام هر کار خیری برمی‌خیزند و نماز عاشقانه می‌خوانند.


این مقام مسؤول افزود: در فراز «وَ نبّهنی فیه عَن نومةِ الغافلین» نیز از خدا میخواهیم که ما را از خواب غافلان بیدار کن، انسان آگاهی می‌خواهد، توجه و تنبیه می‌خواهد، اگر آگاهی نباشد انسان در خواب غفلت فرو می‌رود و دچار خسرانی بزرگ می‌شود؛ «النّاس نیام اذا ماتوا انتهبوا»؛ یعنی مردم خوابند و زمانی که از دنیا بروند بیدار می‏شوند.


حجت الاسلام فاطمی عنوان کرد: امام صادق(ع) مى‌فرماید که «قرآن، عهد و پیمان خداوند با بندگانش است، پس براى شخص مسلمان شایسته است که با دقت در عهد و پیمان خدا نظر کند و هر ‌روز پنجاه آیه از آن را بخواند و هرکس روزانه 50 آیه از قرآن بخواند دچار غفلت نمی‌شود؛ بنابراین قرائت قرآن انسان را از خواب غفلت بیدار می‌کند.


وی در شرح «وَ هب لی جُرمی فیه یا إله العالَمین» نیز گفت: جُرم از جِرمی آغاز می‌شود تا به کوهی می‌رسد؛ از پروردگار جهانیان می‌خواهیم که از جرم ما بگذرد تا به کوهی نرسد.


این استاد حوزه خاطرنشان کرد:  «وَ اعفُ عنّی یا عافیاً عَن المُجرِمین» نیز یعنی آن که  آخرین خواسته انسان در نخستین روز ماه مبارک عفو و بخشش است تا با دلی پاک و روحی مطهر وارد مهمانی شود.

 

مدیر حوزه شهرکرد در پایان تأکید کرد: در این ماه باید از خداوند سبحان بخواهیم که روزه ما را روزه روزه‌داران واقعی و روزه ولی الله الأعظم قرار بدهد؛ باید همواره به خداوند عرضه بداریم که ای پروردگار شب‌زنده‌داران! شب‌زنده‌داری ما را شب‌زنده‌داری اولیاء الهی بخصوص حضرت حجت قرار ده./9457/پ203/ب2

ارسال نظرات