آیین سنتی گرگیعان در نمایشگاه قرآن اهواز برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیین سنتی گرگیعان، شب گذشته همزمان با شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) در محل هشتمین نمایشگاه قرآن اهواز برگزار شد.
آیین سنتی گرگیعان هرساله با فرا رسیدن نیمه ماه مبارک رمضان و در شب تولد کریم اهل بیت(س) حضرت امام حسن مجتبی(ع) از سوی مردم عرب زبان استان خوزستان در مناطق گوناگون این استان برگزار می شود.
این جشن ویژه کودکان عرب زبان است که در آن پسرها دشداشه و دخترها چادر عربی می پوشند و با هیجانی خاص به کوچه ها می آیند و با خواندن اشعاری مخصوص و آویختن کیسههایی از پیش تهیهشده بر گردن، اقدام به جمعآوری عیدی و شیرینی می کنند.
در خصوص ریشه کلمه گرگیعان تعابیر گوناگونی وجود دارد و که از جمله آنها واژه «قرعالباب» است که معنای در زدن را می دهد و علت این نامگذاری نیز حضور کودکان در درب خانهها برای گرفتن شیرینی است.
البته تعابیر و معناهای دیگری نیز برای این کلمه وجود دارد که قرهالعین که به معنی شادی و سرور است از جمله این معناها است.
درباره این آیین سنتی روایت های بسیاری نقل شده است، اما آنچه بیشتر به واقعیت نزدیک است: واژه قرقیعان برگرفته از واژه «قره العین» به معنای نور چشم است که مردم با ولادت امام حسن مجتبی(ع) و خوش حالی پیامبر اکرم(ص) جهت تبریک «قره العین، قره العین» گویان به درب منزل حضرت می رفتند.
گفتنی است، آیین سنتی گرگیعان با نام هایی دیگر نیز در کشورهایی همچون عراق، کویت، بحرین و عربستان برگزار می شود./9464/پ203/ب2